Zdravím,
Tak mám tu nový problém, síce verím tomu, že si s ním poradím aj sám, ale prečo nevyužiť vašu pomoc keď sa dá, no nie.
Je spravená sieť, 3 PC a teraz je potrebné, aby internet privedený do PC1 bol ZDIEĽANÝ do PC2 a PC3.
IP adresy a Gateway-e mám ponastaované tak ako na obrázku, zieľanie siete mám na PC1 ON, teda pravým na Sieťovku a tam "Povoliť PC v sieti pripojiť sa cez tento PC", tak?
NO, internet na PC3 nefunguje!? na PC2 v pohode, pripojím sa na internet, môžem robiť čo chcem, aj tlačiareň tlačí, no na PC3 nič, len tlačiareň funguje, NET nie..
Neviete kde môže byť problém? Za rady vopred Ďakujem.
Nejde zdieľanie internetu
Re: Nejde zdieľanie internetu
cierna magia ?
skus PC3 dat IP 192.168.0.4
skus PC3 dat IP 192.168.0.4
lava, prava, lava, prava ...
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Tiež tomu neviem pochopiť, momentálne pri tých PC nie som, no nejak sa mi marí, že to už som skúšal a tiež nič
Mala by to vyriešiť kúpa routra, že?
Mala by to vyriešiť kúpa routra, že?
router najlepsie riesenie. kup router co ma podporu printserveru (asus wlxxx) teraz v podstate musis mat jeden comp stale zapnuty aby siel net na ostatnych. router ti to pekne poriesi a za menej energie. tlaciaren pichnes do routru cez usb. ip adresa tlaciarne bude adresa routru. teda len nastavis vo windowse adresu napr \\192.168.1.1 a tlacis.
tak isto to pojde aj na ostatnych compoch.
tak isto to pojde aj na ostatnych compoch.
vsetko mi je jedno
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
No, tak som to myslel..bude to asi najjednoduchšie riešenie. Totižto to nie sú moje pc, je to vo firme, takže tam sa jeden router stratí a uľahčí to prácu aj im aj mne To, že teraz musí byť PC1 zapnutý im nevadí, keďže sa vždy pracuje so všetkými, ale prečo si ztrpčovať život..