nazdar.mam mensi problem.v ntb mam nahodeny se7en a xcel som vyskusat funkciu ready boost.ako z nazvu vyplyva,mam usb kluc corsair voyager 16gb gt,takze som myslel,ze to pojde v pohode,ale ked dam otestovat kluc,tak mi stale vyhodi hlasku,ze toto zariadenie nie je mozne pouzit.ma niekto s tymto skusenosti???
som myslel,ze tento kluc je dost rychly na to...
edit: teraz som to skusal na inom ntb s vistou a tam to ide v pohode.
corsair voyager 16gb gt a ready boost
- matelkoxxl
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
- QlimaxXx
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 13:59
Re: corsair voyager 16gb gt a ready boost
Mam skoro taky isty book ako ty a tak isto ma zaujala funkcia sedmičky readyboost,,,,skušal som ju zapnuť na jednom kluči čo mam doma noname 2GB ale neslo ze vraj nepodporuje tak som do neho pichol tento kluč http://www.alza.sk/flashdrive-a-data-my ... d85710.htm ktory použivam na prenos videi atd.. najprv system vypisoval ze ho nepodporuje tak som ho preformatol s NTFS naspať na Fat a zrazu kluč funguje a ešte mozem povedat ze o dost podstatne to zvyšilo rychlost/svižnost toho notebooku až som nato ziral jak tupy skus ho preformatovať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
no pokiaľ je ramky pomenej je ReadyBoost celkom k niečomu
u mňa pomohol formát kľúča ale napodiv na NTFS
u mňa pomohol formát kľúča ale napodiv na NTFS
Spoiler: ukázať
- matelkoxxl
- Používateľ
len problem bol v tom,ze mne nepomahali ziadne formaty.ani na ntfs,ani fat32,ani exfat.skusal som ho na jednom ntb s vistou a isiel,potom na druhom booku so sedmickou a tiez isiel,len na tom mojom to vypisovalo stale to iste...
tak som googlil a googlil az som dnes konecne narazil na jeden navod,po ktorom to konecne zacalo fungovat...akurat ze som ziadny narast rychlosti nespozoroval.neviem ci to zrychluje iba start,alebo cely beh systemu,ale meral som start s readyboost aj bez a bol priblizne rovnaky.mozno nejake 2-3 sekundy rozdiel.takze nejaky velky zmysel v tom nevidim.
tak som googlil a googlil az som dnes konecne narazil na jeden navod,po ktorom to konecne zacalo fungovat...akurat ze som ziadny narast rychlosti nespozoroval.neviem ci to zrychluje iba start,alebo cely beh systemu,ale meral som start s readyboost aj bez a bol priblizne rovnaky.mozno nejake 2-3 sekundy rozdiel.takze nejaky velky zmysel v tom nevidim.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
nutne nemusí pomôcť
pokiaľ máš vcelku dobre využitú ram je to nakoniec k ničomu
v podstate sa využívato že kľúč má prakticky nulovú prístupovú dobu
popravde pridanie ram je užitočnejšie ako hry s readyboost od 2GB+ je to total k ničomu
pokiaľ máš vcelku dobre využitú ram je to nakoniec k ničomu
v podstate sa využívato že kľúč má prakticky nulovú prístupovú dobu
popravde pridanie ram je užitočnejšie ako hry s readyboost od 2GB+ je to total k ničomu
- matelkoxxl
- Používateľ
tak ram mam 1,5Gb,ale co som pochopil po dvojdnovom googleni,tak tam nejde ani tak o ram,ale o disk.ze vraj to pomaha pri bootovani z disku a nema to zmysel iba ak mas ssd,alebo nejakeho raptora.kedze ja mam starsi ntb a v nom seagate s 5400ot a 8mb cache pripojeny cez ata rozhranie,tak som myslel,ze nejaky rozdiel zaznamenam...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
dosť pochybuje že ti disk s prenosovou rýchlosťou 32MB/s,aj to iba v ideálnom prípade, pomôže pri boote a takých USB fakt moc neni poprípade stoja pomali ako SSD
len trochu normálny NB diská dá v pohode 45-50MB/s
čo ja viem pomáha to zrýchlovať štart aplikácii vo win hlavne pri malej ram
len trochu normálny NB diská dá v pohode 45-50MB/s
čo ja viem pomáha to zrýchlovať štart aplikácii vo win hlavne pri malej ram