Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
Highlights of the ATI Catalyst 10.1 Windows release include:
Performance improvements
* Left 4 Dead 2 – Overall performance improves as much as 3% on ATI Radeon™ HD 5700 series products and ATI Radeon™ HD 5800 series products
* Crysis – Performance improves as much as 3% on ATI Radeon™ HD 5700 series products and as much as 4% on ATI Radeon™ HD 5800 series products
High-lights of Resolved Issues
* [Catalyst Control Center] The display order will now reflect changes properly when Eyefinity is re-arranged while desktop is rotated to portrait mode
* Hot unplugging one of the displays in an Eyefinity configuration no longer causes rotation modes to disappear from Catalyst Control Center
* [Catalyst Control Center] Enabling LCD Overdrive will no longer cause mouse cursor to magnify when moved overtop of the "Calibration Preview"
* Firefox now works properly and video no longer drop frames when playing Youtube clips with Adobe Flash Player 10
* [Catalyst Control Center] Newly added custom modes will now appear properly in desktop area tree view
* Confirmation dialogue window will now appear when setting up Eyefinity mode
* 120 Hz is no longer missing from display modes for specific digital displays
* Overscan/underscan issue no longer occurs when setting displays to HDTV modes
* Performance drop no longer observed during some scenes of Resident Evil 5cinematics
* Blocky grass and trees no longer visible in Unigine "Heaven" in OpenGL mode
Ještě jedna drobnost: po instalaci se nenechte zmást hlášením Control centra o tom, že se jedná stále o verzi 9.12. Je to jedna z uživateli ihned odhalených chybek nového balíku.
adun...mne ich nainstalovalo na druhy krat.Tiez mi najprv vypisalo ze ziadny ATI driver sa v PC nenachadza.Ked som ich uz nainstaloval tak mi hodilo 1280*720 rozlisenie tak som ho chcel zmenit a ostala cierna obrazovka.Pomohol len restart a safe mode... uz zacinam mat ATI plne zuby.Teraz idu OK,ale to co mi blblo v 9.12 blbne aj tu.Animacky v RE5 obcas "poskocia",v-sync nadalej nefunguje,GPU scalling taktiez nie.U niektorych hier mi nadalej pri 4:3 rozliseniach roztiahne horizontalne obraz...skoda slov
no doteraz som nemal ziaden problem s ovladacmi, 9.12 mi sli v pohode taktiez bez problemu, ale rozdiel ze pod Vistou, ako som nahodil cca pred mesiacom sedmicky tak mi padaju hry a podobne blbiny. tieto 10.1 som reinstaloval 3-krat a bez rozdielu, nemam nervy sa stym ondit teraz.
Nedavno som predal moju 4770 a zatial som do zostav pichol X1950 a zaroven nainstaloval posleny driver pre tuto vga=Catalist 9.11
Uz asi 5 dni mam ale v zostave HD5850 a dnes ked som chcel aktualizovat driver na Catalist 10.1 no stale mam 9.11.
Postup: ATI uninstal,restart, safe mode a Driver sweeper...CCleaner. no stale mi ukazuje ze mam 9.11ku
Postup som opakoval 3x. Stale ten isty vysledok.
OS win 7 x64, Vga Sapphire 5850.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro ,Samsung QE55QN90B - backlight died, Poco X6 5G
OMG som sa mohol radcej dobre vyspat jak sa srat s drivermi, ked si vsimnete cas kedy som postoval prvy prispevok, a este som to potom 2x reinstaloval.... iba kvoli nejaker chybe v zapise verzie.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro ,Samsung QE55QN90B - backlight died, Poco X6 5G
Majú dosť problémov, tiež vcera z nicoho nic mi skoci BSOD co som uz strasne dlho nemal a tiez sa pokazil obraz take farebne horizontalne ciarky ako keby odisla grafika.
Preto neodporúčam inštalovať ich a dať späť 9.12 WHQL