ext. HDD 2,5" IDE neustály zap-vyp spin

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

ext. HDD 2,5" IDE neustály zap-vyp spin

Príspevok od používateľa schyzoy »

Cafte, hladal som to tu, nenasiel. Ak sa to riesilo, nasmerujte ma prosim.

Kupil som is USB externy ramcek na 2,5" HDD IDE, dal do neho NTFS disk z notebooku. Kablik k ramceku je rozdvojeny, aby sa pripadne dalo napojit pridavne USB ako extra napajanie. Problem je v tom, ze:

- v desktope mi disk nejde ani s jednym ani s oboma USB zapojenymi - ukaze ze ho naslo, instaluje, dokonca mi vypisalo ze "hardware is ready to use", ibaze ho nikde nevidim
- ked ho napojim do USB portov v notebooku, ide v pohode aj so zapojenym iba jednym USB!

Neviem kde moze byt chyba, dakujem za pomoc.

Poznamka - aj PC aj NB idu na WinXPpro
Naposledy upravil/-a schyzoy v Ne 07. Feb, 2010, 01:33, upravené celkom 1 krát.
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3
Johnny5
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 03. Dec, 2006, 02:00

Re: ext. HDD 2,5" IDE v PC nie, v NB ide

Príspevok od používateľa Johnny5 »

A v spravcovi diskov ho vidis?
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

Re: ext. HDD 2,5" IDE v PC nie, v NB ide

Príspevok od používateľa schyzoy »

no to so prave neskusal. ako ho presne spustim v xp?

edit - OK, nasiel som to, ale uz predtym nabehol aj na desktope, aj kopirujem z neho, ale robi to, ze ho po urcitom case vypina a zapina (pocujem ako dookola nabieha spin), vtedy sa samozrejme kopirovanie zastavi a pokracuje asi po 1 minute, ked tie on-off spiny prestanu :-(

Co to moze byt?

edit - no na tom desktope ma stale problem, niekedy aj sa vobec ukazat. Napada ma ze bud ho USB na desktope stale vypina a zapina, alebo ze ma nedostatocnu stavu pren. Co sa mi ale nezda, lebo nepomoze ani zapojenie druheho pridavneho USB konektora. A ine USB zariadenia idu bez problemov...

Stve ma to lebo nemozem ten ext box normalne pouzivat :cry:
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"