Včera som menil dosku Asrock a cpu Athlon x2 5000 za Gigabyte GA-P35-DS3L s cpu Intel duo core E4600 (netaktovaný).
Zmena bola z dôvodu OC lebo chcem trochu taktnut pc (priučiť sa oc) a na tom athlone to velmi nešlo a doska taktiež nebola na oc nejak stavana. Teda večer som to poskladal a meram teploty cpu v klude ( 28-33°C) to mi pride fajn no ako som dal v prime95 do loadu tak mi teplota hned ide až na 51-52°C. Zdá sa mi to veľa tých cca 20°C na athlone mi to šlo tých 10 až 12°C. Chladič mám artic cooling čo je v popise. Ak by som trochu cpu nataktoval tak potom by sa mi hrail už nevim na kolko °C.Môže mi niekto poradiť či to je tak Ok alebo ak nie kde by mohol byť problem???

Spomínaný chladič sa aj inač správa ako na asrocku.Na doske asrock som si mohol cez speedfan regulovat otacky no teraz na gigabyte mi to už nejde.otačky su v klude cca 1400ot a v zataži 1900ot.čo mi pride divne že prečo netočí viac napriklad 2300 ked ma máx až 2500ot ked sa tak hreje.
môže to byt aj tenkou vrstvou tepelnej pasty na CPU? lebo som skladal 2 pc a na druhy mi zostalo malo.Sice som to rozotrel pekne po celom len to bol taky tenší film.
Som nováčik s oc tak budem rad každej dobrej rade