Fix bad sektorov na HDD? Pls
Fix bad sektorov na HDD? Pls
Zdravim ... z nicoho nic mi odisiel HDD .. kupoval som ho ešte davnejšie do staršieho PC, kt. stala padalo .. malo vadny HDD, tak som siahol po vymene .. po kupe bol HDD ok presiel testov vadnych sektorov ... Ale riešenie nepomohlo .. PC stale padal atd.
Dnes mi dosiel ten HDD po ruky a ma par vadnych sektorov .. chcel by som ho nejako zuzitkovat, ale tak nestojim o stratu udajov ak sa zapise na jednotlivy sektor ..
JE NEJAKA MOZNOST OPRAVIT VADNE SEKTORY NA HDD? Pomocou nejake sw or?
Scan dopadol takto :
Dakujem za pripadne rady, tipy
Dnes mi dosiel ten HDD po ruky a ma par vadnych sektorov .. chcel by som ho nejako zuzitkovat, ale tak nestojim o stratu udajov ak sa zapise na jednotlivy sektor ..
JE NEJAKA MOZNOST OPRAVIT VADNE SEKTORY NA HDD? Pomocou nejake sw or?
Scan dopadol takto :
Dakujem za pripadne rady, tipy
Naposledy upravil/-a Bryan974 v Pi 24. Dec, 2010, 16:22, upravené celkom 1 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Fix bad sektorov na HDD? Pls
spusti scandisk s parametrom na opravy, vadné sektory budú označené ako vadné a disk pôjde dalej ako má...
samoyrejme dávaj naň iba beycenné dáta
samoyrejme dávaj naň iba beycenné dáta
Spoiler: ukázať
Cekoval som google,boli tam nejake sw na opravu, je to velmi nerealne? Neda sa vytvorit particie nova, kde by neboli tie sektory napr.?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
neda, ako vravím stačí obyčajný scandisk, lebo jediné čo urobí že tie bloky označí za vadné, potom už OS na nane nebude zapisovať, každopádne je to iba núdzové riešenie a ten disk už nebude 100%
tuším chkdsk /f
inak môže to dosť dlho trvať aj pri malom disku, 40GB robil ale hodinu ale nakoniec sa rozbehol
tak či onak tie sektory tam ostanú...
tuším chkdsk /f
inak môže to dosť dlho trvať aj pri malom disku, 40GB robil ale hodinu ale nakoniec sa rozbehol
tak či onak tie sektory tam ostanú...
Spoiler: ukázať
- QlimaxXx
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 13:59
skus použit soft HDD Regenerator vie dokonale odstranovať vadne sektory a disk potom zakaže na ne zapisovat a namiesto nich bude použivat sektory ktore ma rezervne vyskušaj ten soft ja som s nim dal dokopy 2 hdd ,,,, na jednom bolo vyse 600vadnych sektorov a po regeneraci tym softom už nieje ani jeden samozrejme sa nato nespolieham ale aspon to predlži životnost disku
Diky vsem Ten soft pomohol a vsetko je ok aspon zatial , ale tak ako ulozisko na filmy to postaci
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
mne sa stal podobny problem...akurat mi zacali vyskakovat vadne sektory na particii, kde mam osobne veci ako fotky a pod (zakon schvalnosti)
problem je v tom, ze disk som kupoval pred vianocami a je to 1,5TB.
- Da sa niecim zachranit data? scandisk vzdy neako zastane a nechce sa posunut dalej...
- pomoze low level format??
foto pre ilustraciu
pozeral som aj G-list a L-list, no neako neviem najst nic rozumne
problem je v tom, ze disk som kupoval pred vianocami a je to 1,5TB.
- Da sa niecim zachranit data? scandisk vzdy neako zastane a nechce sa posunut dalej...
- pomoze low level format??
foto pre ilustraciu
pozeral som aj G-list a L-list, no neako neviem najst nic rozumne
osobne som pouzil ten HDD regenerator a vsetko funguje ako ma uz cez druhy mesiac
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ano, az na to ze vadne sektory su stale tam, len sa nepouzivaju. disk je vadny tak ci tak a casom sa mozu objavit nove.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
po dlhsom lezani na policke a par formatovani tam zostali 3 vadne sektory je to opodstatnene na reklamaciu? teda v ageme
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
akykolvek pocet vadnych sektorov je dovod na RMA.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB