Mazanie SSD disku / Intel toolbox problem

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
lioneros
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Feb, 2010, 20:09

Mazanie SSD disku / Intel toolbox problem

Príspevok od používateľa lioneros »

Caute,

Kupil som si SSD X 25-M 160 GB G2. Zakladku mam Gigabyte 790 XTA AM3. Na SSD som si nainstaloval Windows 7. Nainstaloval som intel ssd toolbox utilitku. Dovtedy slapala ok. Neskor som nainstaloval ovladace na zakladnu dosku, vypol defragmentaciu, indexing, pagefile, Superfetch and Prefetch. Teraz ked spustim Intel SSD toolbox utilitu dava hlasku: error connecting to drive. Skusal som reinstalovat windows 7 bez zmazania SSD disku,ale moc to nepomohlo a po instalacii toolbox stale stale dava hlasku "error connecting to drive".

Ma s tym niekto skusenost?

Docital som sa ze formatovat SSD nema vyznam, a tuto na linku som sa docital ze HDD Erase 3.3 by mohol pomoct.

http://www.anandtech.com/storage/showdo ... =3531&p=11" onclick="window.open(this.href);return false;

diky za pripomienky

Lio
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Re: Mazanie SSD disku / Intel toolbox problem

Príspevok od používateľa dexterav »

nie format je zbytočný a treba použiť tzv. secure erase, v podstste je to zmazanie disku so zápisom núl
ja na to používam gpart
nechaj microsofťácke ovládače disku to by mohlo pomôcť
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
lioneros
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Feb, 2010, 20:09

Re: Mazanie SSD disku / Intel toolbox problem

Príspevok od používateľa lioneros »

Urobil som secure erase s HDDErase. Reinstaloval Win 7. reinstaloval Motherboard ovladace. Tooblox fungoval fajn. asi pol dna. Potom nainstaloval zopar hier a zas intel toolbox pise "error connecting to drive".
Ked skusim rollback "Standard Dual channel PCI IDE Controlle" neda sa to odkliknut, akoby to bolo povodne.

nejaky napad?

diky

Lio

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"