Cafte. Viem ze od veci otazka, ale predsa - po instalacii Win sa na chvilku nastavilo rozlisenie (resp. zobrazovacia frekvencia) mimo udrzatelneho pola mojho staruckeho 17" CRT Relysis TE796 a proste chalan to nezvladol. Presnejsie - pravdepodobne ziarovka, pretoze ked PC zapnem, vypnem, tak pocujem ako elektronika vnutri monitora prepina (aj kontrolna led) tak ako ked isiel, ibaze obrazovka zostava cierno cierna
Otazka - riesil uz niekto realne opravu CRT monitora v zmysle vymena ziarovky (ci co to tam je, to elektronkove delo ci co)? Cez koho sa to da zohnat a co to moze stat?
Nepiste prosim ze ho mam radsej hodit do zberneho dvora (do smetaka nie, priroda...) a vykaslat sa na to. To viem aj bez takychto postov Ide mi o to, aby som mal predstavu ci sa to da zohnat/opravit a kolko to moze cca stat.
Dakujem
Oprava 17" CRT - nesmejte sa :-)
Oprava 17" CRT - nesmejte sa :-)
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Oprava 17" CRT - nesmejte sa :-)
ty si cely "ziarovka" lol...
nijake delo sa nemeni, meni sa cela obrazovka, lebo sa to dodava ako celok. na opravu tej vykopavky v takomto pripade zabudni, lacnejsie ta vyjde nove LCD.
nijake delo sa nemeni, meni sa cela obrazovka, lebo sa to dodava ako celok. na opravu tej vykopavky v takomto pripade zabudni, lacnejsie ta vyjde nove LCD.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
sak som si aj myslel ze trepnem nejaku kravinu.
Fakt je to v kope aj s obrazovkou? Som myslel (niekde som to videl rozobrate), ze na tom uzkom konci obrazovky je otvor, donho ide ziarovka ukoncena elektronikou (vacsi plosny spoj). Tak ma napadlo, ze je to vyberatelne, ziarovka vymenitelna...
Fakt je to v kope aj s obrazovkou? Som myslel (niekde som to videl rozobrate), ze na tom uzkom konci obrazovky je otvor, donho ide ziarovka ukoncena elektronikou (vacsi plosny spoj). Tak ma napadlo, ze je to vyberatelne, ziarovka vymenitelna...
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
ak chces silou mocou crt tak pozri nieco v bazare... tento uz neopravis
ziarovka :d:D:D:D, to je hrdlo obrazovky tzv. elektronove delo, su tam tri katody RGB, cervena zelena modra, zhavenie, ostrenie a este cosi, ale obrazovka zla nebude skor nieco v elektronike kedze nejde obraz, pokukaj studene spoje, ci nieje vyduty daky kondenzator, merat trandy asi nevies, trand v horizontali, odpory a tak, najme tie kondy pri VN keramicke
tibo323F - ok, a potom ked to domeram postavim vesmirnu lod a pojdem sa pozriet co noveho na Marse
takze asi skonci v kosi... Kurnik, mal som ho rad, isiel dlhe tie roky bez problemov, dal som zan 13.000 Sk, tazko studentsky odmakanych, fakt mi bude za nim luto
takze asi skonci v kosi... Kurnik, mal som ho rad, isiel dlhe tie roky bez problemov, dal som zan 13.000 Sk, tazko studentsky odmakanych, fakt mi bude za nim luto
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Nov, 2008, 17:32
Mozes kupit 15-16" LCD a namontovat ho do toho CRT
Aspon bude vyzerat ako ten CRT - pripominat ho..
Aspon bude vyzerat ako ten CRT - pripominat ho..
Gigabyte GA-P35C-DS3R, E4400 @ 2GHz, 2GB RAM DDR-800, 7600 GS, Seasonic S12II-430 430W.
http://www.speedtest.net/result/520731820.png
Orange Mobilny Internet po 18:00 http://www.merac.sk/rs/20100738156.png" onclick="window.open(this.href);return false; za 33 Eur mesacne v HSPA (3G) technologii.
http://www.speedtest.net/result/520731820.png
Orange Mobilny Internet po 18:00 http://www.merac.sk/rs/20100738156.png" onclick="window.open(this.href);return false; za 33 Eur mesacne v HSPA (3G) technologii.
cube - tak toto sa mi pacilo