zdravim.
kupil som si novy ventilator do ntb acer aspire,ale akosi ma vysoke otacky a vytvara aerodynamicky hluk (cize nehuci samotny ventilator).
kupil som si k tomu aj jeden 15 ohmovy odpor, ktory by som rad zapojil a znizil mu tym napätie.
len nie som si isty, ci ma napätie 5V,alebo 12V.
a po druhe - neviem ktory kablik je na meranie otacok a ktory je ako plus.su tam 3 kabliky,cierny cerveny a zlty. u kablov zo zdroja je cerveny 5V a zlty 12V,ale tu to bude asi inak.neviete mi poradit?
vyzera asi takto - http://www.notebook-ac-adapter.com/images/0670_12.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
zapojenie kablov vo ventilatori
- matelkoxxl
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
zapojenie kablov vo ventilatori
Spoiler: ukázať
Re: zapojenie kablov vo ventilatori
Zlty: sledovanie otacok, cierny: zem, cerveny: +12V (ale toto bude typicky nizsie, znizene priamo notebookom kvoli znizeniu poctu otacok)
- matelkoxxl
- Používateľ
diky za radu,tak som tam nakoniec hodil 5W 10 ohmovy odpor a konecne to trocha stichlo...
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
len aby to aj chladilo tak ako ma radsej to otestuj ci nie su prilis vysoke teploty
- matelkoxxl
- Používateľ
otestovane a chladi to v pohode.som najprv myslel, ze sa ten ventilator ani nezastavi,ale pri necinnosti ho schladi pod 50 stupnov a vypne sa,takze pohoda...