Novy procesor
Novy procesor
Zdravicko.
Oco ma pomerne starsi notebook (cca 3 roky). Chcem sa spytat da sa zohnat do toho notebooku lepsi CPU ? samozrejme pocitam ze nejaky bazarovy
Notebook je to Acer TravelMate 3220. Je tu nejaky P4 1,7 GHZ
Dik za rady
Oco ma pomerne starsi notebook (cca 3 roky). Chcem sa spytat da sa zohnat do toho notebooku lepsi CPU ? samozrejme pocitam ze nejaky bazarovy
Notebook je to Acer TravelMate 3220. Je tu nejaky P4 1,7 GHZ
Dik za rady
Re: Novy procesor
neda, v bookoch sa len tak hore dole cpu nevymienaju
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
to si ma teda 2x nepotesil
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ale da. ale je s tym viac problemov, nez uzitku.
no tak kde zozenies do toho booku samostatne procesor novy (bazarov) vykonejsi? skor najdes ropu na dvore pred barakom
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ebay? nie som si celkom isty, ale tento by tam snad ist mohol http://cgi.ebay.com/Pentium-M-Centrino- ... 4cef69deeb" onclick="window.open(this.href);return false;
takze radsej sa na to vykaslat ?
ano
Ale coby. Ja som si tak menil. z 1.5 C2D na 2.2 C2D. Pohodicka. Len si najdi navod ako rozumne postupovat pri otvarani book-u
Toshiba Satellite A200 1S6 (3GB RAM T7500 2,2 GHz 4MB L2)
ten som mal uz vela krat otvoreny...
Otvoreni, rozumej, dobry pristup k CPU.Sangala napísal:ten som mal uz vela krat otvoreny...
-tak nevidim problem vymenit CPU.
Ake CPU ti tam idu?
Nevidím problém CPU namontovať. Ale zohnať. Kde zoženieš CPU DO NB ktoré sa nepredávajú? Jedine z bazáru. Ale nemáš zaručenú kompatibilitu. Vyser sa na to.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ešte je problém pri väčom náraste frekvencie či sa to bude dať uchladiť
myslím že práve výmena 1,7 za 2,2 by už mohla robiť teoreticky poťiaže, tiež treba zistiť podporu v biose, pretože na tej to môže stroskotať
myslím že práve výmena 1,7 za 2,2 by už mohla robiť teoreticky poťiaže, tiež treba zistiť podporu v biose, pretože na tej to môže stroskotať
Spoiler: ukázať
Vymena CPU v notebooku ide lahko:
1. disassemble manual (manual na rozobratie notebooku) - najlepsie stiahnut od vyrobcu ak ho poskytuje, napr. HP a DELL to maju, odmontovanie chladica je casto lahsi ukon ako na desktope
2. pozriet si podporovane typu procesorov v manuali od notebooku (casto jeden typ notebooku je dodavany s vroznym procesorom)
3. pozriet si presny typ procesoru, ktory je v notebooku: typ ako P4, socket, TDP, FSB (dolezite, aby namiesto 400MHz FSB si nekupil 533MHz a potom ti notebook nerozozna CPU alebo ti pojde CPU na mensej frekvencii ako ten pred tym )
4. hladat dlhodobo na bazosi, kym ho niekto neponukne za maly peniaz (ja som menil Celeron M 1.3GHz za Pentium M 1.7GHz socket 479 a dal som za neho 8e , skoda ze som nekupil vtedy dva kusy, lebo uz mam druhy taky isty notebook a ludia pytaju za rovnaky cpu 15e a vyssie, dokonca za lacnejsi socket 478)
Inak: moj notebook DELL 110L oficialne podporuje max. Pentium M 1.6GHz a 1.7GHz tam pracuje v pohode. Je to ten isty typ, len s vyssim nasobicom.
Nekupovat drahe CPU z eBay - nepouzite procesory, ktore ostali na skladoch. Su velmi predrazene.
Edit: samozrejme napajcie napatie je tiez dolezity parameter
1. disassemble manual (manual na rozobratie notebooku) - najlepsie stiahnut od vyrobcu ak ho poskytuje, napr. HP a DELL to maju, odmontovanie chladica je casto lahsi ukon ako na desktope
2. pozriet si podporovane typu procesorov v manuali od notebooku (casto jeden typ notebooku je dodavany s vroznym procesorom)
3. pozriet si presny typ procesoru, ktory je v notebooku: typ ako P4, socket, TDP, FSB (dolezite, aby namiesto 400MHz FSB si nekupil 533MHz a potom ti notebook nerozozna CPU alebo ti pojde CPU na mensej frekvencii ako ten pred tym )
4. hladat dlhodobo na bazosi, kym ho niekto neponukne za maly peniaz (ja som menil Celeron M 1.3GHz za Pentium M 1.7GHz socket 479 a dal som za neho 8e , skoda ze som nekupil vtedy dva kusy, lebo uz mam druhy taky isty notebook a ludia pytaju za rovnaky cpu 15e a vyssie, dokonca za lacnejsi socket 478)
Inak: moj notebook DELL 110L oficialne podporuje max. Pentium M 1.6GHz a 1.7GHz tam pracuje v pohode. Je to ten isty typ, len s vyssim nasobicom.
Nekupovat drahe CPU z eBay - nepouzite procesory, ktore ostali na skladoch. Su velmi predrazene.
Edit: samozrejme napajcie napatie je tiez dolezity parameter
Spoiler: ukázať
ale kludne moze kupit z ebay(ako aj ja).Len musi mat dobreho predajcu a striehnut na dobru cenu