Hot plug v RAIDe

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10

Hot plug v RAIDe

Príspevok od používateľa Klaboor »

Zdravim,

Nedavno som si zakupil ext. disk s eSata no jedine co sa mi zatial nepodarilo rozbehat je hot plug feature. Na nete som nasiel info ze tato moznost funguje v pripade ze je v BIOSe nastavena moznost AHCI. Bohuzial jedna z inych moznosti ktora sa da nastavit je RAID a momentalne vyuzivam RAID 0 pole cize mam navolenu moznost RAIDu. S pociatku mi disk cez eSata nesiel vobec. Ak som to spravne pochopil z info co mam tak eSata je len klasicke Sata no oznacuje sa preto takto lebo napad vytiahnut ho von utkvel v pamati niekomu inemu tzn. ina firma (Marvel, JMicron). Nasiel som v BIOSe moznost Marvel IDE Support ktoru som zapol a nasledne mi disk naslo samozrejme som nainstaloval aj adekvatne ovladace no len ten hot plug nefunguje. Musim jednoducho vypnut PC, zapnut disk a potom zase nahodit PCcko. Teda otazka znie ci je mozne pouzivat hot plug aj RAID mode alebo je to len vyslovne ficurka AHCI modu ? Nerad by som si dodrbal fungujuce RAID pole. Vopred vdaka.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 3800XT@4,2GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD1: Samsung 960 PRO 512GB, SSD2: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound card: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Streacom BC1, Keyboard: Cooler Master MK750 Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Headphones: B&O Beoplay H95, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"