Kedze v biose je default na auto viem prd o tom kolko tam toho ide..Prislo teple pocasie a mne sa lynx nie a nie zostabilnit.Preto potrebujem pozvysovat par napati.
Poradte ,v akom softe by som mohol najst, ake napatie mam napr NB VOLTAGE..atd
Hlavne potrebuejm vediet ake mam prave FSB Termination Voltage (CPU VTT, VFSB) a GTL napatie
Taktovanie-kde najdem momentalne hodnoty napatia
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: Taktovanie-kde najdem momentalne hodnoty napatia
Skúsiť môžeš HWMonitor, alebo Everest - ten napr. u Gigabyte ukázal nejaké to napätie navyše. Softvérovou cestou toho ale veľa nezistíš, najlepšie je nájsť si body na doske, kde sa tie napätia nachádzajú (napr. na výstupoch z obvodov regulátorov) a klasicky multimetrom zmerať.
Inak taká vec - nechávať veci na Auto a pretaktovať sa rovná nechať zvyšovať napätia doskou, a tá niekedy dáva skutočne extrémy. Najlepšie spravíš, ak si všetko nastavíš ručne a tiež aj následne zvýšiš ručne. Daj všetko na defaultné hodnoty, vygoogli aké sú základné napätia a nastav ich. Potom taktuj a zároveň pridávaj napätia. Jedine tak to budeš mať pod kontrolou.
Inak taká vec - nechávať veci na Auto a pretaktovať sa rovná nechať zvyšovať napätia doskou, a tá niekedy dáva skutočne extrémy. Najlepšie spravíš, ak si všetko nastavíš ručne a tiež aj následne zvýšiš ručne. Daj všetko na defaultné hodnoty, vygoogli aké sú základné napätia a nastav ich. Potom taktuj a zároveň pridávaj napätia. Jedine tak to budeš mať pod kontrolou.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Obermeier na pct mal clanok kde HC taktoval a bolo tam podobne 4 jadro ako mam ja a rovnaka doska..prisel k max stabilnym hodnota voltaze,..Ja som ich zadal a pc nevedel nacitat ani karnel systemu..Default voltaze som hladal,ale nic nikde
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
skus hwmonitor budes urcite spokojny...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
A je ti jasne ze kazda doska a kazde CPU je unikat ? Mozes postupovat iba podla logiky clanku, nie s presnymi hodnotami z clanku. To ti v 99% pripadov nebude nikdy fungovat.r.b.class napísal:Obermeier na pct mal clanok kde HC taktoval a bolo tam podobne 4 jadro ako mam ja a rovnaka doska..prisel k max stabilnym hodnota voltaze,..Ja som ich zadal a pc nevedel nacitat ani karnel systemu..Default voltaze som hladal,ale nic nikde
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
no jasne,ale urobil som to preto, ze som chcel nejako zacat,kedze vobec neviem kde su default hodnoty..a asi sa na to vykaslem,lebo ked som vypol virtualizaciu a spread fsb a pci spectrum tak to vydrzalo na 15 cyklov v lynxe
/
nemamenia sa tie napatia aj od toho aku cpu tam dame ?
/
nemamenia sa tie napatia aj od toho aku cpu tam dame ?