Taktovanie-kde najdem momentalne hodnoty napatia

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Taktovanie-kde najdem momentalne hodnoty napatia

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Kedze v biose je default na auto viem prd o tom kolko tam toho ide..Prislo teple pocasie a mne sa lynx nie a nie zostabilnit.Preto potrebujem pozvysovat par napati.
Poradte ,v akom softe by som mohol najst, ake napatie mam napr NB VOLTAGE..atd
Hlavne potrebuejm vediet ake mam prave FSB Termination Voltage (CPU VTT, VFSB) a GTL napatie
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Re: Taktovanie-kde najdem momentalne hodnoty napatia

Príspevok od používateľa Gudas »

Skúsiť môžeš HWMonitor, alebo Everest - ten napr. u Gigabyte ukázal nejaké to napätie navyše. Softvérovou cestou toho ale veľa nezistíš, najlepšie je nájsť si body na doske, kde sa tie napätia nachádzajú (napr. na výstupoch z obvodov regulátorov) a klasicky multimetrom zmerať.

Inak taká vec - nechávať veci na Auto a pretaktovať sa rovná nechať zvyšovať napätia doskou, a tá niekedy dáva skutočne extrémy. Najlepšie spravíš, ak si všetko nastavíš ručne a tiež aj následne zvýšiš ručne. Daj všetko na defaultné hodnoty, vygoogli aké sú základné napätia a nastav ich. Potom taktuj a zároveň pridávaj napätia. Jedine tak to budeš mať pod kontrolou.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Obermeier na pct mal clanok kde HC taktoval a bolo tam podobne 4 jadro ako mam ja a rovnaka doska..prisel k max stabilnym hodnota voltaze,..Ja som ich zadal a pc nevedel nacitat ani karnel systemu..Default voltaze som hladal,ale nic nikde
1adad1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19

Príspevok od používateľa 1adad1 »

skus hwmonitor budes urcite spokojny...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

r.b.class napísal:Obermeier na pct mal clanok kde HC taktoval a bolo tam podobne 4 jadro ako mam ja a rovnaka doska..prisel k max stabilnym hodnota voltaze,..Ja som ich zadal a pc nevedel nacitat ani karnel systemu..Default voltaze som hladal,ale nic nikde
A je ti jasne ze kazda doska a kazde CPU je unikat ? Mozes postupovat iba podla logiky clanku, nie s presnymi hodnotami z clanku. To ti v 99% pripadov nebude nikdy fungovat.
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no jasne,ale urobil som to preto, ze som chcel nejako zacat,kedze vobec neviem kde su default hodnoty..a asi sa na to vykaslem,lebo ked som vypol virtualizaciu a spread fsb a pci spectrum tak to vydrzalo na 15 cyklov v lynxe
/
nemamenia sa tie napatia aj od toho aku cpu tam dame ?

Návrat na "Procesory"