nejde mi pc

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
spoken
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 27. Jún, 2010, 19:38

nejde mi pc

Príspevok od používateľa spoken »

Nevedel som kam vložiť túto tému tak som ju dal sem.
Zdravím, mám problém, keď zapnem pc tak sa jednoducho nič nestane, ani nebliknú kontrolky ani nič nepípne, len ventilátor sa spustí a ako keby sa stále spúšťal po takých 2 sekundách. Najskôr mi vypisovalo main bios checksum error potom už ani to. Začalo to tým že som zapol pc a nechtiac som ho asi po 5 sekundách vypol. Potom začalo main bios checksum error a potom už ani to. Ďakujem za rady.
Používateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27

Re: nejde mi pc

Príspevok od používateľa valistar »

skusil by som ako prve resetovat bios
- najdi v manuali dosky kde sa nachadzaju skratovacie piny CLR_CMOS a postupuj podla navodu co tam najdes
- alebo druha moznost, vypni pc, vypoj zo siete, najdi na doske baterku (okruhla, priemer cca 1.5cm) vyber ju na 10 minut a potom vloz naspat a skus.

obidve urobi to iste.. vymaze cmos - obnovi predvolene nastavenia biosu
spoken
Nový používateľ
Nový používateľ

Skúsim, ozvem sa keď to bude hotové že čo sa stalo.
spoken
Nový používateľ
Nový používateľ

Vcera som to opravil, vsetko som z pc vybral poriadne vicistil a vyfukal hlavne z grafickej prach, vo ventilatore v grafickej si myslim ze bol problem kde to bolo strasne zaprasene. Potom som to dal s5 do pc, zapol a vypisalo mi "main bios checksum error" potom "bios auto recovering" to trvalo nejakyh par minut potom sa to samo resetlo a odvtedy to zatial ide v pohode. Som zvedavy ci som to vyriesil.
miky11222

Príspevok od používateľa miky11222 »

Presne to isté sa mi stalo mám XP...Zapne sa mi obrazovka od BIOSu...a vyberem že Start Windows normally a všetko prestane pracovať a vipne sa PC...už som ho aj rozobral a povýsaval...ale nič...
Používateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27

Príspevok od používateľa valistar »

akoze to iste ked jemu neslo zrobit post a tebe nevie nabehnut windows?
imho preinstalovat win, ked ti zbehne POST tak asi to nebude v biose nie? ;)

Návrat na "Ovládače a BIOSy"