UPC Internet
- hermarian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 04. Sep, 2008, 07:46
UPC Internet
Zdravím
Chcel by som sa spýtať že aké máte skúsenosti s UPC-čkom. Že či vám nepadá, či dosahujete plné rýchlosti, alebo že či tam sú nejaké obmedzenia (FUP, nejaké blokované porty a tak). Chcel by som si dať zaviesť 60 Mbps Fiber Power. Ešte im tam budem volať a spýtam sa takéto veci, ale hlavne tie vaše skúsenosti ma zaujímajú
Ďakujem
Chcel by som sa spýtať že aké máte skúsenosti s UPC-čkom. Že či vám nepadá, či dosahujete plné rýchlosti, alebo že či tam sú nejaké obmedzenia (FUP, nejaké blokované porty a tak). Chcel by som si dať zaviesť 60 Mbps Fiber Power. Ešte im tam budem volať a spýtam sa takéto veci, ale hlavne tie vaše skúsenosti ma zaujímajú
Ďakujem
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Re: UPC Internet
asi zalezi od lokality. mam program 60/6 a som spokojny. blokovane nemam nic co pouzivam. v noci a rano mi merace nameraju zhruba 65/6,5, cez den to byva v priemere niekde na urovni 45/6.
od zavedenia programu ani jeden vypadok.
chcel by som ta ale upozornit na najnovsiu aferu ohladom tejto spolocnosti:
http://ekonomika.sme.sk/c/5457214/akcia ... vitou.html
sam zvaz, ci budes doverovat spolocnosti, ktora robi podobne veci. v buducnosti to totiz moze byt aj horsie. so sluzbami som spokojny, ale toto ma trochu znepokojuje. uvidim ako sa to vyvinie do konca mojej viazanosti a pripadne popremyslam o prechode.
od zavedenia programu ani jeden vypadok.
chcel by som ta ale upozornit na najnovsiu aferu ohladom tejto spolocnosti:
http://ekonomika.sme.sk/c/5457214/akcia ... vitou.html
sam zvaz, ci budes doverovat spolocnosti, ktora robi podobne veci. v buducnosti to totiz moze byt aj horsie. so sluzbami som spokojny, ale toto ma trochu znepokojuje. uvidim ako sa to vyvinie do konca mojej viazanosti a pripadne popremyslam o prechode.
u nasich som ho vyuzival roky, vyskytli sa drobne problemy ale zatial naj net co som mal moznost skusat co sa tyka kvality. Ked daco hapruje zavolas na help desk a ked to furt hapruje zavolas este raz a dobre ich zvozis a oni ti aj technika zadarmo na druhy den poslu
jo ale DC++ obmedzuju, do aktiv rezimu sa nedostanes a pasiv ide len tak tak. Inak vsetko OK.
ta afera ma az tak neznepokojuje, skor to je smutna realita, ze uz aj UPC sa pridava do klubu podrazakov ale vraj to uz zmenili aby to bolo ferovejsie
jo ale DC++ obmedzuju, do aktiv rezimu sa nedostanes a pasiv ide len tak tak. Inak vsetko OK.
ta afera ma az tak neznepokojuje, skor to je smutna realita, ze uz aj UPC sa pridava do klubu podrazakov ale vraj to uz zmenili aby to bolo ferovejsie
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- hermarian
- Používateľ
Díki hoši, a ešte sa spýtam: ten net od UPC budeme používať traja. Niekde som čítal, ale už dávnejšie, že net môže používať len jeden človek. Ako je to?
- killswitch
- VIP
samotne chello podporuje 3 zariadenia oficialne, ale za routerom mozes mat toho aj viacej ;-)
Vo všeobecných podmienkach to však stále nepovolujú.
O obmedzení som našiel len vágne vyjadrenie vo FAQ a aj to o starých službách chello.7.7 Užívateľ sa zaväzuje nepripájať ku Koncovému bodu viac ako jeden Káblový modem a ku Káblovému
modemu viac ako jeden Počítač, ak nie je pre Užívateľom odoberanú Službu v Tarife stanovené inak.
http://www.upc.sk/pdf/upc_internet_vseo ... mienky.pdf
- killswitch
- VIP
nj, ale na druhej strane v prihlasovacom rozhrani je miesto pre 3 mac adresy.
ale kludne mozes v ramci JEDNEJ DOMACNOSTI mat napojenych PC kolko ti len router zvladne. Takto to povoluju uz minimalne 2 roky. A btw aj predtym im to bolo sumafuk aj ked oficialne to nebolo dovolene.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
A je to niekde explicitne uvedené? Lebo to môžu ticho tolerovať, ale kedykoľvek ma môžu aj obviniť, že porušujem podmienky.
ano je, vydali o tom aj nejake vyhlasenie ci tlacovu spravu kedysi
Mno, nerad to pisem ale UPC zacina pouzivat podrazacke praktiky Slovanetu. BACHA NA NICH UPC už žiada za akciu peniaze
- hermarian
- Používateľ
Ešte by som sa chcel spýtať... môžem na ten ich modem alebo čo to je (eMTA) pripojiť router Asus WL-520GU a následne ten eMTA modem prepnúť do režimu bridge?
preco by si nemohol?
- hermarian
- Používateľ
Ani som sa neozval
Ďakujem za všetky rady hoši, ak chcete môžete to locknúť
Ďakujem za všetky rady hoši, ak chcete môžete to locknúť