Zdravím všetkých
No mám taký menší väčší problém. Vlastním notebook Asus F5Z. Neostal som k nemu žiadne CD ani nič podobné. Mám tam nainštalovaný Windows 7 ale skoro nič mi nefunguje ako by malo. Jedine čo ide je zvuk. Ajto mam problem ak zapojím mikofón lebo mi ho už neberie. Veľa zvukových programov mi tam nefunguje. Guitar Pro 6 mi dokonca ani nezapne.čiže ani ten zvuk nejde tak ako by mal. Skušal som aj pár hier ale nič nejde, vôbec nič. Podla mna tam chybaju drivery. Problem je v tom že drivery na win 7 som nikde nevidel. Skušal som tie z Visty ale to mi bolo na nič. Neskôr som zohnal Win XP Profesional, s tým že stiahnem drivery na XP a tak to pôjde no tam to nejde ani tolko čo na Win 7. Čiže ak by niekto vedel čo s tym tak ja rád prijmem aj najmenšiu radu.
Win 7 a problem s driver-ami
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Win 7 a problem s driver-ami
sak si zisti na webe vyrobcu ci su nejake ovladace. takisto si zisti ci mas nainstalovane ovladace cez spravcu zariadeni,. nesmu tam byt nijake otazniky ci vykricniky.
popis typu " nic nejde" je na rit, to si potom "nejako oprav"
popis typu " nic nejde" je na rit, to si potom "nejako oprav"
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us
tu mas presne pre svoj model
http://support.asus.com/download/downlo ... n-us&os=24
Windows7 ale v podpore nie je, SKUS spustit Windows Update, malo by samo najst ovladace aspon na nieco. AK nie, stiahni tieto pre vistu (32 alebo 64 bit podla toho aku verziu Win7 mas) a skus ich. Ak nepojdu, smola. Ten book nema podporu Win7
tu mas presne pre svoj model
http://support.asus.com/download/downlo ... n-us&os=24
Windows7 ale v podpore nie je, SKUS spustit Windows Update, malo by samo najst ovladace aspon na nieco. AK nie, stiahni tieto pre vistu (32 alebo 64 bit podla toho aku verziu Win7 mas) a skus ich. Ak nepojdu, smola. Ten book nema podporu Win7
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
vždy existujú všeobecné ovládače tj nie priamo na konkrétny NB...
chipset, zvukovka, gk, lan...
pri troche hľadania aj na kamery, čítačky kariet
chipset, zvukovka, gk, lan...
pri troche hľadania aj na kamery, čítačky kariet
- felipe25
- Pokročilý používateľ
a este jedna rada, ak tam mas nVidia chipset, chod na web www.nvidia.com, a daj download drivers, a Automatic search - Nvidia si sama najde co tam mas a ponukne drivre na stiahnutie. (malo by ist zvuk a ine veci), ale pojde to len ak mas nvidia
no tak nebudem pisať čo všetko nejde ... napišem čo ide... zapnem pc a večšina vecí na prvý pohľad klape ale problem nastáva ak by som chcel nahrať čo len jediný zvuk do pc tak to nejde aj keby som spravin nwm čo ... nainštalujem zvukovy program nič ... minus ... idu mi filmy pesničky videa a hry typu underground2 ale nič viac ... aj tie hry idu tak v pomere 2 z 10 ... nechapem to ... no a ešte dalšia vec je že na XP mi to nejde ani toľko čo na WiN7 a to ma štve ešte viac
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
co to znamena? popis chyby typu "nejde to" je kazdemu na dve veci.Peto_xD napísal:no tak nebudem pisať čo všetko nejde ... napišem čo ide... zapnem pc a večšina vecí na prvý pohľad klape ale problem nastáva ak by som chcel nahrať čo len jediný zvuk do pc tak to nejde aj keby som spravin nwm čo
co to znamena?Peto_xD napísal: ... nainštalujem zvukovy program nič ... minus ...
hry na notebooku necakaj, kazda ma v readme napisane, ze vyrobca negarantuje jej funkcnost na booku Notebooky niesu na hry.Peto_xD napísal:idu mi filmy pesničky videa a hry typu underground2 ale nič viac
... aj tie hry idu tak v pomere 2 z 10 ...
Obzvlast s grafikou typu radeon HD3200, ktora nema na hry ani vykon.
mas na XP ovladace a podporu pri tom booku? a opat...co znamena "nejde". Kedy zacnes pisat dotazy ako clovek a napises aj ze co to presne robi? Nik tuna z teba nebude informacie tahat a bez dodania presnych informacii sa pomoci nkde nedockas.Peto_xD napísal:no a ešte dalšia vec je že na XP mi to nejde ani toľko čo na WiN7 a to ma štve ešte viac
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- felipe25
- Pokročilý používateľ
PetoxD odkial si?
Ak KE a okolie, mozem sa na to kuknut. Ked tomu nepomozem po mojom zasahu, nechcem za to nic aj ked sa s tym budem babrat 2hodky. Samozrejme za Tvojej pritomnosti
Inak, WIN7 som dal uz asi na 20strojov (nie vela ale aj tak nieco...) - na akykolvek HW a po zapnuti slo takmer vsetko. Co neslo, na to si WIN7 sam nasiel ovladac cez Windows Update. Aj v XP nieje na skodu pustit to /samozrejme, musis mat official windows/. Ono, dost to pomoze ten Update. Ja ked mam PC ktoremu XP najde LANku, neriesim ovladace, spustim Update a mam po probleme.
A ak problem pretrvava - co pises, vyzera to na HW problem...
Ak KE a okolie, mozem sa na to kuknut. Ked tomu nepomozem po mojom zasahu, nechcem za to nic aj ked sa s tym budem babrat 2hodky. Samozrejme za Tvojej pritomnosti
Inak, WIN7 som dal uz asi na 20strojov (nie vela ale aj tak nieco...) - na akykolvek HW a po zapnuti slo takmer vsetko. Co neslo, na to si WIN7 sam nasiel ovladac cez Windows Update. Aj v XP nieje na skodu pustit to /samozrejme, musis mat official windows/. Ono, dost to pomoze ten Update. Ja ked mam PC ktoremu XP najde LANku, neriesim ovladace, spustim Update a mam po probleme.
A ak problem pretrvava - co pises, vyzera to na HW problem...
Prosim Vas mam jeden problem...nainstaloval som win 7 a nejde mi zvuk.skusal som aj aktualizovat ovladace a nic..