Zdravim vsetkych phpckarov
Potrebujem pomoct. Ked hodim skript na webzdarma.cz, tak sa pri registracii prostrednictvom funkcie mail() posle overovaci mail v ktorom su registracne udaje. Z toho vypliva ze ten skript co som napisal funguje. Ale ja by som potrebovatl, aby fungovalo to odosielanie mailov aj vtedy, ked ten skript spustam na svojom PC ( mam nainstalovany apache a vsetky tie udelatka, co su potrebne k tomu aby cele php ficalo tak ako ma).
Pravdepodobne bude treba nainstalovat nejaky smtp server na PC ? Alebo treba nieco zmenit v nastaveniach v php.ini ? Btw vsetko mi funguje (mam verejnu IP, cize ked ju niekto napise do prehliadaca, tak sa mu zobrazi moj web, fici aj sql). Len neviem rozbehat tu funkciu mail ... Poradi niekto ?
Dik
Funkcia mail() v php
Re: Funkcia mail() v php
Mas to pod windowsom alebo pod linuxom ?Rusty napísal:Zdravim vsetkych phpckarov
Potrebujem pomoct. Ked hodim skript na webzdarma.cz, tak sa pri registracii prostrednictvom funkcie mail() posle overovaci mail v ktorom su registracne udaje. Z toho vypliva ze ten skript co som napisal funguje. Ale ja by som potrebovatl, aby fungovalo to odosielanie mailov aj vtedy, ked ten skript spustam na svojom PC ( mam nainstalovany apache a vsetky tie udelatka, co su potrebne k tomu aby cele php ficalo tak ako ma).
Pravdepodobne bude treba nainstalovat nejaky smtp server na PC ? Alebo treba nieco zmenit v nastaveniach v php.ini ? Btw vsetko mi funguje (mam verejnu IP, cize ked ju niekto napise do prehliadaca, tak sa mu zobrazi moj web, fici aj sql). Len neviem rozbehat tu funkciu mail ... Poradi niekto ?
Dik
Mne to jeden cas bezalo, potom som preinstaloval win a o5 som potreboval debugovagt nejake skripty a mat funkcnu funkci mail(). Mozes si samozrejme nastavit smtp server nejaky externy lenze neviem uz ako ze mi to predtym slo no teraz chcel server odomna aj mail a prihlasovacie udaje a na to som neprisiel ako to posielat.
Takze asi fakt bude len riesenim vlastny smtp server.
Takze asi fakt bude len riesenim vlastny smtp server.
- Rusty
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Som si ho stiahol (ten freeware) a ked som spustil instalacku, tak mi to vobec nenainstalovalo smtp server, ale nod 32RP napísal:Skus ci rozbehas tentoRusty napísal:win xp
http://www.argosoft.com/mailserver/download.aspx
:8O: :8O: :8O: to co je ?
EDIT : stiahol som si take ze free smtp server, a php caka na spracovanie mailu, co je dobre, akurat sa mail neodosle... a po pol minute mi php napise ze sa nepodarilo odoslat mail ze cas vyprsal. Je mozne ze provider blokuje port 25