Miznuci disk

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Koro

Miznuci disk

Príspevok od používateľa Koro »

Mam jeden nonstop beziaci server v ktorom su 3 HDD a jeden z nich obcas zmizne. MYslim si, ze sa uplne vypne lebo ho nevidi ziadny softver. Staci ked pocitac vypnem, zapnem a uz to ide v poriadku. Je to 1 TB Segate, mohlo by to byt sposobene zdrojom? Je tam 300w forton, ktory je pri tej zostave uz dost na hrane.

Diki
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Re: Miznuci disk

Príspevok od používateľa Brandoo »

No je to velmi pravdepodobne. Ze by bola chyba v HDD.. to asi nie. Nepocul som o tom ze by sa prestal tocit HDD sam od seba

Len iny zdroj ... hlavne vykonejsi 400W
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Používateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27

Príspevok od používateľa valistar »

teoreticky by to mohol byt aj datovy kabel, neviem ci tam mas ide alebo sata ale treba davat pozor nech ich "nezalomis" do 90st uhla.. to im nerobi dobre
Koro

Príspevok od používateľa Koro »

Tu je smart toho disku
http://www.abload.de/img/smartbtcq.jpg

Dal som tam iny stat kabel.
Este mam k tomu jednu nepotvrdenu vec, spolubyvajuci mi hovoril, ze sa mu zdalo ze sa ten disk stale dookola snazil roztacat a vtedy som ho nasiel prvy krat vypnuty, potom sa vypol este asi dva razy v priebehu tyzdna ale nikdy som ziadne roztacanie nepocul. Robilo by to kvoli zdroju?
Lithil
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Lithil »

Tvoja skúsenosť sa podobá mojej s hdd Seagate 500GB. Začal sa ,,vypínať" a vo Wine som ho ,,prestával" aj pri práci/nečinnosti vidieť. Ale SMART toho hdd bol nepekný pohľad :cry:

Návrat na "Hardware všeobecne"