Pracujem na jednom asi 3 rocnom PC, ktory ma uz neskutocne vytaca. Preto sa obraciam na pomoc k vam, mozno pomozete.
Gigabyte P35 DS4 (F7 BIOS)
Intel Core 2 Duo E6750 2,66ghz (default)
2x2GB DDR2 800 Corsair (uplne nove)
Sapphire 5850 Toxic (nova)
Fortron Epsilon 700w
Problem je ten ze PC nenastartuje, ale stale sa zapina a vypina (cykluje). Skusal som dosku vybrat von zo skrine, pripojil som len 24pin napajanie, jednu 2GB ramku a 4pin napajanie CPU = vysledok, ten isty, stale cykluje. Akonahle som vsak odpojil to pridavne 4pin napajanie na CPU, tak sa rozbehol. Skusal som pripojit grafiku, jeden HDD a zapnut PC bez pridavneho napajania CPU. Pc sa sice spustil (nevypinal sa), ale cierna obrazovka, netocil sa ani ventilator pripojeny na MB. Stiahol som aj novy BIOS (F14), lenze ked sa mi pc ani nerozbehne, nemam ako ho tam dat. Reset CMOS som uz skusal, nepomohlo. Teraz na noc necham vybratu baterku a zajtra este skusim zmenit zdroj, ale podla mna to bude v doske. Asi to nerozchodi. Aaaaaaach.
Ak by vas nieco napadlo, skuste mi poradit. Budem velmi rad.
Vdaka moc
PC nestartuje, cykluje..... Mrtva doska?
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Re: PC nestartuje, cykluje..... Mrtva doska?
je tu ista moznost ze to je zdrojom ja som na jednej este starsej zostave riesil problem ze PC sa nechcel zapnut a to tak ze ked sa stlacilo tlacidlo PC sa rozbehlo asi na pol sekundu a zas vypol ak sa tlacidlo stlacilo hned znovu ani netukol bolo treba pockat asi 20-30s a potom to iste zas len pol sekundy (ale to uz bol totalne v ....) ked sa problem zacal prejavovat tak to robilo podobne ako tebe PC nakopol na chvilu mozno 5s a vypol sa ked sa tlacidlo stlacilo znovu 5s a vypol sa a asi tak na 40 pokus nabehol vyriesila to vymena zdroja
ale u teba je moznost ze je niekde inde napr na doske skrat a to sposobuje ze zdroj vypina ochrana takze jedine vyskusat vymenit zdroj ak to bude aj tak robit vyskusat vymenit dosku
ale u teba je moznost ze je niekde inde napr na doske skrat a to sposobuje ze zdroj vypina ochrana takze jedine vyskusat vymenit zdroj ak to bude aj tak robit vyskusat vymenit dosku
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Hm, zaujimave. Tak vymenil som zdroj a doska ide. Mal som vsak na skusku len slaby 400w Modecom a PC nesiel rozbehnut s tou grafikou (5850 toxic, Modecom ma len jeden 6pin) tak som skusil moju 8800GT bez pridavneho napajania a komp sa v pohode rozbehol.
Na druhej strane som ten zdroj skusal na inej zostave a siel. Nejde len na tejto konkretnej, pc stale cykluje pokial neodpojim pridavane napajanie na CPU (4pin). Potom uz necykluje, ale nenabehne. Cize predpokladam ze to bude naozaj zdrojom.
Na druhej strane som ten zdroj skusal na inej zostave a siel. Nejde len na tejto konkretnej, pc stale cykluje pokial neodpojim pridavane napajanie na CPU (4pin). Potom uz necykluje, ale nenabehne. Cize predpokladam ze to bude naozaj zdrojom.
- Assassin
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 08. Okt, 2008, 15:32
no vyzera to na zdroj jednoznacne, ja som riesil podobny problem ked som kupil novu gk, 280gtx, moj zdroj odin 550w mal tiez dve vetvy na 6pin, a komp sa nerozbehol, az po redukcii na 6 + 8pin islo vsetko ako malo, povodne som ani nevedel cim to je, som myslel ze hned zly kus vga ale potom som zistil ze potrebuje 8pin
to co pises bude slabym zdrojom a malo stavy do systemu znamena ze nanabehne
to co pises bude slabym zdrojom a malo stavy do systemu znamena ze nanabehne
Mobo: Gigabyte P55A UD3,CPU: Intel Core i5 750(3.6GHz)+AC Freezer 13,GPU: MSI GTX560Ti HAWK (950/1900/2100 MHz@1025mV),RAM: 8GB Zeppelin CL9 DDR3 1440MHz,SSD: Crucial C300 64GB, HDD: Samsung 1TB SATA2,PSU: Gigabyte ODIN 550W,LCD: iiyama X2377HDS ,CASE: Fractal Design R3 + 4x120mm + 1x140mm Fractal Silent FAN,HeadSet: Teac HP-11 5.1 headset,KeyBoard: Sidewinder X6, Mouse: Sidewinder system: Win 7 Ultimate (64-bit)
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Hej bude to zdrojom, slabsiu zostavu bez grafiky napajal uplne v pohode, ale tuto vykonejsiu uz nie. Aj ked predtym ju asi 3 roky bez problemov napajal...
No neva, kamarat si uz objednal Seasonic X-650, ten to poriesi.
Vdaka vsetkym za help. Na Vas sa da vzdy spolahnut
No neva, kamarat si uz objednal Seasonic X-650, ten to poriesi.
Vdaka vsetkym za help. Na Vas sa da vzdy spolahnut