Ma niekto skusenosti s LCD s IPS panelom a hranim rychlich FPS alebo zavodnych hier ?
Chcel by som si kupit nove LCD a potrebujem dobry pozorovaci uho zdola. Zatial som sa docital ze ten maju najlepsi asi IPS panely ale maju o nieco horsiu odozvu ako TN.
Zauima ma teda osobna skusenost s hranim rychlich hier na monitore s IPS.
IPS LCD panel na FPS hry
Re: IPS LCD panel na FPS hry
Ja mám Nec PA241W. Je to IPS ale z tých kvalitnejších. Ne som vyslovene GAMER ale na hranie sú v pohode. CoD 2 či staršie Gothici idú bezproblémov a žiadné rozmazávanie tam nevidieť. Ani pod NFS: Underground som si nič nevšimol. Ale zas nie je to lacný kus, neviem ako to bude s niečím lacnejším, hoci IPS nie sú lacné. Ešte drobnosť a to že čierna farba nie je až taká čierna ako na mojom predošlom Viewsonic 19´PVA, takže taký temný Doom 3 asi nebude ono. Z uhlov je to vyslovene iný odtieň a nie čierne.
Na druhej strane oči sa ti odvďačia dlhšou životnosťou. 24´TN má brat ale to mi stačí 2 hod pri jeho PC a mám červené oči. Na PVA som mal tiež po dlhšej práci zničené, ale u tohto IPS je to paráda, proste by som už nevymenil za nič iné. Do kvalitného monitoru sa oplatí investovať, niektorý (ako i ja) to zistia až po 8-10 rokov, keď už aj pohľad na jasnú oblohu naženie slzy do očí.
Na druhej strane oči sa ti odvďačia dlhšou životnosťou. 24´TN má brat ale to mi stačí 2 hod pri jeho PC a mám červené oči. Na PVA som mal tiež po dlhšej práci zničené, ale u tohto IPS je to paráda, proste by som už nevymenil za nič iné. Do kvalitného monitoru sa oplatí investovať, niektorý (ako i ja) to zistia až po 8-10 rokov, keď už aj pohľad na jasnú oblohu naženie slzy do očí.
Spoiler: ukázať
Re: IPS LCD panel na FPS hry
hh74> dik za odpoved, presne to som potreboval vediet - konkretne skusenosti niekoho
ALL> vie sa este nejaky majitel IPS monitora vyjadrit ?
ALL> vie sa este nejaky majitel IPS monitora vyjadrit ?