Problem s biosom

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
ojo946
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 21. Mar, 2010, 19:58

Problem s biosom

Príspevok od používateľa ojo946 »

:help: Caute. Nevedeli by ste mi poradit. Pri spustani pocitaca mi na obrazovke nabehlo "AMERICAN MEGATRENDS" . Pri stlaceni F2 ma to normalne pusti dalej ale pocitac si nepamata cas, datum a blokuje niektore webove stranky. Baterku biosu som vymenil ale nepomohlo. Obrazok je nizzsie. :help:
ojo946
Nový používateľ
Nový používateľ

Re: Problem s biosom

Obrázok
ojo946
Nový používateľ
Nový používateľ

Čaute, tak čo, nikto nič??? Nevie mi niekto poradiť, čo s týmto problémom. Už ma to pekne se*ie. Keď dám F1 a nastavím čas, tak po vypnutí počítača a opätovnom zapnutí mi to znovu nabehne. A keď dám F2, poč´tač pokračuje v zapínaní, ale po vypnutí a zapnutí spraví to isté. Baterku v BIOSE som vymenil ale hneď pri druhom zapnutí od výmeny baterky to spravilo znovu. Najhoršie na tom však je to že mi to robí v počítači dosť veľký zmätok s licenciami jednotlivých programov, lebo zakladný čas po zapnutí PC mi nastavý rok 2002. A keď ja nastavým rok na súčasný 2011, tak sa to všetko dodžube, NOD mi funguje len vtedy, keď on sám chce :( a ine programy tak isto. Niekedy mi nejdu posielať ani maily. Viem, že jedným z riešení je preinštalovať Windows, ale to by som fakt nechcel. Nie je nejaká iná možnosť????? :help: :help:
PROSÍM PORAĎTE !!! :help:
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

reset biosu, poprípade vyber baterku tak na hodinku a znova to spusti...
popravde môže byť poškodená aj doska
ešte čekni či má batéria dobrý kontakt, potom ešte sa dá preflašovať bios
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
ojo946
Nový používateľ
Nový používateľ

Zatiaľ ďakujem za radu. Poskúšam a potom dám vedieť. :-)

Návrat na "Ovládače a BIOSy"