Problem s vypinanim PC
Problem s vypinanim PC
Znamemu som preinstalovaval PC. Namiesto Xp som daval Win7 Ultimate 64b. Vymenil v PC este staru ATI Radeon 2400 za novu ATI HD 5670 512MB a dohodil 2x1GB DDR3 Kingston. Zostava vyzera momentalne takto:
CPU Intel Core2Duo E6300, MB ASUS P5KC, 4x1GB DDR3 Kingston, ATI HD 5670 512MB, PSU Mercury 400W, Optika LG.
Na Xp mu to nerobilo robi to iba pri Win7. Konkretne.
Zapne rano PC (asi ako vacsina z nas) a necha ho ist. Pocas dna na nom nieco robi (kancelaria, deti hry, video a pod). Vecer ked ho chce vypnut da normalne START-VYPNUT. PC sa tvari ze sa vypne (system sa ukonci-monitor vypne) ale vsetky ventilatory bezia dalej. Ak ho chce opat zapnut START tlacidlo na skrini nefunguje. Musi PC odpojit vypinacom zo siete a potom normalne ho zapne. Ale vzapati ak da nabehnuty system vypnut cez START-VYPNUT vsetko prebehne korektne a vypne sa uplne vsetko. Zistil ze PC sa uplne vypne ked je kratkodobo zapnute pridlhodobom zapnuti stale ostavaju bezat tie ventilatory tak ako je vyssie popisane.
Na XP mu to nerobilo v BIOSE som mu nic nemenil.
Skuste poradit.
CPU Intel Core2Duo E6300, MB ASUS P5KC, 4x1GB DDR3 Kingston, ATI HD 5670 512MB, PSU Mercury 400W, Optika LG.
Zapne rano PC (asi ako vacsina z nas) a necha ho ist. Pocas dna na nom nieco robi (kancelaria, deti hry, video a pod). Vecer ked ho chce vypnut da normalne START-VYPNUT. PC sa tvari ze sa vypne (system sa ukonci-monitor vypne) ale vsetky ventilatory bezia dalej. Ak ho chce opat zapnut START tlacidlo na skrini nefunguje. Musi PC odpojit vypinacom zo siete a potom normalne ho zapne. Ale vzapati ak da nabehnuty system vypnut cez START-VYPNUT vsetko prebehne korektne a vypne sa uplne vsetko. Zistil ze PC sa uplne vypne ked je kratkodobo zapnute pridlhodobom zapnuti stale ostavaju bezat tie ventilatory tak ako je vyssie popisane.
Skuste poradit.
Spoiler: ukázať
- Courage_SK
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 19:52
Re: Problem s vypinanim PC
To je normálne že je nastavené vyfúkavanie. To znamená že ked sa mu zahreje PC z toho že je dlho zapnuté a potom ho vypne tak ventráky bežia kým sa neschladí. Neviem kde sa to vypína. No ak bežia dlho po vypnutí alebo sa ani nevypnú tak je čosi zle.
CPU AMD Phenom II X4 955@3,9GHz + Gelid Tranquillo Rev.2
MB Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1) GPU MSI GT 9600 512MB 700MHz@750MHz
RAM Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600MHz CL9
PSU Coolermaster 600W SILENT Pro Mouse Logitech MX 518
Fan regulator Zalman Fan Mate 2 Wheel MOMO Racing Force Feedback
LCD Dell U2312HM
LCD Dell U2312HM
Tie ventilatory pojdu aj celu noc resp. pokial PC neodpojim od siete preto by som netvrdil, ze je to normalne nakolko na svojich oboch PC mam Win7 a ani na jednom nemam ten problem. Zinstaloval som niekolko desiatok PC a ani na jednom nebol tento problem.Courage_SK napísal:To je normálne že je nastavené vyfúkavanie. To znamená že ked sa mu zahreje PC z toho že je dlho zapnuté a potom ho vypne tak ventráky bežia kým sa neschladí. Neviem kde sa to vypína. No ak bežia dlho po vypnutí alebo sa ani nevypnú tak je čosi zle.
- Courage_SK
- Používateľ
Tak to je zle. S týmto skúsenosti nemám, poznám to len tak, že sa to do minúty vypne.
LCD Dell U2312HM
LCD Dell U2312HM
Pozri ci je na tlacitku v Start menu napisane <Vypnut>. Win7 ma default "Režim spánku".
Ja som sa tiez parkrat na tom oklamal..
Zmen si to Ovládací panel\Hardvér a zvuk\Možnosti napájania <zmenit nastavenia planu>
- na konkretnom ktory je aktivny (alebo na vsetkych)
Ja som sa tiez parkrat na tom oklamal..
Zmen si to Ovládací panel\Hardvér a zvuk\Možnosti napájania <zmenit nastavenia planu>
- na konkretnom ktory je aktivny (alebo na vsetkych)
Toto je asi iba na laptopoch, IMHO. (niektorych)Courage_SK napísal:To je normálne že je nastavené vyfúkavanie. To znamená že ked sa mu zahreje PC z toho že je dlho zapnuté a potom ho vypne tak ventráky bežia kým sa neschladí. Neviem kde sa to vypína. No ak bežia dlho po vypnutí alebo sa ani nevypnú tak je čosi zle.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
toto neni normalne pri PC. jak sa vypne tak sa vypne. videl som to u par notasov, ako pietro spomina.Courage_SK napísal:To je normálne že je nastavené vyfúkavanie. To znamená že ked sa mu zahreje PC z toho že je dlho zapnuté a potom ho vypne tak ventráky bežia kým sa neschladí. Neviem kde sa to vypína. No ak bežia dlho po vypnutí alebo sa ani nevypnú tak je čosi zle.
ked ostanu tocit fany, skus v tomto stadiu postlacat klavesnicu / mys (eneter, space, alebo tlacitka mysi obvykle preberaju, pripadne ak ma na klavesnici sleep button...) presne tak vyzera rezim Standby - to kde sa vsetko ulozi na RAM a vyhodi sa len napajanie CPU + VGA (neber to doslovne, ale cca tak to funguje)
Steam: michalsveto
OK beriem na vedomie (Standby mi je jasne) len preco mu to stale robi ked ide trebars 1/2 dna v kuse PC a ked ho zapne a po dajme tomu 20 minutach vypne vtedy nie.landrower napísal:toto neni normalne pri PC. jak sa vypne tak sa vypne. videl som to u par notasov, ako pietro spomina.
ked ostanu tocit fany, skus v tomto stadiu postlacat klavesnicu / mys (eneter, space, alebo tlacitka mysi obvykle preberaju, pripadne ak ma na klavesnici sleep button...) presne tak vyzera rezim Standby - to kde sa vsetko ulozi na RAM a vyhodi sa len napajanie CPU + VGA (neber to doslovne, ale cca tak to funguje)
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak toto je zahada aj pre mna, ovsem windows je hajzlik nevyspytatelny a tiez som si s nim uzil vselijake sracky tak jeden nikdy nevie...
- Courage_SK
- Používateľ
Videl som to už niekolko krát na desktopových PC nie na notebookoch. Pár mojích známich to tak má. Normálne vipnú PC a vetráky ešte asi tak do minúty bežia. Vysvetlili mi že si nastavili vyfúkavanie no kde som sa už nepýtal.
LCD Dell U2312HM
LCD Dell U2312HM
- landrower
- Pokročilý používateľ
ano ale jemu to zjavne trva dlhsie. a nestane sa to vzdy co fakt neviem vysvetlit...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
pozri sa, či nemá výrobca zákl. dosky nejaký novší BIOS.
Mne v podstate to isté robilo na starom PC, po nahraní novšieho BIOSU všetko fungovalo normálne...
Inak, na stránke ASUSU sa nespomína, že by daná matičná doska podporovala Windows 7 (ani 32bit. ani 64bit.). Síce ani môj bývalý notebook vraj podľa výrobcu nepodporoval Windows 7, ale všetok hardware som na ňom pod Sedmičkou rozbehal...
// Tvoj najnovší BIOS: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/soc ... KC_QVL.zip (BIOS z 05.08.2008, verzia BIOSu 1203)
Mne v podstate to isté robilo na starom PC, po nahraní novšieho BIOSU všetko fungovalo normálne...
Inak, na stránke ASUSU sa nespomína, že by daná matičná doska podporovala Windows 7 (ani 32bit. ani 64bit.). Síce ani môj bývalý notebook vraj podľa výrobcu nepodporoval Windows 7, ale všetok hardware som na ňom pod Sedmičkou rozbehal...
// Tvoj najnovší BIOS: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/soc ... KC_QVL.zip (BIOS z 05.08.2008, verzia BIOSu 1203)
- landrower
- Pokročilý používateľ
neflashuj kym netreba, najskor skus reset CMOS jak pietro povedal. aj ked asus dosky mavali crash-free bios, ale aj tak flashnutie ber ako poslednu moznost...
Bol som vcera u znameho a skusil som urobit jednu zmenu v BIOSE. Doteraz mal ACPI funkciu v Biose Disabled a vcera som mu to dal do rezimu Enabled. Dnes mi vravel, ze ziadna zmena nenastala. PC ide sposobom ako je vyssie popisany.RomanS napísal:Znamemu som preinstalovaval PC. Namiesto Xp som daval Win7 Ultimate 64b. Vymenil v PC este staru ATI Radeon 2400 za novu ATI HD 5670 512MB a dohodil 2x1GB DDR3 Kingston. Zostava vyzera momentalne takto:
Skuste poradit.
Neviete poradit na co sa skusit zamerat alebo zmenit - ked ako citujem vyssie XP to nerobilo Win7 to robi.