Pocitac sa nezapne
Pocitac sa nezapne
Caute, mam dalsi problem s jednym pc. Ked dlhsie stoji, aspon 10min, tak sa zapne, ukaze obrazok od maticnej, monitor sa vypne, ale ventialtory sa tocia a po chvili sa vypne vsetko. Ked ho zapnem zase, obraz uz nenaskoci vobec a ventilatory sa vypnu skor. Na treti krat este kratsie a potom ho nezpanem uz vobec. Ked ho zase necham oddychnut aspon na 10 minut, tak sa to opakuje. Skusal som vymneit ramky, resetol som aj cmos. Jedine co ostava je cpu a maticna. Lenze tie nemam, tak to nemam kde vyskusat. Mate este nejake napady?
Spoiler: ukázať
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Pocitac sa nezapne
Podla mna je chyba v zdroji tak ho skus vymenit za iny ktory je na 100% funkcny, a ak to nebude zdrojom potom ries dosku.
ako prve si skontroluj baterku na BIOS ktora je na MB a potom skus vymenit zdroj
EDIT: ano moze
EDIT: ano moze
Naposledy upravil/-a kramer v St 05. Jan, 2011, 14:12, upravené celkom 1 krát.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
skusal som aj zdroj vymenit, baterku este nie
moze to byt baterkou?
moze to byt baterkou?
len baterkou nie ... no tak ti poviem glupocina ako vyprazany lad ... ked si skusil aj zdroj tak je to uz najpravdepodobnejsie MB. .doska ti nabehne aj bez baterky ..
tiez sa mi zdalo ze bez baterky to musi ist, len to neulozi cmos
Nakoniec bol problem asi v zle osadenom chladici na cpu, procesor sa asi prehrial a pocitac sa vypol, aj ked sa mi to zda ako blbost
Normalne teraz uz vsetko funguje, akurat som zistil ze na doske nejde ani jedno usb
Nakoniec bol problem asi v zle osadenom chladici na cpu, procesor sa asi prehrial a pocitac sa vypol, aj ked sa mi to zda ako blbost
Normalne teraz uz vsetko funguje, akurat som zistil ze na doske nejde ani jedno usb
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
nieje to ziadna blbost ked sa nad tym logicky zamyslis, tak je to normalna vec. cpu bol prehriaty, tak sa zapinal na coraz kratsi cas. a ked si ho nechal oddychnut, tak bezal zase dlhsie.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
no na prehrietnie sa mi to nezda... kym by sa vypol to by ti aj vpohode system nabootoval ..
edit : shiro .. no zalezi ako to vskutocnosti prebiehalo .. ale ak ochladnuty nevidrzi ani 30 -50s tak neviem .. mam to davnejsie odskusane kde mi bez chladica stihol system nabootovat .. ale no hadat sa nebudem
edit2: doplnim ze som to bral v uvahu zostavu z podpisu .. ak je to ina tak to moze byt samozrejme ina situacia ..
edit : shiro .. no zalezi ako to vskutocnosti prebiehalo .. ale ak ochladnuty nevidrzi ani 30 -50s tak neviem .. mam to davnejsie odskusane kde mi bez chladica stihol system nabootovat .. ale no hadat sa nebudem
edit2: doplnim ze som to bral v uvahu zostavu z podpisu .. ak je to ina tak to moze byt samozrejme ina situacia ..
nie, je to uplne ina zostava, ale on ani nenabootoval a monitor sa vypol, pricom ventilatory sa tocili stale
mam vpodstate ten isty isty problem...uplne nova zostava..osadeny je len procak E3400..graf.karta je integrovana. Som presvedceny ze som nikde nespravil chybu a napriek tomu sa pc zapne a po par sekundach restartujea to sa opakuje az kym ho natvrdo nevypnem...zvlastne je akurat to, ze sa to deje ak mam pripojeny zo zdroja pridavny 4pinovy konektor na napajanie CPU. Ak ho odpojim zmeni sa to, ze sa ventilatory krutia stale a pc sa nerestartuje. Monitor vobec nereaguje (no signal). Zvlastne je aj to ze dioda ktora ma svietit na zeleno pri zapnutom pc svieti na oranzovo. Kde moze byt problem??
A tvoja zostava?
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black