Asus P5B Deluxe / Pentium D 805 @3.3GHz, Fortron 400W
z tej dosky idú divné zvuky, z okolia CPU, neni to pískanie cievky, je to ako keď beží starší disk a číta sa z neho, proste to chrčí... búchať po tom nepomáha, to isté to robí aj na defaulte CPU, ak zídem na 1.1V a 2GHz, je to ticho, alebo aspoň potichšie, ale ten stroj je tak nepoužiteľný...
//inak to je vraj celkom klasika správanie P5B, vyriešil to ale nejak niekto? BIOS je posledný...
P5B chrčí
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: P5B chrčí
Je mozne, ze ide o bug ktory mali aj notebooku, tzv. piskanie VRM kvoli rychlym zmenam taktu a napajania CPU. Skus si cez RMClock nastavit toto :
http://forum.notebookreview.com/dell/16 ... clock.html
Samozrejme ak mas 64-bit OS, tak bude s RMClock-om problem .
http://forum.notebookreview.com/dell/16 ... clock.html
Samozrejme ak mas 64-bit OS, tak bude s RMClock-om problem .
To Pentium také nevidelo, tam mi monitoring v rmclock ukazuje furt to isté napätie... pod 64bit to ide, http://www.thinkpad-forum.de/software/w ... %C3%A4uft/
Me like Pentium
ahoj ...mne to robi P5QL PRO...tiez asuska.. co ma ozaj prekvapilo lebo predchadzajuca doska bez solid capacitors bola fakt "tichsia"..komicke ze najhlucnejsi komponent v pc je doska.. nepochopitelne.. je to taky zvlastny selest... v pc mam pasiv grafiku... wd caviar green plus noctua cpu cooler a acfusion zdroj (vsetko relativne tiche) pokial som nevymenil disk a zdroj tak som si ten "sum" neuvedomoval... je to pocut ak dam dole bocnice z case...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
bude to tymi cievkami, oni dokazu nielen pistat, ale aj chrcat, je to zavisle od frekvencie. ak mas odvahu, skus ich zaliat voskom, inac nespravis nic.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Jak zaliať voskom? Normálne na to nakápať sviečku? ) Čo sa tomu môže stať?
//
takže nejaký chemoprén, alebo silikón na to nakydať? )
neusmaží sa to pod tým?
//
pri 2GHz a 1.15V to je úplne ticho... a aj mi to CPU celkom stíha )
//
takže nejaký chemoprén, alebo silikón na to nakydať? )
neusmaží sa to pod tým?
//
pri 2GHz a 1.15V to je úplne ticho... a aj mi to CPU celkom stíha )
Me like Pentium
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- ja som zalieval PSU
- epoxidom
- a aj to nejak utlmilo..... ale zeby piskanie zmislo uplne tak to nie..
- bola to celkom sranda....
- pohladajte dakde v hystorii mozno to tam najdete aj s fotkamy (6 a viac rokou do zadu)
- epoxidom
- a aj to nejak utlmilo..... ale zeby piskanie zmislo uplne tak to nie..
- bola to celkom sranda....
- pohladajte dakde v hystorii mozno to tam najdete aj s fotkamy (6 a viac rokou do zadu)
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
jj, nikde som nenašiel, jak to úplne stíšiť... najlacnejšie vychádza dať pc von z izby:))
Me like Pentium