caute mam problem pokusal som sa o dual boot Linuxu a Windows 7 a pokus bol neuspesny:
Primarny OS bol Win7, robil som to tak ze cez win som win som vytvoril nealokovany priestor 20GB a na tychto 20GB som nainstaloval linux (OpenSuse) linux sa nainstaloval a automaticky nabootoval hned po instalacii a potom som ho manualne restartoval aby som vedel ci sa ma spyta ktory OS chcem spustit ale nespytal sa nic a hned sa pokusal bootovat W7 lenze sa nenabootoval pc sa mi vzdy pri bootovani restartoval ked sa zobrazilo windows logo tak som cez F8 spustil opravu windows 7 a odvtedy sa ani nepokusa nabootovat W7 pise nieco take ze nech vlozim boot cd hned ma napadlo ze sa W7 vymazal, ale s winom by sa nemalo nic stat lebo linux som instaloval do zvlastnej nealokovanej particie takze s win particiou by sa nemalo nic stat
Takze moja otazka je: Da sa v tejto situacii nejako obnovit Win7? (Samozrejme ze bez klasickeho reinstallu)
Neuspesny pokus o dual boot W7 a Linux - Nejde Win7
- Marto
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jún, 2002, 02:00
Re: Neuspesny pokus o dual boot W7 a Linux - Nejde Win7
A aký zavádzač tam máš? Je Win7 v zozname?
Sorry, nedočítal som to do konca. Skús si tam dať live cd inštalácie linuxu a nainštalovať zavádzač. Grub by bol hádam lepší, s lilo som pracoval kedysi dávno a nepáčilo sa mi.
Po úspešnej inštalácii by sa Ti mali zobraziť OS, ktoré sú nainštalované a Ty si môžeš vyberať medzi nimi...
Sorry, nedočítal som to do konca. Skús si tam dať live cd inštalácie linuxu a nainštalovať zavádzač. Grub by bol hádam lepší, s lilo som pracoval kedysi dávno a nepáčilo sa mi.
Po úspešnej inštalácii by sa Ti mali zobraziť OS, ktoré sú nainštalované a Ty si môžeš vyberať medzi nimi...
Spoiler: ukázať
stiahol som si grub ale bud neviem s nim robit alebo sa neda ten zavadzac obnovit
ked som spustil klasicku instalacku win 7 a dal som do prikazoveho riadka v instalacke scanos tak mi nenaslo ziadne verzie systemu windows
takze reinstall je asi nevyhnutny
ale nechapem ako je to mozne pretoze pri instalacii linuxu som nic nerobil s particiou na ktorej je win7
ked som spustil klasicku instalacku win 7 a dal som do prikazoveho riadka v instalacke scanos tak mi nenaslo ziadne verzie systemu windows
takze reinstall je asi nevyhnutny
ale nechapem ako je to mozne pretoze pri instalacii linuxu som nic nerobil s particiou na ktorej je win7
takze som asi prisiel na to kde je problem dal som tam paragon boot cd a vsetky particie na tom disku kde je os (mam v tom pc 2 disky) mi paragon detekoval ako nenaformatovane (particiu D - na moje subory, particiu C - na system aj tu 100MB particiu, ktora sa vytvara automaticky pri instalacii win7
takze teraz by som tie particie v kazdom pripade nechcel naformatovavat lebo by som prisiel o vsetky data
Raz sa mi nieco podobne stalo ked som instaloval xp vtedy som tu particiu iba "zrusil" a samozrejme ked som si to uvedomil tak som tu particiu pre istotu neformatoval a potom sa mi ju nejako podarilo obnovit aj so vsetkymi subormi ale uz si nepamatam ako ale myslim si ze podobnym sposobom by sa dali obnovit aj tieto particie aj so subormi cize aj OS Viete mi poradit ako? THX
takze teraz by som tie particie v kazdom pripade nechcel naformatovavat lebo by som prisiel o vsetky data
Raz sa mi nieco podobne stalo ked som instaloval xp vtedy som tu particiu iba "zrusil" a samozrejme ked som si to uvedomil tak som tu particiu pre istotu neformatoval a potom sa mi ju nejako podarilo obnovit aj so vsetkymi subormi ale uz si nepamatam ako ale myslim si ze podobnym sposobom by sa dali obnovit aj tieto particie aj so subormi cize aj OS Viete mi poradit ako? THX
Takze uz som to z casti spravil ale teraz mam problem ze ked sa prihlasujem do winu tak mi dlho zobrazuje hlasku "pripravujem pracovnu plochu" je to zobrazene dlho po case sa naloaduje len samotna pracovna plocha bez ikon iba plocha a kurzor ani start nefunguje
neviem ako to vyriesit podla mna staci vycistit iba OS (registre, defrag. HDD atd) ale neviem ako ked OS skoro nefunguje neexistuje nejaky "boot cleaner" ktorym by sa to dalo vyriesit?
THX za odpovede
neviem ako to vyriesit podla mna staci vycistit iba OS (registre, defrag. HDD atd) ale neviem ako ked OS skoro nefunguje neexistuje nejaky "boot cleaner" ktorym by sa to dalo vyriesit?
THX za odpovede