intel celeron M 1.40Ghz ako ho pretaktovat?dik:))
intel celeron M 1.40Ghz ako ho pretaktovat?dik:))
zdravim ludia..potreboval by som pomoc pretaktovat tento procak a kedze som lajk tak dufam ze vase rady mi pomozu kedze toto forum je otom:) tak ako mam postupovat? zatial dik..
Re: intel celeron M 1.40Ghz ako ho pretaktovat?dik:))
Ten procesor...je v akej základnej doske? Viac info o systéme treba...
ako som pisal som lajk.. mam to v booku... ako to zistim? typ dosky atd? dik
No, keďže je to v notebooku, veľa s tým nespravíš. Prečo?
1. BIOS nebude mať možnosti na pretaktovanie
2. chladenie nebude dimenzované na zvýšené stratové teplo ktoré vznikne pretaktovaním
Jediná možnosť ako to skúsiť je zistiť typ čipu zvaného Clock Generator a pretaktovať zmenou taktu zbernice. Ďaleko sa ale nedostaneš. Keďže je to v notebooku, bude sa to zisťovať ťažko, detegovať ho môže napr. SpeedFAN. Môžeš akurát tak "naslepo" skúšať cez SetFSB.
1. BIOS nebude mať možnosti na pretaktovanie
2. chladenie nebude dimenzované na zvýšené stratové teplo ktoré vznikne pretaktovaním
Jediná možnosť ako to skúsiť je zistiť typ čipu zvaného Clock Generator a pretaktovať zmenou taktu zbernice. Ďaleko sa ale nedostaneš. Keďže je to v notebooku, bude sa to zisťovať ťažko, detegovať ho môže napr. SpeedFAN. Môžeš akurát tak "naslepo" skúšať cez SetFSB.
co by si robil ty v tomto pripade?
Absolútne nič. Ak by sa ti aj náhodou podarilo trocha pretaktovať, veľa by si tým nezískal. Bohužiaľ, v notebookoch to tak už raz chodí
Dá sa to, ale je to "na dlhé lakte"
Dá sa to, ale je to "na dlhé lakte"
aha tak. no nevadi:) zajtra pojdem pozriet nejaky lepsi a vykonnejsi:) aj tak dik
Jo, dobrý nápad
Skús sa ale pred tým aj poradiť, v Nákupnej poradni, chalani majú niekedy celkom dobrý prehľad
Skús sa ale pred tým aj poradiť, v Nákupnej poradni, chalani majú niekedy celkom dobrý prehľad