Zdravim,
Prosim o radu. Nadpriemerne sa mi nahrievaju pamäte v nepretaktovanom PC a zaroven mi nahodile mrzne system + vyhadzuje BSOD .
Nadpriemerne, mam na mysli ,tak priblizne o sto percent ako CPU ,ked som na dotyk porovnal teplotu chladicov.
Mal som sice nastavenie aj v TURBO , ale pamäte su horuce aj z vypnutym turbom a v zakladnom nastaveni.
Daval som rozne rucne nastavenia v biose ,ale stale bez uspechu .
OS je preinstalovany.
Vo win 7 64bit nepouzivam ziadne OC utility.
Doske som dal aktualny bios .
Vymenil som trpplechannel pamete za ine , tentokrat za dual channel ,ale stale to iste .
Pamäte testom presly.
Tieto problemy mam od doby co som upgradoval PC - dosku,procesor,pamäte a pridal SSD sata III.
Mam hladat pricinu chyby v biose , alebo ostatnych komponentov ? .
Gigabyte GA-X58A-UD7 - horuce pamäte
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Gigabyte GA-X58A-UD7 - horuce pamäte
Vsetky pamate sa zahrievaju, to je uplne normalne a nemalo by to mat vplyv na stabilitu PC. Skor si myslim, ze im nesedia nastavenia. Bud casovanie alebo napatie. Pozri na stranke vyrobcu tych pamati co mas ake maju mat nastavenia casovania, frekvencie a napatia. To napatie pri Intel procesoroch je do 1.65V.
A to ze si vymenil triple channel pamate za dual na doske co podporuje triple je riadna hovadina. A testoval si pamate s ich povodnym nastavenim v Memtest86+ ? Ak po dobu 24 hodin nemali ziadnu chybu, tak chyba bude niekde inde.
A to ze si vymenil triple channel pamate za dual na doske co podporuje triple je riadna hovadina. A testoval si pamate s ich povodnym nastavenim v Memtest86+ ? Ak po dobu 24 hodin nemali ziadnu chybu, tak chyba bude niekde inde.
Spoiler: ukázať
Ak je pamät horuca viac nez procesor alebo grafika nezda sa mi to uplne ok.
Neviem ako ine dosky ,ale tato naozaj dokaze prevadzkovat aj dual channel ma to v specifikaciach ,nakoniec je to vyssia trieda od vyrobcu tejto dosky. Koniec koncom v dualy som nemal take problemy zo systemom ako v tripple.
Casovanie a voltaz som uz skusal ,ale bez uspechu ,aj ked sa priznam ze ta doska ponuka tolko nastaveni len pre pamäte ,ze som mozno nieco predsa len zanedbal.
Za 11 rokov je to prvy takyto pripad z ktorym som sa stretol.
Neviem ako ine dosky ,ale tato naozaj dokaze prevadzkovat aj dual channel ma to v specifikaciach ,nakoniec je to vyssia trieda od vyrobcu tejto dosky. Koniec koncom v dualy som nemal take problemy zo systemom ako v tripple.
Casovanie a voltaz som uz skusal ,ale bez uspechu ,aj ked sa priznam ze ta doska ponuka tolko nastaveni len pre pamäte ,ze som mozno nieco predsa len zanedbal.
Za 11 rokov je to prvy takyto pripad z ktorym som sa stretol.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ako vieš že sú príliš horúce? pokiaľ nemáš čidlo je to k ničomu
osobne to vidím na nejaké zlé nastavnie, skúšal si aj čisto automatické nastavenie?
ano na 1366 ide aj dual ale ked už to má podporu triple prečo to nevyužiť?
osobne to vidím na nejaké zlé nastavnie, skúšal si aj čisto automatické nastavenie?
ano na 1366 ide aj dual ale ked už to má podporu triple prečo to nevyužiť?
Ja mám tiež tú istú dosku a pamäte mám úplne studené.. Neviem ako ty ale ja tam mám chladenie na tích ramkách corsair airflow a chladí to super..
MB: Gigabyte X58A-UD7 (rev. 1.0)
CPU: Intel Core i7-930 + Corsair Hydro series H50
RAM: DDR3 Corsair Dominator GT 3x2 GB 2000 MHz CL8
VGA: Sapphire Radeon HD 5870, 1 GB
HDD1: RAID0 - 2x Western Digital Caviar Black 1 TB, 7200 ot/min, 64 MB cache, SATA3
HDD2: 1x Western Digital Caviar Black 2 TB, 7200 ot/min, 64 MB cache, SATA2
Zdroj: Coolermaster Silent Pro 1000 W
Skriňa: Corsair Obsidian 800d
Monitor: 24" Samsung Syncmaster P2450H
System: Windows 7 ultimate 64 bit
CPU: Intel Core i7-930 + Corsair Hydro series H50
RAM: DDR3 Corsair Dominator GT 3x2 GB 2000 MHz CL8
VGA: Sapphire Radeon HD 5870, 1 GB
HDD1: RAID0 - 2x Western Digital Caviar Black 1 TB, 7200 ot/min, 64 MB cache, SATA3
HDD2: 1x Western Digital Caviar Black 2 TB, 7200 ot/min, 64 MB cache, SATA2
Zdroj: Coolermaster Silent Pro 1000 W
Skriňa: Corsair Obsidian 800d
Monitor: 24" Samsung Syncmaster P2450H
System: Windows 7 ultimate 64 bit
Mozu to sposobovat pamäte ? - Mushkin Redline 998805 - 6GB (3x2GB) DDR3 PC3-12800 6-8-6-24 . Vyrobca dosky tento model neuvadza v memory support liste , ale je to predsa Triple Kit a maju prevadzkove napetie 1.65 v , tak by si maly porozumiet s doskou ci nie ?.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
prebehni to mem testom, alebo pridaj napätie na QPI/DRAM aspoň na 1.4 alebo 1.45
support list nerieš
support list nerieš
ako vies ze su teplejsie ako procesor? samozrejme ze na cpu ked je vacsi pasiv a vetrakom ofukovany tak bude studensi... ramky su horuce na dotyk to je v celku normalne.
teplota ramiek by nemala mat nejaky vplyv na stabilitu systemu, pokial na nich dokazes udrzat prsty tak je teplota OK
ja do mojich KHX 1066 CL5 DDR2 tiez prazim 2V su horuce ale to nieje nic neobvykle...
ja by som skôr poradil to co dexter - napetie na QPI/DRAM
ja do mojich KHX 1066 CL5 DDR2 tiez prazim 2V su horuce ale to nieje nic neobvykle...
ja by som skôr poradil to co dexter - napetie na QPI/DRAM