WiFi D-Link DI-524

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Komedia
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 03:51

WiFi D-Link DI-524

Príspevok od používateľa Komedia »

Zdravím, mám nasledujúci problém
Doma mám 3 PC - doteraz som využíval internet na 2 PC cez káble - 2 roky SKORO žiadne výpadky jedine ked mal problém samotný Orange. Pred mesiacom som kúpil WiFi prímač na tretí PC a odvtedy mám problémy. Na mojom PC pri pingovaní mi vypadávalo pripojenie cca každých 30 min na 5 sek cca ( pri klasickom browsovaní to neni žiadny problém ) ale využívam PC na prácu a tých 5sek OFFLINe modu mi vypne program na 2-3minúty kým sa znova reconnectne a to mi robí vážne problémy.Nato som volal do Orange a pán mi poradil Hard Reset. tak som urobil a nastavil pre WiFi trochu iné nastavenia - SSID BROADCAST enable, SECURITY WPA2-PSK(AES), Samozrejme chránené heslom. využívam tento setup tak týžden a vypadlo mi pripojenie tak 4-5x (bohužial aj to mi robí problémy) a potreboval by som sa toho zbaviť úplne. Taktiež na PC kde je využívané WiFi neviem z akého dôvodu nevyužíva fullspeed mojho internetu...ked povedzme odmerám na DSL rýchlosť tak je 10x mensia ako na mojom PC...taktiež som už skúšal vymeniť Wifi prímač za iný ale neuspešne. Dakujem za rady :)
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Re: WiFi D-Link DI-524

Príspevok od používateľa undertaker007 »

Ten Dlink DI-524 požíva wifi štandardu IEEE 802.11 g a toto wifi za ideálnych teoretických podmienok prenáša dáta maximálnou rýchlosťou 54Mbps (Megabitov za sekundu, čo je 6,75 Megabajtu za sekundu). Túto rýchlosť však zrejme nemáš žiadnu šancu dosiahnúť, pretože táto rýchlosť je maximálna teoretická, lenže, to by si musel mať 100%-ný signál a nesmelo by ťa žiadne iné bezdrôtové zariadenie rušiť... ...keďže ale 802.11 g využíva 2,4GHz pásmo, nie je šanca, aby si nebol rušený- ruší ťa od mikrovlnky, cez bezdrôtové telefóny, bluetoothy a neviem ešte čo všetko až po bezdrôtový prenos obrazu, proste takmer všetko operuje v pásme 2,4GHz. Za ďalšie - jednotlivé pásma sa prekrývajú - čo je tiež rušenie - a dosť extrémne... . No a už to skrátim - konkrétne ja mám tento istý router a cez wifi som ešte nikdy nenameral rýchlosť vyššiu, ako 17Mbit/s, takže ak máš internet rýchlejší, ako 17Mbit/s, tak nikdy viac, ako 17Mbit nenameráš. Po druhé - moja skúsenosť je taká, že DSL či už .sk, alebo .cz nemerajú správne vysokorýchlostné internety... ...skús použiť speedtest.net a zvoľ si nejaký bližší server (ja dávam Brno, Bratislavu nedávaj, tá býva preťažená a merá blbosti...)

A naozaj pardon, ale s tým, že ti pravidelne vypadáva internet, tak s tým ti bohužiaľ neviem pomôcť... ...ale ten môj sa taktiež niekedy sekol (mne sa to prejavovalo tak, že vypadlo wifi, to čo bolo na kábloch šlo ďalej, len wifi prestalo vysielať... ...potom som odtiaľ vyhodil orange firmware a dal originál Dlink firmware a odvtedy to už neurobilo...) keby si to náhodou chcel skúsiť, tak firmvér pre naše routre - Dlink DI-524 je tu.

Návrat na "Hardware všeobecne"