Tento tyzden som vymenil odchadzajuci 400W fortron, za Seasonic X660. Chcem ho preto, lebo planujem prechod na SB a novy pc.
Co ma vsak nemalo prekvapilo, bolo vyrazne zvysenie teploty na 8800GT, ktora sa nedokazala uchladid a pri furmarku sa teplota splhala ku 100°C! Dokonca mi PC koli teplote vyplo aj pri hrani BF BC2.
Skusil som teda druhy zdroj (ModeCom 500W) a na nom mala grafika maximalnu teplotu 74°C!
Nedalo mi to a kedze mam este jednu grafiku (starucku 8800GTX), skusim som ako sa bude spravat PC s nou. Podla merani na oboch zdrojoch, teplota bola priblizne rovnaka (max 82 pri X660; max 84 pri Modecome)
Vie mi niekto povedat kde je pes zakopany???
Zostava:
Gigabyte P35-DS4
Core2 Duo 6750
2x2GB A-DATA Vitesta
Vymena zdroja za seasonic -> zvysenie teploty na GPU
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Vymena zdroja za seasonic -> zvysenie teploty na GPU
A cim odsavas teply vzduch z case ? Mas outtake ventilator ? Ak nie, tak sa necuduj, zdroj nie je na odsavanie tepleho vzduchu. Duplom nie Seasonic X, ktory sa snad na tvojej zostave ani neroztoci.
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
nie, nie, to by napadlo zas niesom uplny amater
Testoval som to samozrejme pri rovnakych podmienkach. Zostavu som mal mimo skrinky, rozlozenu na stole.
Testoval som to samozrejme pri rovnakych podmienkach. Zostavu som mal mimo skrinky, rozlozenu na stole.
-
- Moderátor
No pockat, mimo skrinky nema zdroj ziadny vplyv na teplotu cohokolvek.
- Ghost
- Používateľ
No ved to mi je jasne, preto som to aj tak robil.
Nechapem preco potom sa tie grafiky inac spravaju.
Je mozne nieco v takom zmysle zeby ta 8800GT nesla pri tom ModeCome "naplno" a ze az ked sa pripojila na Seasonic tak dostala potrebnu "stavu"??? Ak ano, tak potom preco ju nedokaze uchladit stock chladic?
Alebo je mozne, ze proste ten SS je vadny a dava vela napatia do 6pin, co sposobuje prehrievanie?
Nechapem preco potom sa tie grafiky inac spravaju.
Je mozne nieco v takom zmysle zeby ta 8800GT nesla pri tom ModeCome "naplno" a ze az ked sa pripojila na Seasonic tak dostala potrebnu "stavu"??? Ak ano, tak potom preco ju nedokaze uchladit stock chladic?
Alebo je mozne, ze proste ten SS je vadny a dava vela napatia do 6pin, co sposobuje prehrievanie?
-
- Moderátor
So zdrojom to urcite nemas suvis, ak by daval ine napatie tak by si uz davno neriesil teploty. Ries ovladace, chladenie grafiky. Zdroj s tym fakt nema nic spolocne, jedine ak to co hovoris ze Modecom nestihal dodavat dost prudu.
- Ghost
- Používateľ
Neviem, nezda sa mi to dva roky som pouzival 8800GT na 400W Fortrone GLN a uplne v pohode. Dokonca som znizil cez fan mate otacky toho "utrhnuteho" ventilatoru (na GPU) na minimum a stihalo sa to chladit.
Teraz, akonahle ho dam na X660, otacky dam naplno, pc je mimo skrine a grafika sa neskutocne hreje. Zhoda okolnosti? Mozno....
Stav je taky, ze frcim na starej, zeravej 8800GTX, ktora sa sprava na oboch zdrojoch rovnako. Cakam na B3 stepping pre Sandy a planujem upgrade. Zdroj mam od Gaba, ma dlhu zaruku, tak ked sa mi aj potom bude zdat ze to nie je okey, reklamujem. Este mu zajtra skusim napisat, ze ci sa z niecim podobnym nestretol. Chcem aby som ten SS dobry, nechcem ho davat prec.
Teraz, akonahle ho dam na X660, otacky dam naplno, pc je mimo skrine a grafika sa neskutocne hreje. Zhoda okolnosti? Mozno....
Stav je taky, ze frcim na starej, zeravej 8800GTX, ktora sa sprava na oboch zdrojoch rovnako. Cakam na B3 stepping pre Sandy a planujem upgrade. Zdroj mam od Gaba, ma dlhu zaruku, tak ked sa mi aj potom bude zdat ze to nie je okey, reklamujem. Este mu zajtra skusim napisat, ze ci sa z niecim podobnym nestretol. Chcem aby som ten SS dobry, nechcem ho davat prec.