Overclock Intel E6300

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Dreamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Nov, 2008, 22:17

Overclock Intel E6300

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zdravim,

Chcel by som Vas este poprosit o nieco. Da sa nejak este lepsie nataktovat moj procesor Intel Core 2 Duo E6300? Momentalne ho mam v BIOSE nastaveny, ze Auto Overclock - Heavy Load a 20%. Chladic mam osadeny AC Freezer 7 PRO. Chcel by som vediet nazor odbornikov, ze co sa da este z toho CPU vytazit. Ten Auto Overclock mam nastaveny uz 1 rok (mozno viac) a ide to vpohode, lenze myslim si, ze to uz nestaci a chcel by som vediet ako by sa to dalo manualne nataktovat na co najvyssiu moznu hranicu. Ako mam postupovat?

Prikladam este HTML report file subor z cpu-z programu.

http://www.uloz.to/8329947/mojpocitac-html

Je to namonitorovane v stave zataze 100% pocas archivacie.

Dakujem za pomoc ;)
Používateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Re: Overclock Intel E6300

Príspevok od používateľa Mirdis »

NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
Dreamer
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Nov, 2008, 22:17

Re: Overclock Intel E6300

Príspevok od používateľa Dreamer »

Sice je to uz dost dlho co som zalozil tento topic, ale vzhladom na to, ze som sa napokon rozhodol pretaktovat svoj starucky C2D E6300 procesor (ano tak neskoro :D ) s chladicom Artic Cooling Freezer 7 Pro, chcem sa podelit o svoju skusenost a zaroven sa spytat, ako si mam vysvetlit toto:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2227306

Postupoval som presne podla navodu a vsetko som si podrobne prestudoval.

Priebeh bol asi takyto:

1. nastavil som si napatie na Vcore - 1,2250V

2. zistel som si strop FSB do 396 MHz (ak dam vyssie co i len o 1 MHz, pocitac sa sice zapne, ale nieje stabilny - zamrza uz pri uvodnom POST alebo obrazovka nenabehne vobec alebo podobne paraziticke javy)

3. nepomohlo ani navysenie Vcore na hranicnych 1,5V (pocitac sa spraval uplne podobne)

Dostal som sa teda na vyslednu frekvenciu CPU 2772 MHz, co je sice velmi pekne, ale ked som zacal zistovat najnizsie mozne Vcore, dostal som sa na 1,1375V. Co je este nizsie napatie ako defaul pri 1860 MHz. Ak som nastavil 1,125V system uz nenabotoval.

Ako to je mozne, ze CPU zvladne ovela vyssiu frekvenciu pri nizsom napati ako defaul :? ???

A este jednu otazku by som sa chcel spytat, ze ci nizka voltaz nesposobuje okrem nestability aj nieco ine, napr. znizenie FPS pri hrach alebo lagy pri beznom pouzivani?

Ak by niekto vedel odpoved, velmi pekne dakujem za pomoc :)

Návrat na "Procesory"