Tak svoj CPU mám pretaktovaný na 3,88 Ghz. Dnes som si povedal, že by som z neho mohol skúsiť vytiahnuť viac. Tak som šiel do Biosu nastavil frekvenciu na 4,07 Ghz a uložil. Windows normálne nabehol a skúsil som zapnúť LinX. Ten po pár sekundách hodil Error. Tak som zdvihol napätie na 1,35 V, stále hádzal Error. Tak som chcel skúsiť pôvodnú frekvenciu 3,88 Ghz. Normálne som reštaroval PC, prišiel som do Biosu, všetko som nastavil tak ako to bolo pred tým, uložil a čakal som na nabehnutie systému. V momente keď sa mi mala objaviť plocha tak sa objavila modrá obrazovka. Nevedel som čo s tým je, pretože na tejto frekvencií som fungoval stabilne pol roka a prešlo to aj LinX-om. Myslel som, že nejaká chyba. Znova som to reštartoval a zase to isté. Nefungovala dokonca ani obnova systému. Pri každom pokuse dostať na obrazovku nejaké okno som akurát dostal modrú obrazovku a následný reštart...( už som sa bál, že to je v pi** ) Skúsil som ešte ísť do Safe Módu, ten nabehol normálne a skontroloval som na akej frekvencií ide CPU, bol na 2,80 Ghz. Znovu som reštartoval a obnovil systém, následne po obnove sa po pol hodine strachu objavil milý nápis "Vítejte" a nabehol Windows.
Nemám najmenšie tušenie, čo sa stalo a prečo sa to stalo. Mohol by mi to tu niekto objasniť ??? Môže sa to opakovať ???
Všetky nastavenia v Biose vrátili na pôvodné hodnoty. Takže CPU ide na 2,79 Ghz v idle na 1,1 Ghz....Myslíte, že ho môžem znova nastaviť na 3,88 ??
Po vstupe do Biosu ma privítalo takéto škaredé červené okno....myslím, že som niečo posral...
EDIT: Skúsil som to dnes postupne vrátiť po malých krokoch na pôvodných 3885 MHz...Podarilo sa a pri napatí 1,280 V prešiel CPU aj LinX-om. Myslíte, že sa tento problém môže zopakovať ?
Modrá obrazovka - BSOD
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Modrá obrazovka - BSOD
Spoiler: ukázať
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
Re: Modrá obrazovka - BSOD
Casom mozno urcite ano hmmmmmm a pamatam sa ked som pretacal moj CPU tak tiez sa mne podobne stalo ale ja som nechtiac odklikol C & Q a CPU pocas startu slapal dobre a zrazu kusok po starte zamrzol a hodilo ho do restartu hm myslel som si ze som to prehnal ale vlastne zabudol som nastavit fixnu voltaz takze pocas startu a plneho napajania fachalo vsetko ok ale ako nahle sa CPU podvoltoval tak to bolo vratke ako kanoe.
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
- Martin2195
- Používateľ
Ale veď som do neho nepustil až toľko šťavy aby mal z toho trauma V Biose som nastavil 1.37 V, čo nie je smrteľné a nemalo by to ani poškodiť procák...navyše funguje normálne a znova mám nastavený OC a systém nepadá...
Spoiler: ukázať
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
Tak ked slape tak je vsetko OK sa stava aj horsie
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
- Martin2195
- Používateľ