2 problemy s Asus doskami

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
sanjuro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45

2 problemy s Asus doskami

Príspevok od používateľa sanjuro »

1.problem - doska Asus P5N-D, zostava - v podpise: Pretaktoval som CPU, pustil prime95 na 8 hodin, vysledok bez chyby, system stabilny. Avsak na dalsi den, ked som zapol pc, pocas POST hned ako mi vypisalo udaje o CPU pc zamrzne. Nasleduje tvrdy restart a system uz nezamrzne, stopne ma na hlaske ze nastala chyba pri bootovani, vojdem do biosu, F10, nasledny restart a uz ide vsetko ako ma. Ak cca do hodiny z windowsu restartnem pc, opakuje sa to iste, az po istom case mozem PC restartovat bez problemov. System vo windowse nevykazuje ziadne znamky nestability co potvrdil aj prime95, vsetko funguje super az na ten boot. Cely tento problem nastal az po taktovani. Memtest neodhalil ziadnu chybu na RAM, zdroj nikdy nevykazoval znamky chybovosti, ziadne nezelane restarty alebo BSOD vo wine sa nekonaju. Kde moze byt chyba? Ak sa neodstrani da sa plnohodnotne pretaktovat CPU aj pomocou asus utilit wo windowse?

2. zavaznejsi problem - doska Asus P5QD Turbo, zostava: C2D E6400, 1x2gb Kingston 800mhz, 8800gtx, SEASONIC SS-500ET-T3, HDD nejaky western: Znamemu som predal tuto dosku(mne isla v pohode a netrpela nasledovnymi problemami), nainstaloval, spustil. Prvy den islo vsetko ako malo. Na druhy den mu cca po 10minutach vo wine vyplo obraz, restartoval natvrdo, vosiel do BIOSu a tam mu to zamrzlo. Tvrdy restart a znovu to iste, BIOS zamrzol. Ked sa mu konecne podarilo dostat dnu, nacital default nastavenia BIOSU a zase islo vsetko ok. Na druhy den sa ale problem znovu opakoval. Velmi cudny problem, najprv mu vypne obraz a potom zamrza v BIOSe. Pritom ta ista zostava na starej doske slapala bez problemov. Nejake napady co moze byt na chybe? (ci rovno reklamacka?)

EDIT: Teploty su v poriadku aj v 1.pripade aj 2.
Za akekolvek navrhy a napady budem velmi vdacny.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
Používateľov profilový obrázok
Freeride1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Máj, 2011, 10:46

Re: 2 problemy s Asus doskami

Príspevok od používateľa Freeride1 »

Problem 2 > ak ten PC ma integrovanu grafiku skus ho zapnut len na tom ak nie daj proste inu grafiku ...mohla tam odist 8800vka...mal som viem očom je reč robilo to presne to iste...mozes po vybrati skusit reflashnut bios...
MSI Z87I AC, i5-4670K, ADATA 2x4Gb 1600, OCZ Agility 3 60Gb, WD RED 1Tb, HD5770, Silverston Sfx 450W, Raven Rvz01,

Návrat na "Základné dosky"