heslo pred biosom

Všetko o antivírových programoch, firewalloch, víroch, spyware, ostatných aktuálnych hrozbách, názoroch a skúsenostiach, ako sa im vyvarovať...
POZOR: žiadny WAREZ
Ranas
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 30. Máj, 2008, 18:45

heslo pred biosom

Príspevok od používateľa Ranas »

potrebujem program alebo nejaky druh utility, co sa naflashuje alebo nieco do pocitaca a ma ucinok:
prve co uvidite pri zapnuti pc je cierna screen, kde svieti kurzor a musite zadat heslo. ked nezadate nedostanete sa nikam ani do biosu ani boot ani nic

len neviem ako sa to vola

a tiez potrebujem nejaku ochranu ak iba zaklapnem laptop- hibernacia a ked ho otvorim, aby tam bolo tiez toho. tzn aby sa nedalo nic robit. absolutne, iba zadat heslo a resume tam kde som skoncil

dakujem
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: heslo pred biosom

Príspevok od používateľa shiro »

to prve je klasicke boot passw. v biose. tam to aj nastavis.
a na to druhe potrebujes nejaky program typu Hlidaci pes a podobne advanced veci. Ale ako obycajnemu userovi ti to je na prd aj tak.
Pokial nerobis v CIA nepotrebujes nic takehoto. Zabudnes heslo a mas po datach, mozes robit format a reinstall. Si ochotny toto riskovat?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ranas
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 30. Máj, 2008, 18:45

Príspevok od používateľa Ranas »

ANO

co je to ten hlidaci pes
Používateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa scpeter1 »

tak sa vola ten program.Hlidaci pes.
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Návrat na "Bezpečnost a zabezpečenie PC"