Chcel by som do skrinky dat dva nove ventilatory, ale da sa tam pripojit uz iba jeden. Chcem sa preto spytat ci by sa dalo spravit tak aby som spravil nejaku redukciu. Tak aby som pripojil dva fany na jednu pripojku 12V. tie fany by mohli ist aj pomalsie. 5V min! ako to mam spravit? nejaku schemu alebo navod by som preto chcel.
da sa kupit normalne "rozstvorka" (ja som ju dostal k chladicu),a ta ti z 12V spravi styri 3-pinove konektory, a do tych napojis fany....
ale este existuje taka haluz, akokeby predlzovacka na 12V a z nej vychadza 3-pinovy konektor, tak das dve, a mas dva fany....
a co keby si tie dva fany zapojil do serie? pojdu ti obidva na 6V, co je zarucene ticho... ja som to uz takto robil niekolkokrat a stoji to akurat 10min casu na rozobratie a zlozenie konektoru. nie vsetko treba kupovat.
Iba pre uplnost: Ak ich davas do serie mali by byt rovnake (ale nemusia). A vystavujes sa riziku ze ak sa jeden pokazi zastanu obidva.. Ale na case to zas az tak nevadi
Stanley napísal:a co keby si tie dva fany zapojil do serie? pojdu ti obidva na 6V, co je zarucene ticho... ja som to uz takto robil niekolkokrat a stoji to akurat 10min casu na rozobratie a zlozenie konektoru. nie vsetko treba kupovat.