Zdravím, mám problém z prehrievaním mojej grafiky Asus GeForce 8500 GT z aktívnym chladením, mam 60°C v idle a pri zátaži okolo 90°C čo je o dost menej než mala pred tým než som pridal dalši vetrak ktorý odfukuje horúci vzduch s pod grafiky kedže mam asi tu najdebilnejšiu základnú dosku aká existuje (Abit NF-M2S / Acer EM61PM/EM61SM / ECS GeForce6100SM-M(2) / Packard Bell MCP61SM-AM) kedže je CPU hned pod grafikou a teplo z nej sála hore a vlastne v celej bedni je strašne malo miesta na prúdenie vzduchu, ale ide mi skôr o to že vetrák na grafike ide max na 40% či už ma 50°C alebo 100°C a nikde to nedokážem nastavit ani v speedfane a ani v biose taká možnost nieje...vlastne nedokážem konfigurovat otáčky ani jedného z fanou v PC ...vedel by mi niekto poradit nejaký spôsob ako nastavit tie otáčky?
Tak vyskúšal som obidve a fungujú super, len škoda že po reštarte sa hodnoty znova vrátia na pôvodných 40% mno možno to ešte nejak nastavím, keď nie tak to až tak neva...
ináč Ďakujem za pomoc
Mne sa zdá,že to je zas nejaká Americká bedňa. Tam je stále všetko naopak! A nečuduj sa pri osemtisíckach. Tie majú túto teplotu ako normálnu. Kamarátovi sa takto odpálila grafika.
Základná doska: ASRock N68-GE3 UCC
Grafická Karta: Ati Radeon 5670 1gb DDR5
Ram: 4gb
Processor: AMD Phenom II X2 550 Black Edition unlocked 4 core (X4) HDD: 160GB
Mno hej keď sa do nej pozrem tak mi je až zle, nechápem tomu debilnému rozostaveniu hej máš pravdu 8000 maly vždy velké teploty a často sa zvykli prehrievať už mi jedna taká zhorela, ona tie teploty v poho vydrží a ani mi neprekážaju kým to ide, ale už začala trochu blbnút, občas sa počas hrania vypla na také 3sek. a to ma večšinou stálo život (v League of legends ) najbližšie ked budem mať peniaze tak celú bednu asi hodím cez okno, chcel som len neaké dočasné riešenie nech ešte trochu vydrži a to mi našiel STENLY
v tom afterburneri mozes nastavit vlavo dole: Apply overclocking at system startup
tej grafike by ešte pomohlo prepastovanie s použitím super pasty AC MX-2
Ďik už som to našiel , to prepastovanie ma napadlo ...keď sa prvý krát začala prehrievať na dobrých 100°C je možné že zhorela alebo niečo , určite skúsim tu pastu vymeniť. A ešte ma napadlo nepomohlo by aj trochu podtaktovat tu grafiku? a o kolko? ...aby to malo účinok a malo aj dostatočný výkon...
No nakolko do GPU ide v celku dost stavy neviem, ci by ti to pomohlo, v 2D podtaktovanie odporucam, ale nie v 3D.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)