Co je s notasom, zamrza...EDIT prehrievanie Grafiky co dalej
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00
Co je s notasom, zamrza...EDIT prehrievanie Grafiky co dalej
Dnes mi zamrzol notas, (prehravanie streamu z webu markiza) ostal zaseknuty zvuk a musel som ho vypnut odpojenim. Co to je, co odchadza ??
dik
dik
Naposledy upravil/-a BaM v Št 06. Okt, 2011, 14:04, upravené celkom 2 krát.
ASUS - Jamo - Panasonic - Technics - LG
Re: Co je s PC
Nainstaluj a sleduj max teploty pri zatazi a prehravani streamu.
ftp://ftp.cpuid.com/hwmonitor/hwmonitor_1.18-setup.exe
ftp://ftp.cpuid.com/hwmonitor/hwmonitor_1.18-setup.exe
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
-
- Sponzor fóra silver
Re: Co je s notasom, zamrza obraz aj zvuk.
Preistotu som vyčistil komp, upratal pamat, a vsetko okolo, plus defragm. HDD. a povisaval vetraky.
tak zatial to vyzera takto: obr.1 surfovanie, obr.2. po spusteni streamu markiza
tak zatial to vyzera takto: obr.1 surfovanie, obr.2. po spusteni streamu markiza
Skus este prevetrat komponenty s:
- IntelBurnTestom - Stress level: Max, Times to run: 10,
- Furmarkom a
- prime95 (x32), prime95 (x64) - blend test 1h.
Mozes hodit aj vysledne teploty. Uvedene zamrznutie mohlo mat softverovu pricinu, ale vyssie uvedenymi testami by sa mala odhalit prave HW pricina.
- IntelBurnTestom - Stress level: Max, Times to run: 10,
- Furmarkom a
- prime95 (x32), prime95 (x64) - blend test 1h.
Mozes hodit aj vysledne teploty. Uvedene zamrznutie mohlo mat softverovu pricinu, ale vyssie uvedenymi testami by sa mala odhalit prave HW pricina.
-
- Sponzor fóra silver
Uploaded with ImageShack.us
Frmark nejde stiahnut,
Inač miesto kde je cip. GK je brutálne horúce neudržim na tom mieste šas ani ruku aj keď teplota GK je 56*C
a prime x32 zamrzol, ale neviem ako dlho bežal, ostala len biela obrazovka. skúsim znova.
po hodine:
-
- Sponzor fóra silver
tak Frmark vytuhne po 5 minutach, zamrzne a cez obrazovku su len biele a farebne pasiky.
Skusil by som memtestom prebehnut ram (padnutie prime95), nahodit starsie (ine) ovladace na grafiku a znova furmark, 3dmark 06, nejake hry, ak sa znova objavi mrznutie a pasiky mas indicie, ze grafika nie je v poriadku alebo sa prehrieva (56C a tvoje predpoklady mozu naznacovat, ze cidloje vadne a vga sa prehrieva)
-
- Sponzor fóra silver
ak FurMark meria spravne teplotu, a ak toto je teplota tak sa prehrieva GK. Otazne je co s tym ?
ventilator aj chladic su vycistene.
posledne origo ovladace na moju GK su z 6/30/2006 v83.90 to nebude asi nic moc.
ventilator aj chladic su vycistene.
posledne origo ovladace na moju GK su z 6/30/2006 v83.90 to nebude asi nic moc.
-
- Sponzor fóra silver
tak som ho rozobral a prepastoval CPU aj GK (Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound, dufam ze staci tato). jeden den bezak nalahko nech sa usadi, dnes som si pustil spravy v mozile z TA3 a zamrzol po 20 minutach.
ked spustim ten Frmark hnet naskoci teplota 113*C a potom 117*C a to som ho hnet kilnul nech mi to nespadne. tu teplotu citit aj cez telo notebooku je teple nebyvalo tak horuce.
Teraz neviem co dalej.
neda sa karta podtaktovat a tym znizit jej teplota?
ked spustim ten Frmark hnet naskoci teplota 113*C a potom 117*C a to som ho hnet kilnul nech mi to nespadne. tu teplotu citit aj cez telo notebooku je teple nebyvalo tak horuce.
Teraz neviem co dalej.
neda sa karta podtaktovat a tym znizit jej teplota?
Re: Co je s notasom, zamrza...EDIT prehrievanie Grafiky co d
Dotiahol si dostatocne skrutky pri vymene pasty? Pouzita vga tam bola povodne osadena? Ak ano, tak asi chladic nie je dostatocne ucinny a ostava ti vymena vga (ak ide o dedikovanu vga). Celkovo aj tato generacia procesorov moze pomahat danej situacii, male pasivaky s 1HP trubicou si s takymito komponentymi nevedia dostatocne poradit.
-
- Sponzor fóra silver
skrutky su dotiahnute dobre. VGA je ta co tam bola, resp. dal som dole chladic, ocistil vsetko, nanesol tenku vrstvu a pomali ho dotiahol na viac krat aby sa nahodou neskrizoval.
Grafika sa vybrat neda, je spolu s maticnou. divne je ze takto topit zacala az teraz cca mesaic.
Ventilator sa zapina a vypina, divne je ze len obcas, predpokladam ze sa riadi teplotou procaku.
problem je v tom ze pasiv neotestujem, je ukrity v tele a nedostanem sa k nemu. jedine co tak sa dotknem konca pipe trubice pri chladici a ta je studena, teda moze mat tak max 40 stupnov lebo na dotyk nieje horuca.
par obr niesu moje. chladic pipe ide smerom hore nieje ju vidiet nikde
http://public.fotki.com/Petrex/hell-80- ... html#media
GPU + chladic:
http://public.fotki.com/Petrex/hell-80- ... g5920.html
http://www.google.cz/imgres?q=hel+80&hl ... x=70&ty=46
vedenie
Grafika sa vybrat neda, je spolu s maticnou. divne je ze takto topit zacala az teraz cca mesaic.
Ventilator sa zapina a vypina, divne je ze len obcas, predpokladam ze sa riadi teplotou procaku.
problem je v tom ze pasiv neotestujem, je ukrity v tele a nedostanem sa k nemu. jedine co tak sa dotknem konca pipe trubice pri chladici a ta je studena, teda moze mat tak max 40 stupnov lebo na dotyk nieje horuca.
par obr niesu moje. chladic pipe ide smerom hore nieje ju vidiet nikde
GPU + chladic:
http://public.fotki.com/Petrex/hell-80- ... g5920.html
http://www.google.cz/imgres?q=hel+80&hl ... x=70&ty=46
vedenie
-
- Sponzor fóra silver
mozes mi poradit ako ju otestujem?
-
- Sponzor fóra silver
tak som to rozobral zase, nieje viditeľne žiadne poškodenie chladiacej trubice ani v mieste prichytenia trubice k základni chladiča.
Otestoval som trubicu na prenos tepla. Ponoril som ju do vriacej vody (ohriata v kanvici na 100*C) po pol minúte bola trubica v prostriedku horúca no na konci kde je chladič heatpipe trubice bola len tepla. Nemám teplomer a tak subjektívni názor ze teplota bola max. do 40* nakoľko na dotyk bol koniec len teplý. Trubica bola vo zvislej polohe, predpokladám ze zvisla či vodorovná poloha by nemala mat roľu v prenose tepla a prebudeni tekutiny.
Otestoval som trubicu na prenos tepla. Ponoril som ju do vriacej vody (ohriata v kanvici na 100*C) po pol minúte bola trubica v prostriedku horúca no na konci kde je chladič heatpipe trubice bola len tepla. Nemám teplomer a tak subjektívni názor ze teplota bola max. do 40* nakoľko na dotyk bol koniec len teplý. Trubica bola vo zvislej polohe, predpokladám ze zvisla či vodorovná poloha by nemala mat roľu v prenose tepla a prebudeni tekutiny.
-
- Sponzor fóra silver
apo pol minute..., ako ten stred bol zohriaty rýchlo, ale ten koniec sa vôbec nezohrieval.