nocne problemy
nocne problemy
Ahojte,
mam ASUS P8H67-V stepping B3, Intel i5-2500K, Win7 64bit a niekolko problemov, ktore zrejme suvisia s MB a BIOSom:
1.) obcas mi pc zmrzne cez noc - zrejme pri pokuse o automaticky prechod zo standby do hibernacie - nejaky tip ako to diagnostikovat?
2.) usb klavesnica mi zapina pocitac, aj ked je vypnuty/hibernovany - da sa to vypnut? V BIOSe som to nenasiel
3.) v poslednej dobe sa mi stane, ze najdem pocitac rano spusteny, hoci som vecer dal standby. Ak pominiem moznost, ze by niekto tukol do klavesnice, cim inym by toto mohlo byt? V BIOSe mam vypnute vsetky moznosti pre spustenie pocitaca cez periferie.
D.
mam ASUS P8H67-V stepping B3, Intel i5-2500K, Win7 64bit a niekolko problemov, ktore zrejme suvisia s MB a BIOSom:
1.) obcas mi pc zmrzne cez noc - zrejme pri pokuse o automaticky prechod zo standby do hibernacie - nejaky tip ako to diagnostikovat?
2.) usb klavesnica mi zapina pocitac, aj ked je vypnuty/hibernovany - da sa to vypnut? V BIOSe som to nenasiel
3.) v poslednej dobe sa mi stane, ze najdem pocitac rano spusteny, hoci som vecer dal standby. Ak pominiem moznost, ze by niekto tukol do klavesnice, cim inym by toto mohlo byt? V BIOSe mam vypnute vsetky moznosti pre spustenie pocitaca cez periferie.
D.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: nocne problemy
Windows Update, naplanovane automaticke spustenie pocitaca o 3:00, nainstalovanie aktualizacii.bufes napísal:3.) v poslednej dobe sa mi stane, ze najdem pocitac rano spusteny, hoci som vecer dal standby. Ak pominiem moznost, ze by niekto tukol do klavesnice, cim inym by toto mohlo byt? V BIOSe mam vypnute vsetky moznosti pre spustenie pocitaca cez periferie.
D.
Praveze som to vcera kontroloval a nastavene mam aktualizaciu raz tyzdenne v nedelu.faugusztin napísal:Windows Update, naplanovane automaticke spustenie pocitaca o 3:00, nainstalovanie aktualizacii.
Pozrel som kedy sa instalovali ake aktualizacie a fakt ze vcera rano o 05:21 sa mi zinstalovalo MSRT, co nemusi byt pricina, ale mozno len nasledok zapnutia. Klucova otazka ale ostava - co moze zapnut pocitac z hibernacie?
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
spusti comand lajnu. zadaj a stlac enter.
teraz vidis ktore zariadenia maju na tvojom pc opravnenie ho zobudit.
pripadne v command lajne. malo by to vytvorit celkom napomocny log, kde uvidis ktore zariadenia maju problem s hibernaciou ci sleepmodom. log najdes niekde tu pravdepodobne: C:\windows\system32\energy-report.html
Kód: Vybrať všetko
powercfg -devicequery wake_armed
pripadne v command lajne
Kód: Vybrať všetko
powercfg -energy
Skvele, dik!killswitch napísal:spusti comand lajnu. zadaja stlac enter.Kód: Vybrať všetko
powercfg -devicequery wake_armed
Vsetky usb zariadenia mi oznacilo za problematicke . Zo zvedavosti som poodpajal vsetko okrem klavesnice a mysi a stale mi to hlasi 3 chyby suvisiace s USB:killswitch napísal:pripadne v command lajne. malo by to vytvorit celkom napomocny log, kde uvidis ktore zariadenia maju problem s hibernaciou ci sleepmodom. log najdes niekde tu pravdepodobne: C:\windows\system32\energy-report.htmlKód: Vybrať všetko
powercfg -energy
Odstavenie USB:Zariadenie USB sa neprepína do režimu odstavenia.
Zariadenie USB sa nepreplo do stavu odstavenia. Správa napájania procesora môže byť znemožnená, ak sa zariadenie USB neprepne do stavu odstavenia, keď sa nepoužíva.
Názov zariadenia USB Root Hub
Identifikácia hostiteľského radiča PCI\VEN_8086&DEV_1C26
Umiestnenie hostiteľského radiča PCI bus 0, device 29, function 0
Identifikácia zariadenia USB\VID_8086&PID_1C26
Cesta k portu
Zariadenie USB sa nepreplo do stavu odstavenia. Správa napájania procesora môže byť znemožnená, ak sa zariadenie USB neprepne do stavu odstavenia, keď sa nepoužíva.
Názov zariadenia USB Composite Device
Identifikácia zariadenia USB\VID_0B38&PID_0010
Cesta k portu 1,1
Názov zariadenia Generic USB Hub
Identifikácia zariadenia USB\VID_8087&PID_0024
Cesta k portu 1
Nejaky napad co s tym?
Dakujem!
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
priznam sa, ze podobny problem riesim aj ja uz dlhsie a riesenie sa mi nepodarilo najst. ja mam problem s tym, ze pocitac nejde do sleepmodu vzdy. niekedy sa sam zobudza. podla vsetkeho su na vine drivery roznych zariadeni. v tvojom pripade bud ovladac samotneho USB rozhrania alebo ovladac zariadenia zapojeneho v USB. precital som toho mraky na internete a jednoduche a univerzalne riesenie proste neexistuje. ostava ti len zistit o ake konkretne zariadenia na usb sa jedna v tom logu.
mozno by som skusil na striedacku zakazat vo vlastnostiach mysi a klavesnice moznost zobudit cez ne pocitac. nechat len mys, pripadne klavesnicu. tiez by som skusil zakazat tuto funkciu napriklad sietovej karte a podobne. http://bit.ly/ntdWLq
mozno by som skusil na striedacku zakazat vo vlastnostiach mysi a klavesnice moznost zobudit cez ne pocitac. nechat len mys, pripadne klavesnicu. tiez by som skusil zakazat tuto funkciu napriklad sietovej karte a podobne. http://bit.ly/ntdWLq
Zrusil som moznost zobudenia pre vsetky zariadenia, takze momentalne mozem zobudit pc len cez hlavne tlacidlo.
Tie zariadenia, ktore mi stale vykazuju problem su:
USB Root Hub
USB Composite Device
Generic USB Hub
Mam pocit, ze to uz nebude nic s usb periferiami, ale skor s samotnym usb rozhranim na mb. Rano mi zmrzol pocitac pri starte tam, kde sa na ciernu obrazovku vypisuju pripojene disky, cize este skor, nez sa da vojst do BIOSu.
Este jedna hlupost - obcas po zobudeni najdem pootvaranych plno okien s hlaskou ''Unknown super IO chip".
Taketo detske nemoci by som od znackoveho mb necakal, Asus sa moze hanbit.
Tie zariadenia, ktore mi stale vykazuju problem su:
USB Root Hub
USB Composite Device
Generic USB Hub
Mam pocit, ze to uz nebude nic s usb periferiami, ale skor s samotnym usb rozhranim na mb. Rano mi zmrzol pocitac pri starte tam, kde sa na ciernu obrazovku vypisuju pripojene disky, cize este skor, nez sa da vojst do BIOSu.
Este jedna hlupost - obcas po zobudeni najdem pootvaranych plno okien s hlaskou ''Unknown super IO chip".
Taketo detske nemoci by som od znackoveho mb necakal, Asus sa moze hanbit.
btw, nahlasil som ten problem do Asus-u a po par dnoch som nasiel odpoved,
. Doslova mi odpovedali slovom Close s vykricnikom, taku drzost som este nezazil, nielen ze vyrobia smejd, ktory blbne, nemaju ani tu profesionalitu, aby slusne odpovedali. Ak sa niekto rozhoduje o nakupe mb, toto by mu malo byt velmi napomocne.Close!
Uplnou nahodou som nasiel, ze MS Media Center mal vytvoreny event - kazde rano o 5:20 spustit aktualizaciu. Zrusil som to a dufam ze aspon 1 problem tymto odpada.
Ak to niekoho tiez otravuje, treba ist do My Computer - Manage - Task Scheduler - Task Scheduler Library - Microsoft - Windows - Media Center - zalozka Triggers.
Ak to niekoho tiez otravuje, treba ist do My Computer - Manage - Task Scheduler - Task Scheduler Library - Microsoft - Windows - Media Center - zalozka Triggers.
V suvislosti s mrznutim pri prechode do spanku/hibernacie som otvoril ticket na podpore asusu a toto je ich odpoved:
Takze takuto kvalitu zakaznik ziskava, ked si kupuje najdrahsiu znacku na trhu.Tento problem muze byt pouze SW razu a muze tedy jit o poskozeny Windows.
Zkousel jste provest cistou instalaci Windows?
Pripadne doporucim provest flash BIOSu na verzi, kterou najdete v priloze http://support.asus.com/Download.aspx?S ... S-3506.zip
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Mne sa uz skor zda ze Asus ma strednu, nizsiu triedu cca na jednej urovni s inymi vyrobcami. V com mozno vynika su specialne edicie grafickych kariet a tie najvyssie rady dosiek, to je vsetko.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Zda sa ti to nelogicke ze sa s prepacenim serie nielen v Asuse ale vsade na ten lowend? Radsej spravia support a kvalitu produktov pre zakaznikov ktory kupuju lepsie dosky, kedze ti si za to patricne aj zaplatia.Eddward napísal:Mne sa uz skor zda ze Asus ma strednu, nizsiu triedu cca na jednej urovni s inymi vyrobcami. V com mozno vynika su specialne edicie grafickych kariet a tie najvyssie rady dosiek, to je vsetko.
Problem software-u to byt nemoze ked ti doska mrzne aj pri post teste. Mas dobry zdroj? Ak hej problem by som hladal v doske, ten bios skusit mozes.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator