Zdravím páni, mám tu celkom zaujímavý problém...
V rámci šetrenia miesta na disku som vymazal všetko čo bolo v adresári "C:\Windows\Installer" ... Reštartol som PC a všimol som si, že mi nezobrazuje ikonky officu a ani PDF súborov. Problém bol v tom, že office a aj Acrobat Reader mal ikony ku súborom uložené v jednom z adresárov v Installeri. Čiže ked som ich vymazal tak zmizli ikonky....Pri office som to vyriešil, že som si stiahol súbory "xlicon.exe, wordicon.exe a ppticon.exe" a umiestnil som ich do adresára, ktorý som vytvoril v Installeri. Problem vyriešený. Avšak pri Acrobat Readeri som sa s tým nechcel zapodievať tak som ho chcel celý preinštalovať. Tak teda som šiel do ovládacích panelov, pridať odebrať programy, klikol som na Acrobat Reader X (10.0) a delete...Avšak tu bol další problém. Inštalačku acrobatu si uložil do Installeru a bez neho nebolo možne Acrobat odstrániť....Ak som chcel znova nainštalovať Acrobat Reader X 10.0 tak mi jednoducho vypisalo, že už ho mám nainštalovaný a skončil inštalátor. Tak som ho začal vymazávať manuálne...To mi trvalo asi tak 2 hodiny, pokiaľ som ho podľa mňa celý vyčistil...No aj napriek tomu mi stále písalo, že ho mám nainštalovaný. Preriedil som aj registre s CCleanerom no nepomohlo. Tak som sa nasral a nainštaloval som Acrobat 9.0. Super, prebehla inštalácia, konečne mi to pojde, hovorím si...Otvoril som jedno PDF-ko, ktoré som mal na ploche a vyhladalo mi aktualizáciu, ktorú som nainštaloval. A potom sa to stalo, záhadne mi zmizli všetky súbory z plochy okrem programov, ktoré mám nainštalované, tieto ikonky zostali+mám tam teraz to PDF-ko, ktoré som spúštal a jeden priečinok, ktorý som tam mal. V ňom sú všetky súbory tak ako majú byť. PDF-ko určite nie je poškodené ani zavírené, kedže som ho už spúštal asi 5x predtým. Troška som gúglil a pár ludí ma presne podobný problém no nik sa ku týmto súborom nedostal. Mne nejde ani tak o to tie súbory získať (kedže som tam toho nemal skoro nič) ale ide mi o tú banalitu, že jednoducho bez akehokoľvek opýtania mi zmaže skoro všetko z plochy čo tam je. Samozrejme pozeral som kôš+prebehol som C-čko programom "file_recovery.exe" no nenašlo mi nič. Taktiež som skúšal vyhľadať súbor, ktorý som mal na ploche na celom disku, žiadne výsledky. Jednoducho sa tie súbory "vyparili" ...Môže byť nejakým spôsobom poškodený disk ? (zmaže len súbory na ploche ? ), vírus nevylučujem, akurat idem urobiť kompletný scan HDD. Ak by to bol vírus, vymazal by mi aj ten jeden priečinok, aj to PDF-ko (síce som ho mal spustené). Mám WIN XP Profesional SP3 originál a taktiež antivírus Panda IS 2011. Prebehol som celý počítač aktualizovaným antivírom a našiel mi len zopár spywarov a taktiež som spustil "chkdsk /F" a pri bootovani mi našiel niekoľko Kb vadných sektorov...Vyskúšal som už všetko možné, čiže už neverím v návrat súborov kedže som skúšal preriediť registre CCleanerom a inštaloval som asi 5 programov na obnovu zmazaných dát...to bola asi chyba, ale ako píšem nejde mi o tie súbory ale o to, čo to mohlo spôsobiť. Zaujímavé je, že mi nezmazalo odkazy na programy (napr. Adobe Reader, VLC media player, skype) a keď sa pozriem do C:\D&S\user\Plocha tak tam mám len ten jeden priečinok a to PDF-ko, zatiaľ čo v "all Users" sú na ploche všetky odkazy, ktoré sa mne na mojom účte síce zobrazia ale v TC ich nevidím ako napr. Skype.lnk. Ale to asi má byť tak pretože ani na iných kontách to nie je v zložke "plocha" ... A som administrátor a ešte stalo sa to len mne (bol som prihlásený na svojom účte), ostatných plocha ostala nedotknutá... .. A ešte som zabudol dodať, že mám zapnuté zobrazovanie skrytých súborov a nemám obnovu systému. ...Fakt neviem, žiadne logické vysvetlenie si neviem vysvetliť, ak má niekto podobnú skúsenosť alebo sa s niečim takým stretol, napíšete to sem. Diky moc za čas strávený prečítaním