pokazil sa mi HDD - ako som zachranil data

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Muhyng
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

pokazil sa mi HDD - ako som zachranil data

Príspevok od používateľa Muhyng »

hojte,

v poslednej dobe ma nejako prenasleduju poruchy diskov. Cez vikend sa odporucal Seagate ST3320620A. Nejdem tu pytat o radu, celkom som si pomohol, ale ak si to niekto precita, mozno mu to v buducnosti pomoze...

Nieco, neviem co, tomu disku je, ze ked je standardne osadeny v pocitaci, pocitac odmieta nabehnut. Bud dlho precvakava DVD mechanika a potom to zhasne, alebo len kratko bliknu diodky a pootocia sa fany a zhasne uplne. Akoby bola vadna elektronika na disku a daco robilo skrat, vsetko ostatne som pokusmi vylucil (zly kabel, konektor na doske, ine zariadenie). Na disku boli nejake data o ktore som nechcel prist a tak som spekuloval, ako by sa s tym dalo vybabrat.

Nakoniec sa osvedcilo vybrat ho zo skrine, postavit na stojato "kablami hore" a takto sa mi podarilo PC rozbehnut a data stiahnut :)

Mozno je v nom uvolneny daky kablik abo co, a nalezato to robi skrat. Ked s diskom trosku pohybem, pocujem taky skripavy zvuk akoby sa daco trelo a nieco v nom trosku hrka.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"