Trocha slusnosti v bazari

Sem píšte správy pre Administrátorov a Moderátorov o problémoch s fórom, prihlasovaní­m ...
POZOR: Vyriešené otázky a problémy sú odstraňované
Používateľov profilový obrázok
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Trocha slusnosti v bazari

Príspevok od používateľa LtK »

Asi nebudem sam, kto si to vsimol, ale sa najma v bazare tu vyskytuje nadmieru velke urazanie...
Podla mna bazar je vzdy dohoda kupujici-predavajuci. A urazky typu od "naucte sa citat", "citajte pravidla", "nechcete to zadarmo?" po este horsie ak je obchod v ramci "normalnych mantinelov" podobne sa mi nejako nepozdavaju. Ista slusnost by nezaskodila...
Sa mi zda, ze su to najcastejsie temy I/P alebo I/K: cenu ponuka druha strana. OK, je to pravidlo, beriem to. Ale ak zadavatel inzeratu ma nejaky limit/strop/predstavu o cene je proti pravidlam to tam uviest ? Urcite by sa predislo mnohym takymto invektivam.

Aby bolo jasne, chcel by som, aby tu bolo torchu viac slusnosti v komunikacii, nic viac...

Ak nemam pravdu, tak sorry za zbytocny post.
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Re: Trocha slusnosti v bazari

Príspevok od používateľa STENLY »

ide práve o to, že by chceli "všetci všetko zadarmo"... človeku to hneď zvýši krvný tlak... a navyše, ked človek vie, že sú tu určité indivíduá, ktoré na tom zarábajú a predávajú to dalej... bazár bol založený hlavne na to, aby si tu človek zohnal do svojej zostavy nejaký ten lacnejší komponent a nie tu skupoval dennodenne milión vecí...
všetko čo si napísal, má svoje opodstatnenie... užívateľ si naschvál dá I/P, aby cenu ponúkol záujemca, no "debil" príde a napíše, "kolko si predstavuješ?" :rolleyes:
ak poznám pravidlá, ponúknem nejakú "rozumnú" sumu, no niekto tu chce za čisto novú vec aj 50% zľavu :facepalm:
potom sa nečuduj, že sú na to také tvrdé reakcie :)
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa LtK »

Ja sa nečudujem, ale ak obchodujem, tak mám aspoň približnú predstavu koľko za to chcem dať alebo dostať.
A keď nemám, tak si dám len I: a snažím sa to zistiť.
S takými, čo by chceli všetko zadarmo sa asi nedá urobiť nič, ale klasické pravidlo na výpočet ceny: Cena nového bez DPH - 10% až 20% za opotrebenie/záruku je myslím férové. Aj také ponuky som tu videl a bola hádka.
A určite by sa ušetril čas všetkým zainteresovaným, ak bola napr. v I/P informácia. Minimálna cena 300E za tovar XYZ. Omnoho menej záujemcov by ponúkalo ceny povedzme od 200E.
Žiadaný tovar si svoju cenu nájde veľmi rýchlo a môže byť dokonca vyššia ako cena nového... Inak je to pomer ponuka/dopyt nie ?
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

ako, ja sa pridam na stranu Ltk, tiez nemam rad typ I/P. Malokedy sa mi chce behat po nete a zistovat nakupnu cenu
veci nie to este typovat ako si predajca predstavuje ze kleslo ohodnotenie.

mne sa oplatilo vytvorit temu ako I, zistit ceny a potom menit na I/P. Clovek sa vyhne nedorozumeniam, ceny mu navrhnu aj
ludia co o kupu nemaju zajem, ale maju pribliznu predstavu ocenenia.
STENLY napísal:ide práve o to, že by chceli "všetci všetko zadarmo"...
toto mi pride take samonasieracie tvrdenie, kolko ludi si tu videl, alebo tebe napisali ze: "cena: 0 Eur", alebo "daj to zdarma".
Ved to je klasicke zjednavanie a tu sa pri niekorych expertoch ani inac neda. Proste ja navrhnem strasne nizku cenu, druhu
stranu to vyprovokuje a niekedy je schopna napisat svoju predstavu => oka, super, mozme zjednavat.

Niekto sa zas zacne hrat na predajcu zlateho hovna, zacne navrhujucemu nadavat do zebrakov a pod.. Ale cenu nenapise ani za....
=> dovidenia, kupim u niekho s vyssim IQ ako dnesny datum.
STENLY napísal:no "debil" príde a napíše, "kolko si predstavuješ?"

:rolleyes: Cize bud hned trafis presne cenu za aku to chce majitel predat, alebo si instante debil...
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Príspevok od používateľa icefire »

Stenly ma pravdu. Ja som si zalozil temu na iPhone, dokonca som mal P topic s cenou presne uvedenou na 570 Euro a pride mantinel a ponukne 450 Euro. Tak som ho slusne sfukol a este ma mod tu drzost mi napisat, ze ci to neslo slusnejsie. Vsak sa pozrite:
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =2&t=81353

Tymto je prvy prispevok znegovany. Samozrejme treba brat do uvahy, ze bazar konzumuje cas vedenia a je tu dobrovolne, pricom tomu tak vobec nemusi byt.
Spoiler: ukázať

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

LtK na tvojom mieste by som cusal. Zrovna ty si fakt "prinos" pre forum. Nieco sa ti nepaci na nasom bazari, nech sa paci, kseftovat si mozes ist inam. U nas je bazar len ako DOPLNOK pre uzivatelov tohto fora. Prepac, mas sotva 40 prispevkov, aj to vacsinou v bazari a uz sa ti nieco nepaci u nas na fore.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

newmi napísal:...
tak to som si az prebehol pravidla fora a nenasiel som tam ani jednu zmienku o tom, ze:
- pocet prispevkov nieco znamena
- ze sa ti tu musi vsetko paci (a ze "nepacit" sa ti moze az od isteho statusu)
- ze musis povinne prispievat do kazdej sekcie

A prinos pre forum je strasne subjektivna vec. Ak kupil od X ludi M veci a Y ludom predal N veci, tak ho ti ludia mozu pokladat
za prinos... ;)
s cenou presne uvedenou na 570 Euro a pride mantinel a ponukne 450 Euro
pri P je to sice trochu divne, ale podla mna nie zle. Ak by ponukol 550, tak mu to nedas?
Fakt je to tu divne ako sa vedia ludia urazat, lebo niekto sa opovazi zjednavat cenu, alebo este horsie, tipnut si inu ako si predajca predstavuje... :facepalm:
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
newmi
Moderátor
Moderátor

este raz, bazar je DOPLNOK fora, mysleny je tak, ze uzivatelia fora (fora nie bazara, vsimas?) si medzi sebou budu obchodovat veci. Kapisto alebo ti to mam obsiahlejsie vysvetlit? A pod uzivatelom si predstavujem cloveka, ktory sa aktivne a zmysluplne podiela na prispievani do tem fora, ze niecim uzitocnym prispieva a za to ma moznost tu obchodovat v bazari, v ktorom sa snazime stanovit nejake pravidla a starat sa on aby bol co najserioznejsi a aby clovek nenarazal na vsakovakych spekulantov.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Príspevok od používateľa icefire »

newmi to napisal pekne, ono to nie je automaticka vysada. Neviem, ci by ste nemali obmedzit bazar od 500 prispevkov vyssie. Urcite by to nezaskodilo.

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
glirpi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36

Príspevok od používateľa glirpi »

^ nasledok? pokles navstevnosti. nepriaznive pre toto forum.. ja som mal raz davnejsie aj napad spravit pre toto forum externy bazar, no nejako s toho zislo.. hotove to uz mam ako vlastny projekt, ktory onedlho spustim.
Naposledy upravil/-a glirpi v Ut 06. Dec, 2011, 14:24, upravené celkom 1 krát.
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
PC: CPU: INTEL Core i5-9600KF / CPU-COOLER: NZXT Kraken X52 / MB: GIGABYTE Z390 M / RAM: Corsair 16 GB KIT DDR4 3600 MHz CL18 Vengeance LPX / SSD: WD Black SN750 NVMe SSD 1 TB / DVD-RW: - / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: NZXT H400 / VGA: GIGABYTE GeForce RTX3060 GAMING OC 12GB / SOUND: SOUND BLASTER AE-7 / SPEAKERS: - / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: DELL UltraSharp U2717D 27" / KEYBOARD: DELL Premier Wireless Keyboard / MOUSE: DELL KM717 / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller / OS: MICROSOFT Windows 10 PRO 64Bit
newmi
Moderátor
Moderátor

nemyslim si. Oddelilo by sa zrno od pliev :)
GABO
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa GABO »

Slušnosť samozrejme, ale keď vidím, že je Bazárové vlákno zašpinené bahnom prispievateľov na 6-8 príspevkov a zrovna nemám čas (pretože sedím v práci a snažím sa zarobiť na mesačnú réžiu ... peniaze mi nespadnú z neba ako pánom doktorom napr.) sa ich pýtať či naozaj budú takí dobrí a prestanú sa naťahovať ... proste ich presne týmto štýlom do čerta a ešte to aj zamknem.

Bazár je tu ako DOPLNOK a je s ním najviac roboty nielen cez deň - aj preto sa bude moderovať tak ako sa moderuje...komu sa nepáči do bazáru nemusí prispievať a má možnosť voľby

LOCK.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Návrat na "Správy pre Administrátorov"