smartfony a kancelarske aplikacie
smartfony a kancelarske aplikacie
Zdravim,
priatelka by chcela kupit nejaky smartfon, ale hlavne co by na nom potrebovala - aby okrem netu isli aj kancelarske aplikacie, najlepsie word a excel + nejaky pdf viewer. Ja smartfony vobec neriesim a ani neviem, ake su moznosti hlavne u androidovych zariadeni. Funguje na nich nejaky "MS office for android" alebo len nejake napodobeniny od inych vyrobcov? Apple pravdepodobne neprichadza do uvahy (cena ) Alebo by sa oplatilo chvilu pockat kym sa viac rozsiria smartfony s novym Windowsom, tam asi uz Office bude priamo od MS.
priatelka by chcela kupit nejaky smartfon, ale hlavne co by na nom potrebovala - aby okrem netu isli aj kancelarske aplikacie, najlepsie word a excel + nejaky pdf viewer. Ja smartfony vobec neriesim a ani neviem, ake su moznosti hlavne u androidovych zariadeni. Funguje na nich nejaky "MS office for android" alebo len nejake napodobeniny od inych vyrobcov? Apple pravdepodobne neprichadza do uvahy (cena ) Alebo by sa oplatilo chvilu pockat kym sa viac rozsiria smartfony s novym Windowsom, tam asi uz Office bude priamo od MS.
Re: smartfony a kancelarske aplikacie
V novych windows phone je myslis uz office integrovany
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
No, neviem do akej miery su podporovane rozne formaty officovskych dokumentov, rozhodne si nemyslim, ze to bude plna nahrada MS Office v androidoch, ale ked tak si skus pozriet OfficeSuite Pro, Documents To Go a Quickoffice Pro HD (zial, ziadny z nich nie je free vo full verzii, ale vacsina z nich ma bud trial alebo lite verzie na vyskusanie).
Desktop
Spoiler: ukázať
documents to go vo free verzii mozes prezerat, za editaciu si priplatis.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
WP jednoznacne, ten office co tam je je uplne skvely !!! pouzivam velmi casto, a som nad mieru spokojny + je to zadarmo....
http://www.microsoft.com/windowsphone/e ... ffice.aspx
jeden z dovodov preco som bral WP telefon
http://www.microsoft.com/windowsphone/e ... ffice.aspx
jeden z dovodov preco som bral WP telefon
Jediné čo zatiaľ WP Office nevie, sú makrá, inak všetko funguje, plná kompatibilita s Office balíkom.
.
Diky za nazory. Medzicasom som si kukol aka je ponuka WP fonov a velmi ma zarazilo, ze sa uberaju podla mna zlym smerom. Konkretne - vadi mi, ze fony nemaju slot na kartu a vadi mi, ze na nahratie obsahu do fonu treba aplikaciu Zune abo co... A ma to byt prave kvoli Windowsu, cize je jedno aky drahy WP fon kupim. V dobe, kedy idu ceny pamati zavratne rychlo a zaroven je vykon telefonu vyssi ako malo PC nie tak davno je uplne absurdne, aby som sa spoliehal na 8GB pamate, ked fon samotny dokaze (aspon myslim , dokaze?) prehravat ripovane filmy. No a nepodporovanie USB mass storage? To akoze ked niekam pridem a na dotycnom zariadeni nebude Zune, tak dovi? Alebo to su len take featury, ktore budu s velkou slavou odstranene v druhej generacii zariadeni a vsetci co dnes vysolia 400€, za rok budu kupovat fony, ktore uz tieto obmedzenia mat nebudu?
Bol by som velmi stastny, keby ste sa tu do mna pustili, ze sa mylim a zle som si cosi kdesi precital.
Bol by som velmi stastny, keby ste sa tu do mna pustili, ze sa mylim a zle som si cosi kdesi precital.
pozri ak chces otvoreny system kup si andorid a po par mesiacoch mozes plakat, ze ti to zacina padat sekat a ja neviem co. Urcil su prioritu Office balik, WP ho ma, je najlepsi a je zadarmo.
A ver mi že toto ma absolútne netrápilo pri kúpe, ono to ide, ale nepotrebujem to, karta sa dá vymeniť svojpomocne (v HD7 mám 32GB), telefón ako Mass storage nepoužívam, nemám načo, a ani to nechcem, tým pádom sa nemusím presierať rôznymi file managermi a podobnými blbosťami alá zelený nedorobek. A nie, odstránené to nebude, rovnako funguje iPhone, a systém tým pádom funguje skvele, žiadne spomalenia, atp. Ak sa chceš hrajkať s SDčkami (a aj toto nepochopím, na jednej strane nariekaš že 8GB je málo tým pádom ti to stačiť nebude, pritom sú k dispozícii 16GB modely, ale kartu si tiež kúpiš 16GB, veď vieš koľko chceš, tak také zariadenie predsa kúpiš, či nie?), tak si vezmi Android, a veľa šťastia pri tunovaní, odladovaní a podobné sprostosti, ou, a nezabudni na antiviráksatyr_ik napísal:...
.
Skoda, asi som sa nemylil
1. Nie som zastanca Androidu, ani ziadneho ineho systemu. Som zastanca rozumnych rieseni. Neviem ako slot na pamatovu kartu ovplyvnuje stabilitu a rychlost systemu. Neviem ako Zune ovplyvnuje rychlost a stabilitu systemu. Obsahuje nieco, co mi nedovoli nahrat do fonu obsah, ktory by jeho rychlost a stabilitu znizil?
2.
3.
1. Nie som zastanca Androidu, ani ziadneho ineho systemu. Som zastanca rozumnych rieseni. Neviem ako slot na pamatovu kartu ovplyvnuje stabilitu a rychlost systemu. Neviem ako Zune ovplyvnuje rychlost a stabilitu systemu. Obsahuje nieco, co mi nedovoli nahrat do fonu obsah, ktory by jeho rychlost a stabilitu znizil?
2.
Vidis to som napriklad netusil. Kto z vas, keby ste sa mohli rozhodnut, by si dobrovolne kupil fon s 32GB pamate o 200€ drahsi ako 8GB (priklad iPhone), ked rozdiel medzi kartami je 70€?karta sa dá vymeniť svojpomocne
3.
Preto sa mi nepozdava ani ten.tak si vezmi Android, a veľa šťastia pri tunovaní, odladovaní a podobné sprostosti, ou, a nezabudni na antivirák
Tým, že SD karta vo WP funguje ako JBOD, nedá sa vyberať, nedá sa na ňu nič pridávať, je jednoducho softvérovo spojená s NAND v telefóne (NAND - OS; SD - fajly), tvori teda jeden celok. Zune menežuje tieto foldre s obsahom (neni to jednoduché vysvetliť, ale štruktúra súborov na karte je fakt zložitá, lebo sa napríklad generujú zvlášť cover arty, thumbnaily a podobne, čo zrýchluje bez OS tým že OS nemusí tieto súbory sám generovať či loadovať obsah bez nich).
V podstate je to fajn zabehnutý ekosystém, a naozaj, nutnosť filetransferu cez BT či mass storage nepotrebujem, to potrebuje reálne školák čo si chce prenášať filmy, človek čo pracuje a mobil má na telefonovanie a uľahčenie si každodenného života na takéto veci nemá čas a nerieši ich. Ale každý sme iný no, kým 90% ľudí baví tunovať si ich android, tak mňa baví používať môj Windows Phone
V podstate je to fajn zabehnutý ekosystém, a naozaj, nutnosť filetransferu cez BT či mass storage nepotrebujem, to potrebuje reálne školák čo si chce prenášať filmy, človek čo pracuje a mobil má na telefonovanie a uľahčenie si každodenného života na takéto veci nemá čas a nerieši ich. Ale každý sme iný no, kým 90% ľudí baví tunovať si ich android, tak mňa baví používať môj Windows Phone
.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
uz ktory inteligent moze chvalit to, ze na prenos veci do mobilu musi pouzivat aplikaciu a instalovat ju? mass storage je jednoznacne lepsi, je s tym menej prace, len pichnes do usb a ides. Uz ste vsetci zmagoreni z apple a ich itunes systemu, ktory funguje rovnako a MS sa rozhodol pre podobny pristup.
uz len to, co si napisal (zlozita struktura suborov, previazanost karty s NAND) - na co je to dobre? zbytocne komplikacie. Na porovnanie, nevidel som este ziadneho vyrobcu mobilov, ktory by na karte pouzil nejaky normalny system usporiadania adresarov, vzdy je tam bordel a milion kravin.
Ohladom tunigu androidu vs pouzivania WP - v kazdom mobile co si kupis si najskor poskusas coa aako a zodpovedajuco si to nastavis. 99% ludi to uz potom len pouziva ( je jedno aky mobil) a len zopar sa s stym bavka dalej. Takze vztahovat na celu komunitu napr. androidakov ze vkuse tunuju mi pride hodne naivne.
//Edit mod: si OT, precitaj si nazov vlakna
uz len to, co si napisal (zlozita struktura suborov, previazanost karty s NAND) - na co je to dobre? zbytocne komplikacie. Na porovnanie, nevidel som este ziadneho vyrobcu mobilov, ktory by na karte pouzil nejaky normalny system usporiadania adresarov, vzdy je tam bordel a milion kravin.
toto je tiez hodne vtipna veta...ze generovanie thumbnailov system spomali to berem, ale ze ho spomali ked nema co nacitat...lol.čo zrýchluje bez OS tým že OS nemusí tieto súbory sám generovať či loadovať obsah bez nich
Ohladom tunigu androidu vs pouzivania WP - v kazdom mobile co si kupis si najskor poskusas coa aako a zodpovedajuco si to nastavis. 99% ludi to uz potom len pouziva ( je jedno aky mobil) a len zopar sa s stym bavka dalej. Takze vztahovat na celu komunitu napr. androidakov ze vkuse tunuju mi pride hodne naivne.
//Edit mod: si OT, precitaj si nazov vlakna
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- sweet
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00
- sam mam WP7 a musim povedat ze mass storage mi chyba - casto som ho vyuzival
- ohladom nemoznosti pamatovych kariet - mam 16GB takze mi je to šumafuk
- ohladom nemoznosti pamatovych kariet - mam 16GB takze mi je to šumafuk
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W
Čakal som kedy sa ozveš ty ako pán sveta, ktorý všetko vie, a vie PRESNE čo kto u ktorého produktu potrebuje, mimo toho by si si mohol prečítať ešte raz čo som napísal. Nie každý má čas a chuť sa týždeň srať s mobilom aby to ako tak chodilo.
.
tiez som bol zastanca androidu...
len tak zo sradny som si kupil wp7.
kedze pracujem vo firme kde pouzivame hojne MS produkty tak ma moj telefon vela vyhod.
prepojenie na Sharepoint, komplet office balik aj s Onenote, nadherny exchange (nie ziadna droid aplikacia sa nechyta)
a hlavne telefon funguje , ani raz sa mi nestalo ze mi zamrzol, trebalo ho restartnut a podobne kraviny ktore riesia kolegovia s droidom alebo iOS....
takze dakujem pekne dalsi telefon bude zase WP...(Lumia 900 je nadherna)
aby som nebol az tak OT...
skus si pozicat od niekoho v tvojej blizkosti WP a otestuj si ako super tam funguje office balik..otvoris vsetko , editujes vsetko...
PS: Mam aj Android tablet ktory nato naco ho pouzivam je tiez super...ale telefon nie dakujem zeleneho panacika uz nie...
len tak zo sradny som si kupil wp7.
kedze pracujem vo firme kde pouzivame hojne MS produkty tak ma moj telefon vela vyhod.
prepojenie na Sharepoint, komplet office balik aj s Onenote, nadherny exchange (nie ziadna droid aplikacia sa nechyta)
a hlavne telefon funguje , ani raz sa mi nestalo ze mi zamrzol, trebalo ho restartnut a podobne kraviny ktore riesia kolegovia s droidom alebo iOS....
takze dakujem pekne dalsi telefon bude zase WP...(Lumia 900 je nadherna)
aby som nebol az tak OT...
skus si pozicat od niekoho v tvojej blizkosti WP a otestuj si ako super tam funguje office balik..otvoris vsetko , editujes vsetko...
PS: Mam aj Android tablet ktory nato naco ho pouzivam je tiez super...ale telefon nie dakujem zeleneho panacika uz nie...
HP Probook 6540b + HTC HD2 Android 2.3.1