EDIT: OC nemá na výsledok vplyv.
Tak začnem ja ako príklad:

MSI N580GTX-M2D15D5/OC (referenčá verzia, továrensky mierne navýšené takty)
@900MHz/1800MHz, 1125MHz_1,100V (MSI Afterburner)
Vplyv to ma na vysledne napatie.dexter napísal:podľa toho čo mám ja 68,8 to má vplyv na 2 veci
W1zzard to ma este skalibrovat.Pavel Hlavac napísal:Ste si istý, že je test 100% presný?
podľa tohto:Pavel Hlavac napísal:Ste si istý, že je test 100% presný?
by to malo byť tak, že 100% je to čo továreň od výrobného procesu očakávala, všetko nad 100% by malo značiť, že GPU je nad kvalitatívnymi ukazovateľmi, ktoré predpokladali, že sa dosiahnu pri výrobe, všetko pod značí menej kvalitný čip.. avšak samozrejme táto hodnota ti napovie len minimum o taktovacom potenciály karty ako celku, nakoľko na to vplíva ešte kvalita napájania (kvalita napájacej kaskády, t.j. použité VRM a počet fáz), kvalita PCB karty (vrstvy), chladenie (nižšie teploty = lepšia stabilita) atď. teda aj menej kvalitný čip na nadupanej karte (EVGA Classified) by mohol byť rovnako stabilný ako kvalitnejši čip na referenčnej karte... čo som pozeral na EVGA fórach tak Classified GTX 580 dosiahla u jedneho užívateľa 90% a 94% (SLI), teda môj subjektívny názor je, že všetko od ~90% by malo byť v pohode..We've found the ways in which AMD and NVIDIA segregate their freshly-made GPU ASICs based on the electrical leakages the chips produce (to increase yield by allotting them in different SKUs and performance bins), and we've found ways in which ASIC quality can be quantified and displayed. Find this feature in the context menu of GPU-Z. We're working on implementing this feature on older AMD Radeon GPUs.