Cafte. Potreboval by som radu. Chcem kupit kameru okolo 400E
Kamos mi tak davnejsie dal dva typy. Hovoril mi ze pri kamerach je podstatný čip kt. ma za ulohu vyrovnavat a stabilizovat obraz kedze ide o tie male kamery.
posielam 2 typy co mi poradil:
http://digitalne-kamery.heureka.sk/sony-hdr-cx160/
http://digitalne-kamery.heureka.sk/sony-hdr-cx115/
Su to dobre kamery? alebo mi viete poradit nieco lepsie?
DAKUJEM
Kamera
Re: Kamera
V podstate ani jedna z nich nieje zla, obe maju pomerne velke 1/4" cipy. 160tka ma o dost sirsiu optiku, co sa ti viac hodi do interieru a celkovo pri toceni zachytis viac objektov. Nie nadarmo sa hovori, ze najlepsi zoom su nohy.
pri kamerach je podstatný čip kt. ma za ulohu vyrovnavat a stabilizovat obraz ..."
Pri kamerach je podstatny cip, ktory ma za ulohu snimanie obrazu. Cim vacsi cip, tym viac svetla nanho dopadne a mas jasnejsi obraz, ktory netreba elektronicky zosilnovat, obraz potom menej sumi atd. O stabilizaciu obrazu sa stara (vacsinou) optika, Sony kamery mavaju dobre vyriesene stabilizacie obrazu, Panasonic tiez nieje na zahodenie, nove Canony su otrasne v stabilizacii, tam je az moc prehnana, cely obraz je oneskoreny a plave. Spotrebne JVC ani Samsung som v ruke nemal.
pri kamerach je podstatný čip kt. ma za ulohu vyrovnavat a stabilizovat obraz ..."
Pri kamerach je podstatny cip, ktory ma za ulohu snimanie obrazu. Cim vacsi cip, tym viac svetla nanho dopadne a mas jasnejsi obraz, ktory netreba elektronicky zosilnovat, obraz potom menej sumi atd. O stabilizaciu obrazu sa stara (vacsinou) optika, Sony kamery mavaju dobre vyriesene stabilizacie obrazu, Panasonic tiez nieje na zahodenie, nove Canony su otrasne v stabilizacii, tam je az moc prehnana, cely obraz je oneskoreny a plave. Spotrebne JVC ani Samsung som v ruke nemal.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Dakujem za prispevok. Takze ta 160 je good.
Vies mi este poradit kedze asi pamat. karta nebude v balení ze aku by som tam mal kupit?
Podporuje: Memory Stick™ alebo SD (Memory Stick PRO Duo™ alebo SD/SDHC)
A nevies v akom formate to ukladaju tieto kamery? ja pouzivam vegas a pinnacle a obcas Final cut pro ze by to bude kompatibilné.
Dikes
Vies mi este poradit kedze asi pamat. karta nebude v balení ze aku by som tam mal kupit?
Podporuje: Memory Stick™ alebo SD (Memory Stick PRO Duo™ alebo SD/SDHC)
A nevies v akom formate to ukladaju tieto kamery? ja pouzivam vegas a pinnacle a obcas Final cut pro ze by to bude kompatibilné.
Dikes
SD karty vychadzaju lacnejsie ako Memory Stick, pokial samotna kamera nema obmedzenia v ramci pamatovych kariet, tak nevidim dovod ist do MS. Velkost je na tebe, SDHC ma obmedzenie na max. 32GB. Zaznam je h.264, cize klasicke AVCHD, cize si s tym poradi prakticky kazdy aktualny soft na strihanie videa, v SD robi MPEG-2, pravdepodobne AVI alebo m(2)ts.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Dakujem za reakciu. Cital som si viac o tej kamere a má: vnútornú pamäť (16 GB) co je urcite dostacujuce.
este k nej kupim:
http://itsk.sk/stativ_d137771.html
a
http://itsk.sk/sony-akumulator-np-fv70_d61425.html
Myslim ze ten stativ aj bateria budu pasovat.
este k nej kupim:
http://itsk.sk/stativ_d137771.html
a
http://itsk.sk/sony-akumulator-np-fv70_d61425.html
Myslim ze ten stativ aj bateria budu pasovat.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
my mame panasonic, ale v trochu vyssej cene. a odvtedy milujem panasonic moznost manualneho ostrenia, ic O.I.S aj pri max zoome, a pohybe rukov z toho da vysledny obraz uplne stabilny. vobec sa nehybe. panasonic je v tomto tusim najlepsi
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
Ja som osobne tiez priaznivcom Panasonicu, kedze robime s profi kamerovou technikou prave od nich. U spotrebky si ale myslim, ze vyhrava prave Sony. Pri Panasonicu sa obcas stava, ze sa stabilizator zachyti na nejaky objekt, pripadne sa vrati spat. Nieje to ziadna katastrofa a oproti Canonu je to uplne parada, ale Sony je v tomto este o kus dalej. Ako som spominal, v prvom rade je podstatna velkost cipu, od toho sa odvija vsetko. U Panasonicu je top prave HDC-TM700, co je na spotrebku velmi dobra kamera s velmi peknym 3x 1/4" cipom, Sony vsak ma v tomto navrch a ponuka 1/2,88" cip a rozdiel je viditelny a nezachrani to ani svetlejsi objektiv u Panasonicu f1,5 vs f1,8. Sony je naviac sirsi.
nebudem ta presviedcat ale ak si este nekupil skus radsej od sony nex-3 alebo nex-5 aj ked su to fotaky ta kamera nema sancu hlavne za sera, tu kameru 160 som mal na skusku pozicanu 2 mesiace .
Asus g751jy....
To je sice pekne, ze to bude robit za sera lepsie zabery, lenze to je len jedna vyhoda oproti x-vyhodam kamery. Urcite sa na tom bude horsie ostrit, hlavne automatika si zvykne poskakovat, kym najde spravnu polohu, otazna zostava stabilizacia obrazu, ktora je zalezitostou konkretneho objektivu, schopnost clonit pocas nahravania - ak vobec, tak v 99% pripadov skokovo, menit sceny, obmedzena dlzka zaznamu, zvuk, drzanie a kvalita downkonverzie, kedze cip ma 14 MP a HD video "iba" 2 - na vimeu najdes mnoho aliasing a moare testov. Dalsou vecou je mensia hlbka ostrosti, ktora sice navodzuje filmovy look a mnoho krat je ziadana, ale na dovolenkove videa je skor nevhodna, pretoze znizuje detaily okolo.
Nevravim, ze na fotaku sa neda robit video, len ze je rozdiel, ak mas vopred pripravenu optimalnu scenu, ktoru si mozes hocikedy zopakovat a rozdiel, ak si niekde na dovolenke alebo na oslave a chces si spravit spomienkove video.
Nevravim, ze na fotaku sa neda robit video, len ze je rozdiel, ak mas vopred pripravenu optimalnu scenu, ktoru si mozes hocikedy zopakovat a rozdiel, ak si niekde na dovolenke alebo na oslave a chces si spravit spomienkove video.
hehe ved prave..... ztej kamery som bol sklamany fotak mam nex-3 takze porovnat nebol probleeem
Asus g751jy....