Hodlam si kupit novy pocitac no trapi ma dilema co kupit.
Cenovy strop davam nejakych 500e
Pocitac bude pouzivany na standardnu domacu robotu ako internet/Office/hudba a po novom aj strih a editacia HD/FHD videa z mojej GoPro kamery, na co uz nestaci moj aktualny pocitac. Co iste viem chcem aby to malo dostatok ram, teda 8gigi, 1TB disk k tomu a co som dajake fora pobrouzdil tak odporucaju 2 disky. Jeden na system a jeden na data a koli tomu rozmyslam hodit tam systemovy SSD disk.
Teda
RAM: OCZ Vertex3 Series 60GB SATA III MLC 2.5"
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB SATA III 6Gbit/s
SSD: OCZ Agility 3 Series 60GB SATA III alebo OCZ Vertex3 Series 60GB SATA III MLC 2.5"
No ale problem je do akej platformy ist ci intel alebo AMD. Resp do coho sa oplati investovat.
Neviem ako su na tom softy na strih videa ako podporuju GPU?
Zatial chcem tak minimum investovat do grafiky.
A preto co sa tyka platformy AMD tak A8-3850 ten uz ma v sebe grafiku.
U intelu rozmyslam nad i3-2100 s nejakou uplne slabou grafikou do 30ecak. Este trosku poskulujem nad i5-2320 S tym by som sa ltt vedel zmestit do 500e bez grafiky co ak by soft nevyuzival tak by mi to vobec nebavilo, kedze hry vobec nechcem.
Prosim poradte mi ktorym smerom sa vybrat a k danemu CPU aj MB, tak aby som sa vmestil do ceny.
K cene este priratam dajake euriky na zdroj a asi najvacsou pravdepodobnostou pouzijem stary case.
BTW maju dosky este stare rozhranie IDE, koli DVD mechanike, ktoru tam chcem pouzit staru na okrasu, ked nahodou bude treba daco