Win7: 6GB (3.99GB usable)
Win7: 6GB (3.99GB usable)
Caute,
mam problem pamatovymi modulmi. Povodne som mal 2x 2gb. Dalsie 2gb som dokupil, pricom som vyskusal vsetky kombinacie obsadenia slotov, a vzdy je pouzitelnych max 4gb (64bit windows...)
Detegovane pamate v slotoch su.Vid obrazky..
Taktiez som kupil takmer totozny pamatovy modul ako tie co tam boli, prikladam vypis CPUZ.
Doska je gigabyte PS5-US3L, podporuje dual channel, je mozne ze moduly musia byt vzdy parny pocet .. ? v biose som nikde nenasiel ponuku vypnut dual channel.. pomoze teda dokupenie rovnakeho 4teho modulu ?
diki
Marek
mam problem pamatovymi modulmi. Povodne som mal 2x 2gb. Dalsie 2gb som dokupil, pricom som vyskusal vsetky kombinacie obsadenia slotov, a vzdy je pouzitelnych max 4gb (64bit windows...)
Detegovane pamate v slotoch su.Vid obrazky..
Taktiez som kupil takmer totozny pamatovy modul ako tie co tam boli, prikladam vypis CPUZ.
Doska je gigabyte PS5-US3L, podporuje dual channel, je mozne ze moduly musia byt vzdy parny pocet .. ? v biose som nikde nenasiel ponuku vypnut dual channel.. pomoze teda dokupenie rovnakeho 4teho modulu ?
diki
Marek
- Assassin
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 08. Okt, 2008, 15:32
Re: Win7: 6GB (3.99GB usable)
no v prvom rade by som sa urcite presvedcil ci mas skutocne 64bit verziu Windowsu nakolko iba 32bit verzia ukazuje v systemovom paneli pouzitelnych len 3.99GB pricom je realne v slotoch osadenych viac ako 3.99GB
64bit OS detekuje a ukazuje presne tolko, kolko je realne v slotoch spolu,
pokial je to tak ako pises tak bios ti detekuje plnych 6GB ale vo windowse/system/ vidis ze je pouzitelnych 3.99GB
64bit OS detekuje a ukazuje presne tolko, kolko je realne v slotoch spolu,
pokial je to tak ako pises tak bios ti detekuje plnych 6GB ale vo windowse/system/ vidis ze je pouzitelnych 3.99GB
Mobo: Gigabyte P55A UD3,CPU: Intel Core i5 750(3.6GHz)+AC Freezer 13,GPU: MSI GTX560Ti HAWK (950/1900/2100 MHz@1025mV),RAM: 8GB Zeppelin CL9 DDR3 1440MHz,SSD: Crucial C300 64GB, HDD: Samsung 1TB SATA2,PSU: Gigabyte ODIN 550W,LCD: iiyama X2377HDS ,CASE: Fractal Design R3 + 4x120mm + 1x140mm Fractal Silent FAN,HeadSet: Teac HP-11 5.1 headset,KeyBoard: Sidewinder X6, Mouse: Sidewinder system: Win 7 Ultimate (64-bit)
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
na verziu Windows sa mozes vykaslat, kedze mas problem uz v BIOSe
Doska zjavne nedokaze enablovat viac ako 2 dimmy. Ak mas moznost, otestuj tie pamate inde, prinajhorsom mas vadnu dosku (v podobnych pripadoch bol problem v ohnutych pinoch na cpu sockete - google)
Doska zjavne nedokaze enablovat viac ako 2 dimmy. Ak mas moznost, otestuj tie pamate inde, prinajhorsom mas vadnu dosku (v podobnych pripadoch bol problem v ohnutych pinoch na cpu sockete - google)
Vyskúšaj flashnúť BIOS na novšiu alebo staršiu verziu.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tiez by som to videl na ten BIOS
tie ramky co si dokupil su presne ten isty typ? alebo ak nie, tak to moze robit problemy
+ by som si nasiel manual k doske, alebo zabehol na gigabyte forum a pozrel ci niekto neriesil podobny problem. ale pre istotu si pozri ci mas skutocne 64bit system
tie ramky co si dokupil su presne ten isty typ? alebo ak nie, tak to moze robit problemy
+ by som si nasiel manual k doske, alebo zabehol na gigabyte forum a pozrel ci niekto neriesil podobny problem. ale pre istotu si pozri ci mas skutocne 64bit system
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Skus toto:
Chod do biosu a najdi polozku memory remap / memory remapping / ram ramap / ram remapping - nepamatam sa ako sa to presne vola. Ak je tam ON - zmen to na OFF. Ak je tam OFF- zmen to na ON.
Chod do biosu a najdi polozku memory remap / memory remapping / ram ramap / ram remapping - nepamatam sa ako sa to presne vola. Ak je tam ON - zmen to na OFF. Ak je tam OFF- zmen to na ON.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
- Assassin
- Používateľ
no ja som to na obrazkoch videl len podla toho co pisal ze su detekovane v slotoch som myslel ze ma problem iba vo wine,
pokial ich nedetekuje bios je to horsie...
skusil si clear cmos? alebo dat v biose default nastavenia?
samozrejme pokial je novsia verzia biosu ako ta ktoru mas tak jednoznacne update biosu nakolko castou zmenou novej verzie biosu byva prave rozsirena a zlepsena kompatibilita ddr ak to nepomoze tak sa utvrd v tom ze vsetky moduly su dobre, skusil by som kazdy jeden modul osadit samostatne a overit ci bude detekovany tak ako ma...
edit//
podla toho co som sa docital v manuali tak by mali byt osadene najlepsie 2 alebo potom vsetky 4 sloty pre spravnu funcnost dual chanelu, a odporucaju pouzit rovnake modely aj znacku aj rychlost, a v neposlednom rade moze byt tvoj problem aj v tom ze doska nepodporuje dany modul ale to je podla mna tiez asi zriedkave pri dnesnych doskach, ja osobne som sa s tym nestretol, vzdy ddr ktore neboli oficialne vypisane v zozname podporovanych isly bez problemov,,,
podobny problem - http://www.overclock.net/t/1211249/inst ... 7gb-usable
radia vlastne to co som ti napisal, tak vyskusaj a uvidime co a ako
pokial ich nedetekuje bios je to horsie...
skusil si clear cmos? alebo dat v biose default nastavenia?
samozrejme pokial je novsia verzia biosu ako ta ktoru mas tak jednoznacne update biosu nakolko castou zmenou novej verzie biosu byva prave rozsirena a zlepsena kompatibilita ddr ak to nepomoze tak sa utvrd v tom ze vsetky moduly su dobre, skusil by som kazdy jeden modul osadit samostatne a overit ci bude detekovany tak ako ma...
tak tak ono odporuca sa mat rovnake moduly, ale myslim ze je to skorej zriedkavejsi problem zeby bol problem v inej znacke ale je to specificke a kludne to moze byt aj v tom... ak uz bios nedetekuje skutocnu velkost osadenych modulov tak s tym win nema nic spolocne mne to najprv nebolo moc jasne.tie ramky co si dokupil su presne ten isty typ? alebo ak nie, tak to moze robit problemy
+ by som si nasiel manual k doske, alebo zabehol na gigabyte forum a pozrel ci niekto neriesil podobny problem
edit//
podla toho co som sa docital v manuali tak by mali byt osadene najlepsie 2 alebo potom vsetky 4 sloty pre spravnu funcnost dual chanelu, a odporucaju pouzit rovnake modely aj znacku aj rychlost, a v neposlednom rade moze byt tvoj problem aj v tom ze doska nepodporuje dany modul ale to je podla mna tiez asi zriedkave pri dnesnych doskach, ja osobne som sa s tym nestretol, vzdy ddr ktore neboli oficialne vypisane v zozname podporovanych isly bez problemov,,,
podobny problem - http://www.overclock.net/t/1211249/inst ... 7gb-usable
radia vlastne to co som ti napisal, tak vyskusaj a uvidime co a ako
Mobo: Gigabyte P55A UD3,CPU: Intel Core i5 750(3.6GHz)+AC Freezer 13,GPU: MSI GTX560Ti HAWK (950/1900/2100 MHz@1025mV),RAM: 8GB Zeppelin CL9 DDR3 1440MHz,SSD: Crucial C300 64GB, HDD: Samsung 1TB SATA2,PSU: Gigabyte ODIN 550W,LCD: iiyama X2377HDS ,CASE: Fractal Design R3 + 4x120mm + 1x140mm Fractal Silent FAN,HeadSet: Teac HP-11 5.1 headset,KeyBoard: Sidewinder X6, Mouse: Sidewinder system: Win 7 Ultimate (64-bit)
takze dokupil som dalsi 2gb modul a ... nepomohlo 8GB (3.99GB usable)
pre istotu som kupil iny ddr3 modul, takze v kompatibilite to asi nebude.
Rovnako som spravil flash biosu na MB a problem pretrvava...
hmm vidim to na vadnu zakladnu dosku ale stym si asi nepomozem... To by uz chcelo reinstall windowsu a na to nie je cas ;(
pre istotu som kupil iny ddr3 modul, takze v kompatibilite to asi nebude.
Rovnako som spravil flash biosu na MB a problem pretrvava...
hmm vidim to na vadnu zakladnu dosku ale stym si asi nepomozem... To by uz chcelo reinstall windowsu a na to nie je cas ;(
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ale ty si nemal kupit iny modul ale rovnaky ako si mal tych 4GB.
V systeme by som pronlem nevidel, teda pokial nemas 32bit.
Doska, mozno. Ale to lahko odtestujes. Zoberes 1 modul a postupne ho vyskusas v kazdom slote. Ja to proste vidim na nekompatibilitu ram.
Ono skus to este takto. Zober jeden povodny 2GB modul a zapoj ho do dual chanel s novim modulom. Ale ratam ze ti to nabehne, pretoze pri dual chanel by to nemal byt problem. U teba je problem ak das 3 a viacj modulov roznych znaciek.
Este by som doporucoval proste predat vsetky RAM a kupit kit 2 x 4GB a zapojit ich do dual channel
V systeme by som pronlem nevidel, teda pokial nemas 32bit.
Doska, mozno. Ale to lahko odtestujes. Zoberes 1 modul a postupne ho vyskusas v kazdom slote. Ja to proste vidim na nekompatibilitu ram.
Ono skus to este takto. Zober jeden povodny 2GB modul a zapoj ho do dual chanel s novim modulom. Ale ratam ze ti to nabehne, pretoze pri dual chanel by to nemal byt problem. U teba je problem ak das 3 a viacj modulov roznych znaciek.
Este by som doporucoval proste predat vsetky RAM a kupit kit 2 x 4GB a zapojit ich do dual channel
no takto,
ten treti 2gb modul, je uplne totozny s predoslymi dvomi co tma boli...to vidno aj podla screenu co som dal hore, lisia sa iba v datumoch vyroby.
Tento strvrty je rovnako kingston ale 1666mhz verzia.
Ked zapojim stary modul s hociktorym s novo kupenych tak ich spravne detekuje ako 4gb.
A ano, presne tak to asi spravim 2x 4gb moduly a tieto predam
ten treti 2gb modul, je uplne totozny s predoslymi dvomi co tma boli...to vidno aj podla screenu co som dal hore, lisia sa iba v datumoch vyroby.
Tento strvrty je rovnako kingston ale 1666mhz verzia.
Ked zapojim stary modul s hociktorym s novo kupenych tak ich spravne detekuje ako 4gb.
A ano, presne tak to asi spravim 2x 4gb moduly a tieto predam
- Assassin
- Používateľ
ono to je v tomto bohuzial tak co sa ddr modulov tyka, je to specificke a v tomto pripade s velkou pravdepodobnostou ide o nekompatibilitu medzi mobo a ddr ze nemozes zapojit tych 3 a viac inych, mozno aj s 3 identickymi by si mal problem a mozno len nejake znacky, casovanie,latencia,frekvencia... najlepsie je kupovat seriu rovnakych o velkosti aku potrebujes cize je to to najlepsie co v tomto pripade mozes spravit, samozrejme za predpokladu ze je istota ze vsetky su funkcne stava sa aj ze priamo novy ktory kupis je vadny vsetko je mozne ked ma clovek proste smolu na nejaky vadny kus hocijakeho HW
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
nj, niekedy je ta smola fakt na porazenie. ked som kupoval tuto MB a ram, ta som si nepozrel kompatibilitu. no a ako na just boli nekompatibilne. Takze RAM musim mat podtaktovane aby mi nabehol vobec system. A na nejake lepsie OC nemozem ani pomysliet. Ale tento mesiac som rozhodnuty kupit 8GB takze uz sa tesim hlavne na OC