Synchronizacia suborov android - PC
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Synchronizacia suborov android - PC
Nazdar,
potreboval by som poradit, ako synchronizovat subory medzi dvomi PC a android telefonom. 1.PC je domaci a 2. PC firemny. Na kazdom mam urcite subory, ktore by som rad pouzival/editoval aj v mobile.
Moja predstava je taka, ze si nadefinujem na tch 2 PC zlozky/subory, ktore chcem mat v mobile a ked budem v dosahu wifi (oba PC su v lokalite s wifi), spustim v mobile soft a zosynchronizuju sa udaje.
Je taketo nieco realizovatelne? Niekde som cital, ze su softy aj na automaticke spustanie roznych ukonov na zaklade polohy, siete, casu - pridem domov a cez wifi mi synchronizuje domaci PC (v casovych intervaloch) - alebo toto uz mozne nieje?
Pripadne nejake online ulozisko na nete, kde by som mal ulozene kopie suborov a len sa pripajal s PC a mobilom?
Skusal som aj Dropbox, ale ten pouziva len adresar na synchronizaciu - cize musim rucne kopirovat subory, aby boli online. Ja mam vsak subory v roznych adresaroch po disku.
Za kazdu radu dakujem
potreboval by som poradit, ako synchronizovat subory medzi dvomi PC a android telefonom. 1.PC je domaci a 2. PC firemny. Na kazdom mam urcite subory, ktore by som rad pouzival/editoval aj v mobile.
Moja predstava je taka, ze si nadefinujem na tch 2 PC zlozky/subory, ktore chcem mat v mobile a ked budem v dosahu wifi (oba PC su v lokalite s wifi), spustim v mobile soft a zosynchronizuju sa udaje.
Je taketo nieco realizovatelne? Niekde som cital, ze su softy aj na automaticke spustanie roznych ukonov na zaklade polohy, siete, casu - pridem domov a cez wifi mi synchronizuje domaci PC (v casovych intervaloch) - alebo toto uz mozne nieje?
Pripadne nejake online ulozisko na nete, kde by som mal ulozene kopie suborov a len sa pripajal s PC a mobilom?
Skusal som aj Dropbox, ale ten pouziva len adresar na synchronizaciu - cize musim rucne kopirovat subory, aby boli online. Ja mam vsak subory v roznych adresaroch po disku.
Za kazdu radu dakujem
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Re: Synchronizacia suborov android - PC
Skusal si https://play.google.com/store/apps/deta ... 5mcmVlIl0. ?
Aj by som otestoval ci to tak funguje, akurat na appstore tato aplikacia nie je
Aj by som otestoval ci to tak funguje, akurat na appstore tato aplikacia nie je
- MaxMan
- Redaktor
Soft som vyskusal, avsak neponuka funkcie ako potrebujem - stale vie synchronizovat len zlozky a nie konkretne subory
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
a skusal si priamo d od googlu Google DOCS?
ide ti len o office subory alebo aj nieco ine?
ide ti len o office subory alebo aj nieco ine?
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- MaxMan
- Redaktor
Ide mi iba o office subory, avsak v praci mame tie subory na diskovom poli a rad by som ich tam mal aj nadalej. Ak by som ich uz musel rucne hodit na google DOCS, dajú sa nejak jednoducho editovat bez toho, aby som ich otvaral cez webovy prehladac?
Laicky povedane: otvorim ich v PC cez prieskumika, TC a pod.?
S google DOCS este nemam skusenosti, takze mozno taku funkciu ma ale neviem o tom
Laicky povedane: otvorim ich v PC cez prieskumika, TC a pod.?
S google DOCS este nemam skusenosti, takze mozno taku funkciu ma ale neviem o tom
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
tie google docs su super, ale toto co pises by som videl asi len na dropbox, alebo nieco podobne.
dropbox nemas problem nainstalovat na android a toto co pises by ti slapalo bez problemov
dropbox nemas problem nainstalovat na android a toto co pises by ti slapalo bez problemov
- MaxMan
- Redaktor
Dropbox som skusal, avsak tam musis nadefinovat jeden adresar a co je v nom, to synchronizuje. Cize pre mna to nic neriesi, nakolko mam subory vo viacerych zlozkach. A synchronizovat cely adresar s dokumentami je blbost - niekolko 100 suborov, ktore ani nepotrebujem synchronizovat.
Preto pre mna by bolo najlepsie nieco, kde zadefinujem jednotlive subory a adresare na disku a tie sa synchronizuju. Ale asi take nic nie je a ja som mozno prilis narocny...
Preto pre mna by bolo najlepsie nieco, kde zadefinujem jednotlive subory a adresare na disku a tie sa synchronizuju. Ale asi take nic nie je a ja som mozno prilis narocny...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
hmm, tak mozno by to slo.
moznost by to bola potom este spravit pristup cez FTP. Ono najjednoduchsie by bolo pristie nazdielat danu zlozku aby bola viditelna v sieti, ale nedari sa mi najist filemaganer na android, ktory by dokazal prezerat PC v sieti a nasledne sa dostat do zdielanej zlozky.
co som tak prebehol tak vacsina pouziva dropbox, pretoze na ten sa pripojis aj ked budes v amerike
snake: to ma aj android, google docs, ale to on takto riesit nechce a problem je ze to chce mat rozhadzane po roznych zlozkach a tie az nazdielat
moznost by to bola potom este spravit pristup cez FTP. Ono najjednoduchsie by bolo pristie nazdielat danu zlozku aby bola viditelna v sieti, ale nedari sa mi najist filemaganer na android, ktory by dokazal prezerat PC v sieti a nasledne sa dostat do zdielanej zlozky.
co som tak prebehol tak vacsina pouziva dropbox, pretoze na ten sa pripojis aj ked budes v amerike
snake: to ma aj android, google docs, ale to on takto riesit nechce a problem je ze to chce mat rozhadzane po roznych zlozkach a tie az nazdielat
šak a čo mu bráni otvoriť dokument, savenúť ho, savenúť hore na skydrive, prípadne nastaviť sync vo wine do skydrivu na istý interval, a potom v telefóne pozerať, vyberáte si zlé OS na mobily chlapci
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
tak ono jasne ze na synch MS dokumentov niemoze byt nic lepsie ako to co spravi MS
google ponuka podobnu vec, google docs, normalne vytvaras online dokumenty ci v PC alebo v mobile a ukladaju sa ti priamo na tvoj G ucet. na PC sa pripajas cez web prehliadac a na telefone cez appku. Neviem ale vsetky vychytavky, pripadne ci sa to da ukladat aj priamo na PC a z neho to sharuje. K tomu vyuzivam dropbox, lebo nezdielam len dokumenty
google ponuka podobnu vec, google docs, normalne vytvaras online dokumenty ci v PC alebo v mobile a ukladaju sa ti priamo na tvoj G ucet. na PC sa pripajas cez web prehliadac a na telefone cez appku. Neviem ale vsetky vychytavky, pripadne ci sa to da ukladat aj priamo na PC a z neho to sharuje. K tomu vyuzivam dropbox, lebo nezdielam len dokumenty
Podľa mňa skús SkyDrive. A btw každý OS má nejakú app-ku, s ktorou to ide. Či už Android, iOS alebo WP7. Hovoriť, ktorý OS je zlý/dobrý sa v dnešnej dobe povedať nedá.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
tak ale co sa tyka priamo office dokumentov, tak je tazko sa rovnat priamo jeho stvoritelom. Je fakt ze WPcka maju tuto synchronizaciu ohladne office dokumentov na vysokej urovni.
Google ma zas svoje google DOCS, do ktorych sa clovek dostane od hociakdail a staci mat internetovy prehliadac. V telefone potom satci nainstalovat appku. Ja ale pouzivam dropbox, pretoze chcem mat pristup aj k inym dokumentom ako office.
mas este sugarsync, co je tiez velmi dobra appka na synchronizaciu suborov. Moznosti je proste dostatok.
Lenze to co chcel riamo maxman je trochu zlozitejsie. Mat nazdielane zlozky v PC a ktym sa dostavat z telefonu cez wifi uz je o niecom inom. Skor je problem ako sa z telefonu dostat do PC. nenasiel som file manager ktorym by sa dalo napojit do siete a do zdielanych dokumentov. Jedine co som zatial nasiel tak je moznost nazdielat zlozky priamo v telefone cez wifi, ale to tiez neriesi problem
Google ma zas svoje google DOCS, do ktorych sa clovek dostane od hociakdail a staci mat internetovy prehliadac. V telefone potom satci nainstalovat appku. Ja ale pouzivam dropbox, pretoze chcem mat pristup aj k inym dokumentom ako office.
mas este sugarsync, co je tiez velmi dobra appka na synchronizaciu suborov. Moznosti je proste dostatok.
Lenze to co chcel riamo maxman je trochu zlozitejsie. Mat nazdielane zlozky v PC a ktym sa dostavat z telefonu cez wifi uz je o niecom inom. Skor je problem ako sa z telefonu dostat do PC. nenasiel som file manager ktorym by sa dalo napojit do siete a do zdielanych dokumentov. Jedine co som zatial nasiel tak je moznost nazdielat zlozky priamo v telefone cez wifi, ale to tiez neriesi problem
Parádna blbosť, práveže v dnešnej dobe sa to už dáXenon napísal:Hovoriť, ktorý OS je zlý/dobrý sa v dnešnej dobe povedať nedá.
MaxMan: prípadne ešte SharePoint (treba SharePoint Server), a neviem ako je na tom nepodarek nanuk, ale tipujem, biedne, hlavne že mate Angry Birds Space ako prví
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
A samozrejme najlepší je WP a android sa naň nehrabe ani z polovice