Kúpa nového HDD + chladenie HDD
Kúpa nového HDD + chladenie HDD
Potreboval by som poradiť s výberom nového interného 3,5" HDD do počítača. Kapacita najlepšie 2 TB. Podmienka je sata III a uvítal by som, keby bol HDD čo najtichší a aby sa cena zmestila do tých 110€ + -
Určenie HDD - Windows, nejaké hry, kopírovanie dát medzi interným a externým HDD
vopred ďakujem za každú radu, poprosím ale neriešiť vhodnosť/nevhodnosť takejto kapacity
Určenie HDD - Windows, nejaké hry, kopírovanie dát medzi interným a externým HDD
vopred ďakujem za každú radu, poprosím ale neriešiť vhodnosť/nevhodnosť takejto kapacity
Naposledy upravil/-a mirko285 v Št 10. Máj, 2012, 14:54, upravené celkom 1 krát.
Re: Kúpa nového HDD
Sata III ma zbytocne, nakolko hcijaky platnovy disk nevyuzije poriadne kapacitu rozhrania sata 2
ja osobne by som bral hocijaky Seagate Barracuda 7200.12 alebo WD Green
ja osobne by som bral hocijaky Seagate Barracuda 7200.12 alebo WD Green
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44
WD green neni dobry ako systemovy. ber Seagate Barracuda 7200.12 - iny v danej kapacite a cene ani nenajdes...
-
- Používateľ
sata3 pre HDD je marketingovy tah - bezni ludia tieto veci neriesia, staci ked im napisu sata3 6Gb/s a su happy a bezia kupit. preco myslis, ze napr. provideri pisu 100Mb/s a nenapisu pravdivo 12.5MB/s? vsetko je to biznis...bladejac napísal:Nechapem to SATA 3 u HDD je to jedno
viacmenej som rozhodnutý pre ten seagate, akurát som čítal, že vraj sa ten 2 TB vyrába ako dvoj, alebo troj platňový. Aký je medzi nimi rozdiel, čo sa týka kvality a vplyvu na jeho chod?
-
- Používateľ
podla manualu, ktory je k disku a tiez podla podpory seagatu ma ten disk 3 platne a 6 hlav. 2 platne a 4 hlavy by samozrejme bolo lepsie...ked si kuknes aj ponuky obchodov kazdy ma 3/6. alebo si videl v nejakom konkretnom obchode 2/4 ?
tak napr. v qcompe takáto informácia nie je vôbec, preto sa aj nejaký pán na to pýtal, ale neviem či dostal nejakú odpoveď..
-
- Používateľ
na qcomp a ich "informacie" sa vobec nespoliehaj...viem z vlastnej skusenosti, ze ked som sa ich nieco pytal tak bud nevedeli, alebo mi povedali nespravny udaj...radsej si pozri manualy a stranky vyrobcov...
tak práveže v 2 rôznych manuáloch som našiel údaj o 6 hlavách a troch diskoch, no a zase na fórach som čítal, že niektorí majú konkrétne v tomto modeli 4 hlavy a 2 disky, tak neviem, objednám tento a snáď bude fungovať dobre
ďakujem všetkým za rady
ďakujem všetkým za rady
Re: Kúpa nového HDD + chladenie HDD
takže disk mám kúpený, ale potreboval by som poradiť ešte s jeho chladením
o koľko stupňov dokáže znížiť teplotu napr. niečo také?
momentálne mám zapojený ešte starý disk a ten má v relatívnom kľude teplotu 38°C; prípadne čo by ste doporučili?
o koľko stupňov dokáže znížiť teplotu napr. niečo také?
momentálne mám zapojený ešte starý disk a ten má v relatívnom kľude teplotu 38°C; prípadne čo by ste doporučili?
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Re: Kúpa nového HDD + chladenie HDD
ak chces chladit tak bud prefukni dakym ventilatorom (resp. daj disk zan) alebo zozen scythe himuro (bazarovy aj za +-12eur sa da) Pozri moje vysledky (moje prispevky -> srch) uz som viackrat postoval.
ak by si chcel odvibrovat tak samozrejme hdd vibration killer, ten co si poslal kusok ochladi ale nic moc, male plochy.
ak by si chcel odvibrovat tak samozrejme hdd vibration killer, ten co si poslal kusok ochladi ale nic moc, male plochy.
Spoiler: ukázať