vhodnost AMD Athlon II X4 631 pre VIRTUALIZACIU Vmware esxii

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

vhodnost AMD Athlon II X4 631 pre VIRTUALIZACIU Vmware esxii

Príspevok od používateľa mp3turbo »

chlapi, ako intelak nemam najmensi par o tom ako vhodne su Llano procesory pre virtualizacne ucely. Chcem vytvorit domaci lab za co najmenej penazi pre vmware esxi 5.0.

Poriadne procesory od intelu, teda aspon 2600K pripadne nieco Ivy Bridge, stoja okolo 160e bez dane len CPU samotne pricom AMD platformu za tie prachy kupim komplet (doska okolo 60e, 4jadrovy procesor tiez okolo 60e, 2x 4GB RAM okolo 35e vsetko cisla bez DPH). Na inteli by mi este chybala doska a pamate. Vykon viem ze ma AMD mensi, ale dostatocny na testovacie ucely.

Pretaktovanie ma prilis nezaujima, asi to podvihnem niekde okolo 300 az 400MHz len preto lebo nepretaktovavat je proste hriech - to ale dokazem s obidvomi CPUckami.

Viete mi poradit aky je rozdiel medzi procesormi rady 631 resp. 651 a tou radou A6/3670K ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: vhodnost AMD Athlon II X4 631 pre VIRTUALIZACIU Vmware e

Príspevok od používateľa faugusztin »

Otazkou je co od toho ocakavas. VT-x (virtualizaciu CPU) podporuje v podstate kazdy kusok kremiku dostupny na trhu. VT-d (IOMMU, virtualizaciu PCI-E zariadeni) uz vsetko nezvlada - u Intelu je to v podstate doska s cipsetom Q67/C202/C204/C206, resp. par vybranych dosiek so Z68 ktore nejak dali tuto volbu do BIOS/UEFI; u AMD je to ciste vec dosky co znamena dlhe nocne hladania ci dana doska podporuje IOMMU alebo nie, a ako dobre - v podstate ale budes obmedzeny na cipsetu 900-kovej serie).

Dalsou otazkou je podpora sietovych rozhrani. Znova si budes musiet najst aky ma presne tebou vybrana doska sietovy cip, a hladat ci ho ESXi podporuje alebo nie.

No a nakoniec je problem so SATA radicom. Ak mas extrerny SATA radic, ktory je podporovany ESXi, tak nemas problem. Ak ale chces pouzit originalny AMD SATA radic na doske, ci nedajboze Marvell, tak asi budes mat smolu (mozno uz je AMD radic podporovany ESXi, ale davnejsie urcite nebol).

Takze bohuzial to ostava na tebe - pohladat ci je tvoje sietovy cip a SATA radic podporovany (ci uz nativne, alebo cez doplnkovy tzv. OEM modul). Ak ano, tak mozes danu dosku pouzit, ak nie, tak bohuzial nie.

Medzi tymi CPU je AFAIK rozdiel v chybajucej IGP pri 631/651.

Ak chces mat jednoduchy zivot, tak si bohuzial zvolis Intel, tam je to totiz jednoduche :
1) zvolis si CPU s podporou VT-x.
2) zvolis si dosku s Intel sietovkou (Intel 82754 je podporovany nativne, pre Intel 82579 existuje OEM modul)
3) budes pouzivat iba SATA porty z Intel SATA radica.
4) ak chces pouzivat VT-d, tak sa ti vyber zuzi este viac, konkretne na jednu dosku - ASUS P8B WS.

U AMD je to bohuzial o hladani.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

dakujem za vynikajucu odpoved. VT-d nepotrebujem takze na ten sa zvesela vykaslem.

Vidim ze AMDcko ma viacere cirkusy... LAN karty by som pre AMD platformu vyriesil tak ze tam prdnem intel pro/1000 adaptery a snad budu chodit na tom chipsete. Radic skusim zasunut smartarray5300, pripadne mozno najdem zo serveru smartarray 6i [ten je urcite podporovany]. Samozrejme SCSI disky k tomu, tie mam tiez. Viem ze ESXi 4/5 sa daju prevadzkovat na AMD Opteron serveroch, len neviem ake su tam radice a sietovky.

Lenze cele je to tak zbytocne natahovanie ... holt v zivote sa za vsetko plati. Zostanem si ja peknekrasne pri tom vyskusanom, stabilnom a vykonnom inteli polahky pretaktovatelnom z 3.3ghz na 4.5ghz...

Diky moc ! Skoda ze to AMD zakapalo. Hentie potvory nemaju konkurenciu a to je zle pre zakaznika.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Co sa tyka sietovky, vyzera ze Realtek by mohol fungovat v ESXi 5 :
http://www.ivobeerens.nl/2011/12/13/vmw ... c-support/

V ESXi 4 este podporovany nebol :
http://engwar.com/post/392

Stale ale budes mat problem so SATA radicom.

Návrat na "Nákupná poradňa"