Oplati sa kupit Nikon D3000
- britva
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 15. Nov, 2004, 14:00
Oplati sa kupit Nikon D3000
Doteraz som mal len compakty a uvazujem o zrkadle. Mam momentalne v rukach letak z Electroworldu a je tu tento model s objektivom 18-55/a je aj stabilizovany/ za podla mna super cenu. Je to slaby model? Alebo pre zaciatocnika s fotenim na manuale bude stacit? Potrebujem realne poradit,aby som nekupoval nieco co je slabe aj pre zaciatocnika. Cena na neho bude od stredy 249€ a ked som pozeral po kolko idu tak min cena bola aj v akciach 300€
Budem vdacny co i len za jednu radu ci to ma zmysel kupovat.
Budem vdacny co i len za jednu radu ci to ma zmysel kupovat.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Re: Oplati sa kupit Nikon D3000
Spoiler: ukázať
Aj ked vyzera cena velmi lakava, tak ja by som do toho asi nesiel. D3000 je uz v podstate vybehovy typ, ma starsi procesor, starsi snimaci cip, nema bracketing (zaujimave pre HDR fotografiu), nema Live View (co zase nemusi byt velke minus), nema video, ma nizke ISO, nema vlastny ostriaci motor, co znamena pouzitie AF-S alebo AF-I objektivov. Keby bol za tu cenu D3100 tak by som mozno toho siel. Ten stabilizovany objektiv 18-55 je vyborny, lezu z neho velmi pekne a ostre fotky. Pomer cena vykon uplne bezkonkurencny.
Zaciatocnik a manual? To nejako nejde dokopy. Na zaciatku budes aj tak fotit v rezime Auto - a budes prekvapeny ake pekne fotky ti budu odtial padat. Neskor si vyskusas aj ine rezimy, ale aj tak vacsina fotiek vznika v rezime P, resp. v rezime A.
Zaciatocnik a manual? To nejako nejde dokopy. Na zaciatku budes aj tak fotit v rezime Auto - a budes prekvapeny ake pekne fotky ti budu odtial padat. Neskor si vyskusas aj ine rezimy, ale aj tak vacsina fotiek vznika v rezime P, resp. v rezime A.
PC1: FSC D1837-A21, Pentium 4 3.2GHz, 2GB DDR2 400, MSI 8800GT OC + Accelero S1, LG194WT-SF, Xonar DS, MS Sidewinder
PC2: Abit NF7-S, AXP-M 2600+@2500MHz, 1GB DDR400 , Hercules 9800SE A.I.W(8 pipe 435/740), FSP 350W 60PN(PF) flexo + FAN mod
PC3: MSI Sis 745, Palomino 1600+@2100+, ND12 mod + 80mm FAN, 3x256MB DDR 333, Sparkle GF3Ti200 (240/550) - lapped core
NTB: Acer 2012WLMi
- britva
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 15. Nov, 2004, 14:00
Letak mam doma v tlacenej forme a tam je na prvej strane ten fotak a aj myslim ze v radiu som pocul na neho reklamu. Stanley: po tom co si napisal som este viacej dezorientovany,lebo po technickej stranke najprv pises ze nic moc ze je lepsia 3100 /ale ta je o dost drahsia/ a potom ze sa da na automatike aj na d3000 sfotit dobre foto.
Kazdopadne ak to beriem z pohladu amatera tak pomer co mi da a cena je dobra cena. Este tam skocim a pozriem na fotky z neho a uvidim. Video ma netankuje,kupoval by som na fotenie. A procak ma stary,ved uz kolko je novsich rad od neho. Keby bolo na mne tak si kupujem D5100.
Ale dik za rady. Tak na 80 percent som rozhodnuty pre neho.
Kazdopadne ak to beriem z pohladu amatera tak pomer co mi da a cena je dobra cena. Este tam skocim a pozriem na fotky z neho a uvidim. Video ma netankuje,kupoval by som na fotenie. A procak ma stary,ved uz kolko je novsich rad od neho. Keby bolo na mne tak si kupujem D5100.
Ale dik za rady. Tak na 80 percent som rozhodnuty pre neho.
To, ze sa daju na automatike spravit dobre fotky som myslel vseobecne pre zrkadlovky. A plati to aj o D3000. Za 250E nedostanes ani poriadny kompakt. Ale ako hovorim, ja by som uz siel do niecoho lepsieho, s vyssim dynamickym rozsahom a lepsou ovladatelnostou. Ja mam doma Nikon D40, s ktorym som stale spokojny.
PC1: FSC D1837-A21, Pentium 4 3.2GHz, 2GB DDR2 400, MSI 8800GT OC + Accelero S1, LG194WT-SF, Xonar DS, MS Sidewinder
PC2: Abit NF7-S, AXP-M 2600+@2500MHz, 1GB DDR400 , Hercules 9800SE A.I.W(8 pipe 435/740), FSP 350W 60PN(PF) flexo + FAN mod
PC3: MSI Sis 745, Palomino 1600+@2100+, ND12 mod + 80mm FAN, 3x256MB DDR 333, Sparkle GF3Ti200 (240/550) - lapped core
Britva, ak ta cena je naozaj ako si spominal tak nevahaj ani sekundu. Za tu cenu kupis schopnu zrkadlovku pre zaciatocnikov ako vysitu. A vyslednych obrazkov sa neboj. Budu viac nez dobre oproti roznym kompaktom, ktore si doteraz pouzival a to nie len na automatike. Ked Stanley je doteraz spokojny s D40, nevidim najmensi dovod preco by si ty nebol s D3000. Samozrejme su aj vybavenejsie a drahsie zrkadla pre zaciatocniko hlavne nove modely, ale s touto D3000 so setovym objektivom v kite za 249 nie o com!
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Sice som vzdy bol zastancom Ultrazoomov a aj sam - napr. na fotenie a kamerovanie takej F1 pre bezdneho divaka je Zrkadlovka a par objektivov pridraha, tiez premyslam o D3000cke. Sice mam objednanu FZ150tku, ale za 250€ mat aj zrkadlovku cisto na blizke fotenie ma dost laka..
Pozri si nejake recky...
Co som nasiel je to, ze fotak nema LiveView - sice neviem isto ale fotit sa da len cez hladacik, nie cez displej! Fotka sa zobrazi az po odfoteni na displeji... Takisto fotak nema ceske/slovenske menu... Takisto nerobi absolutne ziadne video - ani 320x240.
Ale urcite bude robit kvalitne fotky, kedze je to zrkadlovka..
http://pcworld.cz/hardware/recenze-nikon-d3000-8852
http://www.fotoaparat.cz/article/10874/2
http://www.nikonclub.cz/nikon-d3000-vas ... -kreativne
Inak ak niekto vie poradit, setovy objektiv dodany k tomuto fotaku sa da pouzit v buducnosti napr na D5100vku? Da sa dat napr. aj na Canon EOS600D alebo to by som chcel vela?
Pozri si nejake recky...
Co som nasiel je to, ze fotak nema LiveView - sice neviem isto ale fotit sa da len cez hladacik, nie cez displej! Fotka sa zobrazi az po odfoteni na displeji... Takisto fotak nema ceske/slovenske menu... Takisto nerobi absolutne ziadne video - ani 320x240.
Ale urcite bude robit kvalitne fotky, kedze je to zrkadlovka..
http://pcworld.cz/hardware/recenze-nikon-d3000-8852
http://www.fotoaparat.cz/article/10874/2
http://www.nikonclub.cz/nikon-d3000-vas ... -kreativne
Inak ak niekto vie poradit, setovy objektiv dodany k tomuto fotaku sa da pouzit v buducnosti napr na D5100vku? Da sa dat napr. aj na Canon EOS600D alebo to by som chcel vela?
Tych recenzii je na mraky, dobre porovnanie parametrov sa da spravit cez http://www.dpreview.com.
Jedna s vlastnosti zrkadlovky (az donedavna) je fotenie cez hladacik. Minule som so zabavou pozoroval zmatenych rodinnych prislusnikov, ktory len velmi neisto priblizili fotak ku oku aby zistili, ze hladacik je na fotenie. Je to vec zvyku. LiveView by som nebral ako nejaku zavratnu feature. Co mi ale napr. aj na mojom fotaku chyba je bracketing. Velmi sikovna feature, ak si clovek ni je isty svetlenymi podmienkami tak zapne bracketing a fotak mu spravi 3 fotky - normal, preexponovany a podexponovany. Ich kompbinaciou vznikne HDR fotka, pripadne si clovek vyberie jednu z nich ktora je najlepsia.
Ako som povedal ten setovy Nikor 18-55mm AfS DX VR je za tie peniaze bezkonkurecny a da sa pouzit aj na D5100. Este by som odporucil Nikor 16-85 AF-S DX - to je bomba, ale aj ina cenova kategoria. Na fotenie ludi by som odporucil pevny Nikor 35mm AF-S DX - ostry ako britva a velmi svetelny, tam uz netreba ani blesk. Ad blesk - dalsia z veci ktora si zasluzi pozornost. Ten vstavany nie je zly - urcite je lepsi ako na kompaktoch, ale casom kazdy dojde na to, ze ho radsej nepouziva. Ja som kupil externy Nikon SB-400 - je lacny, malinky, vyklopny. Ja preferujem mobilitu, takze tomu usposobujem aj vybavu.
Pouzitie Nikon objektivov na Canone je mozne pomocou redukcie, ale ja by som to asi nerobil - je to zbytocne drahe a komplikovane. V principe sa clovek rozhodne ake telo fotaku si kupi a tomu usposobuje vybavu, nie naopak.
Jedna s vlastnosti zrkadlovky (az donedavna) je fotenie cez hladacik. Minule som so zabavou pozoroval zmatenych rodinnych prislusnikov, ktory len velmi neisto priblizili fotak ku oku aby zistili, ze hladacik je na fotenie. Je to vec zvyku. LiveView by som nebral ako nejaku zavratnu feature. Co mi ale napr. aj na mojom fotaku chyba je bracketing. Velmi sikovna feature, ak si clovek ni je isty svetlenymi podmienkami tak zapne bracketing a fotak mu spravi 3 fotky - normal, preexponovany a podexponovany. Ich kompbinaciou vznikne HDR fotka, pripadne si clovek vyberie jednu z nich ktora je najlepsia.
Ako som povedal ten setovy Nikor 18-55mm AfS DX VR je za tie peniaze bezkonkurecny a da sa pouzit aj na D5100. Este by som odporucil Nikor 16-85 AF-S DX - to je bomba, ale aj ina cenova kategoria. Na fotenie ludi by som odporucil pevny Nikor 35mm AF-S DX - ostry ako britva a velmi svetelny, tam uz netreba ani blesk. Ad blesk - dalsia z veci ktora si zasluzi pozornost. Ten vstavany nie je zly - urcite je lepsi ako na kompaktoch, ale casom kazdy dojde na to, ze ho radsej nepouziva. Ja som kupil externy Nikon SB-400 - je lacny, malinky, vyklopny. Ja preferujem mobilitu, takze tomu usposobujem aj vybavu.
Pouzitie Nikon objektivov na Canone je mozne pomocou redukcie, ale ja by som to asi nerobil - je to zbytocne drahe a komplikovane. V principe sa clovek rozhodne ake telo fotaku si kupi a tomu usposobuje vybavu, nie naopak.
zdravim, nedavno som si kupil nikon D3000 skusal som ho nastavit, ale znicohonic zrazu zacal robit fotky tak ze, ked som odfotil zaber z miestnosti smerom ku oknu, tak tam kde bolo okno, svetla cast zaberu, blikalo na ciecno, myslim na displeji fotaku, v pravidelnych intervaloch. Zaber v tmavsom prostredi to neroby iba na osvetlene casti, nechapem ci som to rozsteloval alebo sa mohol posrat fotak, skusal som ho aj resetovat nepomohlo, proste zaber na svetlu cast objektu blika na cierno, moze mi niekto poradit? Dakujem.
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
to ti len indikuje (zvýrazňuje) prepaly. skús postláčať šípku (hore/dole) keď ti to tam bliká (aspoň na mojom Nikone D60 sa to tak prepína)
Naposledy upravil/-a Danix64 v Ne 24. Jún, 2012, 17:22, upravené celkom 1 krát.
Zrejme ti ukazuje oblasti, ktoré sú "prepálené", teda preexponované, alebo inak povedané - príliš svetlé (aspoň podľa toho, čo usúdil foťák). Hľadaj v menu vypnutie tejto funkcie.
zozaciatku to napadlo aj mna, ze ide o nekvalitnu fotku, postupne som od toho upustil a zacal zufat, tak diki, a mozno sa to ani neda vypnut, predsa ide o strojcek, aby robil slusne zabery....
ako sipkami? v menu? vobec to nejde, do kolonky white balance sa neda dostat.
konecne som nato prisiel, nevedel som ze to treba priamo na fotke, diki moc....