Výber vhodného sieťového USB adaptéra
Výber vhodného sieťového USB adaptéra
Zdravím.Chcel by som len poradiť pri výbere sieťového usb adaptéra aby som mohol s notebookom v pohode chytiť signál cca 80-100 metrov od zdroja signálu ( D-link model: 2641R )- vzdušnou čiarou, jedinou prekážkou sú okná.Plus > aká anténa by stačila pre túto vzdialenosť ? OS: win 7 profesional. ďakujem za prípadné rady
NO PASARAN MB: MSI P67A-G45 (B3),CPU: Intel Core i5-2500k 3,30 GHz, GPU: Gigabyte Geforce 570 GTX,RAM: Corsair XMS3 8gb(2x4) 1600MHz DDR3, HDD: Crucial SSD m4 64 Gb, WD Caviar Black 750Gb, ZDROJ: Seasonic 660W 80 Plus Gold retail
Re: Výber vhodného sieťového USB adaptéra
Na routeri ani sietovke az tak nezalezi, podstatne je aby mali moznost pouzit vykonnejsie smerove anteny. Vzdialenost je uz celkom velka.
Ak by sa na ten router namontoval mensi vykryvac a dobre nastavil vykon tak by mohli tu wifi vyuzivat vsetci vo vasom baraku s lubovolnym usb wifi. Ak tam nechate tie male sranda antenky ako teraz tak dosah by nemal byt viac ako 20-30 metrov +- prekazky.
Pokial je to susedov nezaisteny router tak ten vykryvac mozes pouzit ty na zlepsenie svojho prijmu.
http://www.distribucia.data.sk/produkty/5518/popis.aspx
s podobnou antenou som chytal signal asi na 700metrov - slo o vacsie vykryvace v nasom okoli.
Ak by sa na ten router namontoval mensi vykryvac a dobre nastavil vykon tak by mohli tu wifi vyuzivat vsetci vo vasom baraku s lubovolnym usb wifi. Ak tam nechate tie male sranda antenky ako teraz tak dosah by nemal byt viac ako 20-30 metrov +- prekazky.
Pokial je to susedov nezaisteny router tak ten vykryvac mozes pouzit ty na zlepsenie svojho prijmu.
http://www.distribucia.data.sk/produkty/5518/popis.aspx
s podobnou antenou som chytal signal asi na 700metrov - slo o vacsie vykryvace v nasom okoli.
Spoiler: ukázať
Re: Výber vhodného sieťového USB adaptéra
Jasné chápem a dala by sa ta anténa, ktorá by prijímala signál z toho prvého routra resp vykrývač prepojiť s ďalším routrom aby som mohol ten signál šíriť ďalej Proste aby som mohol spraviť ,,druhé wifi´´ a tým pádom by bol wifi signál v celom dome a nemusel by som kupovať žiaden usb adaptér, stačila by funkcia wifi v notebooku atď.
NO PASARAN MB: MSI P67A-G45 (B3),CPU: Intel Core i5-2500k 3,30 GHz, GPU: Gigabyte Geforce 570 GTX,RAM: Corsair XMS3 8gb(2x4) 1600MHz DDR3, HDD: Crucial SSD m4 64 Gb, WD Caviar Black 750Gb, ZDROJ: Seasonic 660W 80 Plus Gold retail