zdravím hoši. po nahodení Win7 nanovo na zakúpené SSD sa objavilo niekoľko komplikácií.
90% z nich som už poriešil, no teraz windows nejaksi zabudol, čím má otvárať .DLL súbory.
spýta sa ma, čím má otvárať .DLL súbor, keď stlačím na klávesnici tlačidlo pre audio prehrávač.
na starom wine mi to tiež jedného pekného dňa prestalo fahčiť, tak som ako program na otváranie
.DLL súborov dal samotný audio prehrávač. no potom mi všetky .DLL súbory priradilo k prehrávaču.
fungovalo to dobre, akurát všetky DLL-ká mali ikony prehrávača, čo ma trochu miatlo ...
keď spúšťam prehrávač cez ikonu na ploche alebo cez štart, žiadne DLL to otvárať nechce.
konkrétne mi tu vypisuje, že windows can't open the file shell32.dll. aký program tomu mám
priradiť? explorer.exe? ďakujem za odpoveď.
východzí program na otváranie .DLL súborov
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: východzí program na otváranie .DLL súborov
DLL ? Otvarat ? Hudobny prehravac ?
Co mas za ovladace ku klavesnici ? Skor to vyzera na nejake zavirovane/zabugovane Windows. Mas vobec originalne Windows ? V principe ale tu hlasku mas preto, lebo stlacas na klavesnici tlacitko pre hudobny prehravac, ale odinstaloval si WMP.
Co mas za ovladace ku klavesnici ? Skor to vyzera na nejake zavirovane/zabugovane Windows. Mas vobec originalne Windows ? V principe ale tu hlasku mas preto, lebo stlacas na klavesnici tlacitko pre hudobny prehravac, ale odinstaloval si WMP.
klávesnicu mám logitech bezdrôtovú, fahčí v pohode. nikdy som ešte nepotreboval nahadzovať drivery pre klávesnicu.
zavírovaný win ťažko, teraz som ho čerstvo nainštaloval a ešte som poriadne nebol ani na nete. zabugované ... to skôr.
mám normálny legálny windows, aktivovaný a cez windows update som už stiahol všetky doterajšie updaty a drivery
toto s tým media playerom by dávalo zmysel! ja som totižto odinštaloval IE, WMP, Movie Maker a tieto windowsácke
softy čo nepotrebujem, nakoľko mám iné (VLC Media Player, AIMP2, Sony Vegas, Opera ...). toto by fakt dávalo zmysel.
tie windows súčasti som odinštaloval štandardne cez "add or remove programs" a potom "turn windows features on/off".
ale dal som reštart PC odkedy som tu napísal svoj post vyššie a teraz sa mi už napr. audio prehrávač bez DLL spustí aj
tlačidlom na klávesnici. no raz nepochopím ten windows ... keby to znovu začalo blbnúť, tak sem znova napíšem
zatiaľ veľmi pekne ďakujem za pomoc
zavírovaný win ťažko, teraz som ho čerstvo nainštaloval a ešte som poriadne nebol ani na nete. zabugované ... to skôr.
mám normálny legálny windows, aktivovaný a cez windows update som už stiahol všetky doterajšie updaty a drivery
toto s tým media playerom by dávalo zmysel! ja som totižto odinštaloval IE, WMP, Movie Maker a tieto windowsácke
softy čo nepotrebujem, nakoľko mám iné (VLC Media Player, AIMP2, Sony Vegas, Opera ...). toto by fakt dávalo zmysel.
tie windows súčasti som odinštaloval štandardne cez "add or remove programs" a potom "turn windows features on/off".
ale dal som reštart PC odkedy som tu napísal svoj post vyššie a teraz sa mi už napr. audio prehrávač bez DLL spustí aj
tlačidlom na klávesnici. no raz nepochopím ten windows ... keby to znovu začalo blbnúť, tak sem znova napíšem
zatiaľ veľmi pekne ďakujem za pomoc
-
- Moderátor
Nuz tak je to jasne - klavesa pre media player spusta standardny media player v systeme. Kedze standardny bol stale nastaveny na uz odinstalovany WMP, tak ho system nedokazal spustit. shell32.dll obsahuje okrem inych totiz aj funkciu, pomocou ktorej sa spustaju programy, a preto sa ti zobrazovala hlaska so shell32.dll.
ja som asi spravil tú chybu, že som odinštaloval WMP až po tom, čo som nainštaloval audio a video prehrávače.
napriek tomu, že som priradil VLC-čku aj AIMPU asociácie s video a audio súbormi, Windows to po odinštalovaní
WMP nejako pozmenil. alebo nie? lebo inak mi to nedáva logiku.
keby som nainštaloval audio a video prehrávač až po odinštalovaní WMP, tak by sa tento problém (s .DLL shell32.dll)
nemal vôbec vyskytnúť nie? dobre, zatiaľ to fahčí, ale ako by som to potom riešil? otvoriť VLC aj AIMP a znova im
nastaviť tie asociácie so súborovými príponami? ja mám ale pocit, že tak ako sa niekde v systéme nastavuje predvolený
webový prehliadač, podobne sa nastavuje aj video a audio prehrávač a ďalšie softy (prehliadač obrázkov ...)
treba to niekde cez registre alebo stačí len tie prípony re-asociovať?
vďaka
napriek tomu, že som priradil VLC-čku aj AIMPU asociácie s video a audio súbormi, Windows to po odinštalovaní
WMP nejako pozmenil. alebo nie? lebo inak mi to nedáva logiku.
keby som nainštaloval audio a video prehrávač až po odinštalovaní WMP, tak by sa tento problém (s .DLL shell32.dll)
nemal vôbec vyskytnúť nie? dobre, zatiaľ to fahčí, ale ako by som to potom riešil? otvoriť VLC aj AIMP a znova im
nastaviť tie asociácie so súborovými príponami? ja mám ale pocit, že tak ako sa niekde v systéme nastavuje predvolený
webový prehliadač, podobne sa nastavuje aj video a audio prehrávač a ďalšie softy (prehliadač obrázkov ...)
treba to niekde cez registre alebo stačí len tie prípony re-asociovať?
vďaka
-
- Moderátor
Start menu, na pravej strane mas Default programs, Set your default programs.